bifikirbifikir

En İyi Fitness Uygulamaları: Evde Egzersiz Yapmak İçin En İyi 8 Mobil Uygulama

En İyi Fitness Uygulamaları: Evde Egzersiz Yapmak İçin En İyi 8 Mobil Uygulama
Zinde ve sağlıklı bir yaşamın yolunun, dengeli beslenmekten ve hareket etmekten geçtiğini artık her birimiz biliyoruz. Ancak bunu bilsek de kimi zaman vakitsizlikten, kimi zaman da üşengeçlikten çok hareketsiz günler geçirebiliyoruz. Birçoğumuzun günün büyük bir bölümünü masa başında geçirdiği şu dönemlerde, günlük hareket hedefini tamamlamak da pek kolay olmuyor. Hele bir de işin içine büyük şehirlerin trafiği, giderek artan spor salonu ücretleri ve eve yorgun argın dönen öğrenciler veya çalışanlar girince; spor yapmak çoğunlukla bir hayalden ibaret kalıyor. 

Burada amacım elbette spor salonlarını kötülemek değil. Bilakis, spor salonuna gitmek, egzersiz yapmak için gerekli motivasyonu bulamayan birçok kişi için bir disiplin oluşturmaya yardımcı oluyor. Salonlarda bize yardımcı olan kişisel antrenörler de bize en uygun spor programını oluşturmamızı ve egzersizleri doğru şekilde yapmamızı sağlıyor. Ancak başta da belirttiğim gibi, ne yazık ki herkesin gerek bütçe gerek zaman açısından, spor salonuna yazılacak olanağı yok. İşte, bu durumda da imdadımıza teknoloji koşuyor. 

Eğer spor salonuna gitmeye üşeniyor ya da birtakım olanaksızlıklar yüzünden gidemiyorsanız, hareketsiz bir yaşamı kabullenmek durumunda değilsiniz. Günümüz teknolojisi sayesinde, artık her birimizin akıllı telefonunun uygulama mağazasında envai çeşit fitness ve egzersiz aplikasyonu bulunuyor. Üstelik, bu uygulamalarla haftanın her günü saatlerce spor yapmanız da şart değil. Bazıları günde yalnızca birkaç dakika, bazıları da haftada birkaç kez olacak şekilde düzenlediği program önerileriyle size pratik, keyifli ve efektif antrenman seçenekleri sunuyor. Elbette bunu yaparken kendi fitness düzeyinize, kondisyonunuza, sağlık durumunuza ve boş zaman dağılımınıza göre en uygun seçenekleri de tercih edebiliyorsunuz. 

Hareketsiz yaşam uzun vadede beraberinde yalnızca olası sağlık sorunlarını değil, aynı zamanda motivasyon ve mod düşüklüğünü de getiriyor. Fitness uygulamaları sayesinde yalnızca gününüzün ya da haftanızın çok küçük bir bölümünü bile ayırarak, ister evinizin salonunda isterseniz de açık havada egzersiz yapabilir, sağlığınız için büyük bir adım atabilirsiniz. Peki, bunu yaparken yardım alabileceğiniz spor uygulamaları hangileri? Gelin, sizin için hazırladığımız fitness aplikasyonları önerilerine birlikte göz atalım. 

1. Nike Training Club

Dünyanın en ünlü markalarından biri olan Nike’ın ücretsiz şekilde kullanılmak üzere piyasaya sürdüğü Nike Training Club, kısaca NTC, hem Android hem de iOS işletim sistemli akıllı telefonlarınıza indirebileceğiniz bir mobil...

Fitness uygulamaları dendiğinde akla ilk gelen seçeneklerden biri, dünyanın en ünlü markalarından biri olan Nike tarafından piyasaya sürülen Nike Training Club. Kısaca NTC olarak adlandırılan bu uygulama, içerisinde 200’den fazla ücretsiz egzersiz seçeneği barındırıyor. Egzersizlerin her biri Nike’ın uzman antrenörleri tarafından videolarla kayıt altına alındığı için, hareketlerin en doğru yapılış şekillerini inceleyebiliyor ve püf noktaları hakkında bilgi alabiliyorsunuz. 

NTC’nin içinde yalnızca fitness egzersizleri değil; aynı zamanda yoga antrenmanları, vücut ağırlığıyla ya da ekipmanla yapılabilecek direnç antrenmanları, kardiyo egzersizleri ve ısınma-soğuma rutinleri de mevcut. Size yalnızca kondisyonunuza ve fitness düzeyinize göre en ideal antrenmanı oluşturmak kalıyor. Hem iOS hem de Android işletim sistemli akıllı telefonlara ücretsiz şekilde indirilebilen NTC; kilo vermek, kas kütlesini artırmak, güç kazanmak ya da kondisyonunu geliştirmek isteyen herkese hitap eden; amaca yönelik antrenman programları sunuyor. 

2. Adidas Training by Runtastic

2015 yılından beri erişime açık bir mobil uygulama olan Adidas Training by Runtastic; spor salonuna gidecek vakit ya da bütçe ayıramayan, evde veya açık havada egzersiz yapmayı tercih eden ya...

Nike Training Club’ın en büyük rakiplerinden biri, bir diğer dev marka olan Adidas’ın geliştirdiği Adidas Training by Runtastic. Bu uygulama özellikle koşu antrenmanları yapanlar için çok pratik ve zengin bir seçenek. Ancak bunun yanı sıra; yoga, fitness, direnç ve ağırlık antrenmanları için sunduğu egzersiz seçenekleri de oldukça çeşitli. Android ve iOS işletim sistemli akıllı telefonlara ücretsiz şekilde indirilebilen aplikasyon, yalnızca bazı ekstra özellikleri kullanmak isteyenlere ücretli abonelik şartını koşuyor. Tıpkı NTC’de olduğu gibi, Adidas’ın uygulamasında da tüm egzersizler antrenörler tarafından çekilen videolar aracılığıyla farklı açılardan gösteriliyor. 

Uygulamayı indirdiğinizde vücut ağırlığınız, boyunuz, yaşınız ve fitness düzeyiniz gibi bilgileri giriyorsunuz. Ardından, uygulama sizin için en uygun antrenman önerilerini karşınıza getiriyor. Antrenmanların zorluk düzeyini, hedef bölgesini ve süresini seçmek de tamamen sizin elinizde. Hatta apartmanda yaşayan kullanıcılar için, zıplama hareketleri içermeyen ve böylece komşuları rahatsız etmeyecek antrenman programları bile düşünülmüş. 

3. PUMATRAC

PUMATRAC

Dünyanın en ünlü spor giyim ve yaşam tarzı markalarından biri olan Puma tarafından piyasaya sürülen PUMATRAC, kullanıcılarına zaman, mekan ve bütçe kısıtlaması sorunları yaşamadan egzersiz yapma olanağı tanıyan bir mobil...

Adidas ve Nike böyle uygulamalar çıkarınca Puma durur mu? Bu dev marka da PUMATRAC isimli aplikasyonu kullanıcıların beğenisine sunuyor. Android ve iOS cihazlara ücretsiz şekilde indirilebilen uygulama; koşu, direnç, ağırlık, kardiyo ve fitness temelli 120’den fazla ücretsiz egzersizi içinde barındırıyor. Elbette bu egzersizlerin zorluk seviyesini yine kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Egzersizlerin birçoğu ekipman gerektirmediği için her an ve her yerde uygulanabiliyor. Ancak dilerseniz ekipmanları da işin içine dahil edebiliyor, spor salonunda da uygulayabileceğiniz seçeneklere göz atabiliyorsunuz. 

PUMATRAC’a ücretli abone olduğunuzda, bu kez karşınıza HIIT, pilates ve boks antrenmanları bile çıkıyor. Aylık meydan okumalar aracılığıyla uygulamayı kullanan arkadaşlarınızla da etkileşim kurabiliyor, koşu antrenmanları sırasında Puma’nın eğitmenlerinin sesli rehberlerini dinleyebiliyorsunuz. Üstelik, uygulamanın kullandığı Tictrac teknolojisi, çevresel şartların spor performansınızı nasıl etkilediğini de analiz ediyor. Örneğin, hava koşulları ya da o esnada dinlediğiniz müzik tarzı performansınızı artırmanıza yardımcı olduysa, uygulama bu bilgileri sizin için kaydediyor. 

4. FitWell

Hem Android hem de iOS işletim sistemli akıllı telefonlara ücretsiz şekilde indirilebilen FitWell, son yıllarda popülerliği giderek artan bir sağlık ve fitness uygulaması. Yapay zeka ile çalışan bu mobil uygulama,...

Barış Özaydınlı ve Sinan Uycan’ın ortak girişimi olarak 2014 yılında piyasaya sürülen FitWell, ülkemizde sağlıklı beslenme ve spor alanlarında geliştirilmiş en kapsamlı fitness uygulamalarından biri. Android ve iOS cihazlardaki sağlık programlarının yanı sıra akıllı saatlerle de uyum sağlayan uygulama, ücretsiz şekilde indirilebiliyor. Ancak uygulamanın özelliklerinden faydalanmak için ücretli abonelik satın almanız gerek. FitWell’de Ağırsağlam, Squatgirl ve Ebru Karaduman gibi sosyal medyadan da tanıdığımız ünlü antrenörlerin hazırladığı programları ya da egzersizleri takip edebiliyorsunuz. Bu uygulamada da egzersizler videolarla detaylı bir şekilde gösteriliyor.

FitWell’i diğer birçok uygulamadan ayıran temel özellik, sağlıklı beslenme konusuna da el atmış olması. Ücretli abonelik satın almanız halinde sevdiğiniz yiyeceklerden oluşan sağlıklı beslenme programlarına da göz atabiliyor, tükettiğiniz kalori ve su takibini gerçekleştirebiliyorsunuz. Uygulamanın topluluk bölümünde ise hem yediğiniz yemekleri hem de antrenmanlarınızı paylaşmanız mümkün. Bu sayede diğer kullanıcıların sağlıklı beslenme ve spor süreçlerine de göz atabiliyorsunuz. 

5. Fitify

2022 yılı itibarıyla 10 milyonu aşkın kullanıcı tarafından indirilmiş olan Fitify, spor yapmak isteyen, ancak spor salonuna gitmek için yeterli zaman, motivasyon ya da bütçe ayıramayan kişilerin hayatını kolaylaştırabilecek bir...

Özellikle pandemi sürecinde yoğun ilgi gören ve günümüzde 10 milyonu aşkın kullanıcı sayısına ulaşan Fitify da içinde çok sayıda ücretsiz antrenman programı barındıran bir uygulama. Ücretli programlar da mevcut, ancak en azından ilk etapta uygulamayı tanımak isteyenler için ücretsiz programlar gayet yeterli oluyor. HIIT ve Tabata gibi özel kardiyo sistemlerini de kullanan programlar, elbette farklı zorluk derecelerine göre ayarlanmış. Her birini ekipmansız şekilde yapmanız mümkün. Ancak eğer elinizde direnç lastiği ya da dambıl gibi ekipmanlar varsa, onları da kullanabileceğiniz egzersiz seçeneklerine göz atabiliyorsunuz. Bu uygulamada da tüm egzersizler sesli ve görüntülü şekilde detaylı olarak açıklanıyor. 

6. Freeletics

2013 yılında piyasaya sürülen ve yıllar içinde milyonlarca kullanıcı tarafından indirilen Freeletics, spor salonuna gitmeyen ya da spor yapmak için ihtiyaç duyduğu motivasyonu veya düzeni yakalayamayan kişilere hitap eden bir...

En ünlü fitness uygulamalarından bir diğeri de, şüphesiz ki Freeletics. 2013 yılında piyasaya sürüldüğü günden beri milyonlarca kullanıcı tarafından çok beğenilen bu uygulama, spor yapmak için bütçe ayırmak istemeyenlere hitap etmiyor. Çünkü uygulamayı indirmek ücretsiz ama ondan yararlanmak için abonelik satın almanız şart. Dilerseniz yalnızca spor aboneliği edinebiliyor, arzu ederseniz de ücret farkı ödeyerek sağlıklı beslenme desteği de alabiliyorsunuz. Freeletics’i bu kadar ünlü ve popüler kılan temel özelliği ise size gerçekten de cebinizde kişisel bir antrenör taşıma fırsatı sunması. Kişisel bilgilerinizin ardından spor yapma hedefinizi soran uygulama, bu hedefe yönelik en kapsamlı ve doğru antrenman seçeneklerini önünüze seriyor. 

Freeletics’in egzersizleri gerçekten de kasları çalıştırmak ve güçlendirmek açısından oldukça etkili. Hatta YouTube üzerinden uygulamayı kullanıp hedefine ulaşan çok sayıda kişinin videosuna ulaşmanız da mümkün. Egzersizlerin tümünü vücut ağırlığınızla ya da elinizde olan ekipmanlarla yapabiliyorsunuz. Antrenman programını kendiniz belirleyebiliyor, kas ağrısı çektiğiniz günlerde çalışmak istediğiniz vücut bölgenizi değiştirebiliyorsunuz. Spotify entegrasyonu, antrenman istatistiklerini görüntüleme, sesli seanslar ve yapay zeka temelli programlar gibi birçok özelliği bulunan Freeletics; özellikle kardiyo ve HIIT antrenmanları yapmak isteyenler için oldukça cazip bir seçenek. Ancak ücretsiz fitness uygulamaları arıyorsanız diğer seçeneklere göz atabilirsiniz.   

7. 7 Dakika Egzersiz

Spor yapmanın sağlıklı ve keyifli bir yaşamın olmazsa olmazlarından olduğunu artık her birimiz biliyoruz. Ne var ki, hem gündelik hayatın yoğun temposu hem de bazı kişisel sebepler nedeniyle birçoğumuz spor...

Şimdiki önerimiz, spor yapmak için bir türlü yeterli zamanı bulamayanlara geliyor. Kabul edelim: Harıl harıl akan bir iş ya da okul temposunun içinde, haftada birkaç gün en az birer saat spor yapmayı hedeflemek, pek de gerçekçi değil. Ancak bunu yapamadığımız için sporu hayatımızdan tamamen çıkarmak da yanlış. Eğer siz de gün içinde çok kısıtlı boş zamana sahipseniz, 7 Dakika Egzersiz ya da İngilizce ismiyle 7 Minute Workout isimli uygulama size çok yardımcı olabilir. Ücretsiz şekilde indirebileceğiniz ve kullanabileceğiniz bu uygulamada, her biri yedi dakikadan oluşan ve ağırlıklı olarak HIIT kardiyo egzersizlerini içeren antrenman programları yer alıyor. 

Egzersizlerin yoğunluğunu, zorluk düzeyini ve dinlenme sürelerini yine siz belirleyebiliyorsunuz. Her gün yalnızca yedi dakikanızı alacak bu antrenmanlar, düzenli uygulandıklarında kardiyovasküler sistemin ve kasların güçlendirilmesinde gerçekten etki gösteriyor. 

8. Yoga | Down Dog

Günlük hareket düzeyinizi artırmak, kaslarınızı güçlendirmek, formda kalmak ve bu esnada zihninizi gündelik yaşamın stresinden mümkün olduğunca uzaklaştırmak mı istiyorsunuz? O halde yoga yapmak, sizin için harika bir çözüm olabilir....

Bu listede hep fitness temelli spor aplikasyonlarından bahsettik, ancak elbette nabzı yükselten ve kondisyon isteyen kardiyo egzersizleri herkes için uygun olmayabilir. Bu nedenle son önerimiz de kaslarını güçlendirmek, zihnini dinginleştirmek ve bu esnada kardiyodan uzak durmak isteyenlere gelsin: Yoga | Down Dog isimli mobil uygulama aracılığıyla farklı seviyelere uygun yoga akışlarını takip edebiliyor; Vinyasa Yoga, Hatha Yoga ve Ashtanga Yoga gibi farklı yoga türleri arasından dilediğinizi seçebiliyorsunuz. 

Yoga hakkında hiçbir tecrübeniz olmasa bile, uygulamadaki programları takip ederek deneyim kazanmanız mümkün. Android ve iOS işletim sistemli akıllı cihazlar arasında otomatik olarak senkronize olabilen bu uygulama, size nefes egzersizlerinizin ritmine göre yükselen ve düşen müziklerle de eşlik ediyor. Üstelik egzersizler sırasında altı farklı yoga eğitmeni tarafından seslendirilen rehberleri de takip edebiliyorsunuz. 60 bini aşkın yoga konfigürasyonunu içinde barındıran Yoga | Down Dog, bir yoga pratiği oluşturmak isteyenler için ideal bir seçenek. 

Sıra İçerik Kullanıcı Puanı
1 Nike Training Club -
2 Adidas Training by Runtastic -
3 PUMATRAC 9,3
4 FitWell -
5 Fitify -
6 Freeletics -
7 7 Dakika Egzersiz -
8 Yoga | Down Dog -
Ege Ertan Yazar
02.02.2023
İlgili İçerikler

Birlikte büyüyen, babalarının işinde birlikte çalışan ve daha sonra ortaklık kuran iki kardeş nasıl olur da birbirine düşmanlık beslemeye başlar,...

Akıllı telefonların ve sosyal medya uygulamalarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğu günümüz çağında, fotoğraflarımızı da dijital platformlar üzerinden paylaşıyor ve...

2020 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan, ancak özellikle son aylarda giderek daha da popüler hale gelen BeReal uygulamasını duydunuz mu? Şimdiden...

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz “oversharing” kavramı ya da Türkçeye melez bir kavram olan geçen “oversharing yapmak” tam olarak nedir, ne...

Tek kanal televizyonu, TRT FM vs. derken artık medya inanılmaz bir hale ve rekabet ortamına dönüştü. Evvelden biz sadece mevcutlara...

Benzer İçerikler

Akıllı telefonların ve sosyal medya uygulamalarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğu günümüz çağında, fotoğraflarımızı da dijital platformlar üzerinden paylaşıyor ve...

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz “oversharing” kavramı ya da Türkçeye melez bir kavram olan geçen “oversharing yapmak” tam olarak nedir, ne...

2020 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan, ancak özellikle son aylarda giderek daha da popüler hale gelen BeReal uygulamasını duydunuz mu? Şimdiden...

*Not: Arama motorları dışındaki internet siteleri baz alınmıştır.İnternet sunucuları ağı (world wide web) dünyanın hemen hemen her yerindeki insanları...

2000’li yılların başlarında, çeşitli sosyal medya uygulamaları hayatımıza girmeye başladı. Pek çoğu kendi çapında bir başarı ve popülarite elde etmiş...