Huawei Hakkında
Çince'de “Çin” ve “başarı” sözcüklerinin bir araya gelmesiyle oluşan telekomünikasyon şirketi Huawei, “Çin’in Başarısı”, “Çin Yapımı” gibi anlamlarla da kendini dünyaya tanıtmayı başarmıştır. Çin’den Kanada’ya, Belçika’dan Hindistan’a, İrlanda’dan Türkiye’ye kadar birçok farklı ülkede, AR-GE departmanıyla her ülkeye uygun iletişim ağı kurmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Şirketin ikinci büyük AR-GE merkezi Türkiye’de bulunmaktadır ve bu merkez 2015 yılında ABD ile yaşanan gerilimin ardından merkez üs olarak seçilmiştir.
1987 yılında kurulan ve zamanın bir numaralı telekomünikasyon ürünleri üreticisi olan Ericsson’u geçmeyi başaran şirket, 2012 yılı itibariyle bu alandaki en büyük üretici konumuna ulaşmayı başarmıştır. Kurulduğu günden günümüze kadar geniş bant ağı, hücresel ağ ve donanım cihazları segmentinde dünyada hızla yükselmeye devam eden Huawei, bu ekipmanlar sayesinde dünya nüfusunun 3’te 1’inden fazlasının birbirleriyle bağlantı kurmasına yardımcı oluyor.
2020 senesinde ABD - Çin arasında çıkan kriz sonucu Google, Android işletim sistemlerinin güncellemesini Huawei telefon ve tabletlerinde durduracağını açıklamıştı. Bunun üzerine harekete geçen Huawei yetkilileri, yeni işletim sistemi olan HarmonyOS’u geliştirmeye başladı ve 1 senelik çalışmanın ardından bu versiyonu tüm kullanıcılarına tanıttı. Ürettiği akıllı cihaz ve telefonlarla müşterilerinin isteklerini ve beklentilerini karşılamayı amaçlayan şirket, her daim çözüm sunarak yeniliklere imza atmaya çalışıyor. Huawei, gündelik yaşam, iş hayatı ve eğlence alanlarında insanların dijital deneyimlerini maksimum seviyede yaşamalarını sağlarken, inovasyonlarıyla da hayatı pratikleştirmek için araştırmalarını hız kesmeden sürdürmeye devam ediyor.