Yemek yapmak bazılarımız için büyük bir keyif, bazılarımız için de mecburiyet. Ancak her koşulda modern çağın yoğun temposu gereği, mutfakta çoğunlukla zamandan tasarruf etmeye ve pratik çözümlere yönelmeye çalışıyoruz. Uzun zamandır hayatımızda olan düdüklü tencereler de yemeklerin daha hızlı pişmesini sağladıkları için kurtarıcı nitelikte. Ancak düdüklü tencereleri güvenlik endişesiyle kullanmayan kişilerin sayısı da hiç de az değil. Bu nedenle birçok marka yakın zamanda daha yüksek güvenlikli basınçlı pişirici modellerine imza atmaya başladı. Bununla da yetinmedi, birden fazla işlevi buluşturarak çok amaçlı pişirici modellerini yarattı.
Çok amaçlı pişiriciler yemek yapmak konusunda çok tecrübeli olmayan ya da çok az vakti olan kişiler için bile hayatı kolaylaştıracak özelliklere sahip. Bu tip ürünlerin hafızasında genellikle birçok farklı otomatik yemek programı kayıtlı oluyor. Bunların içinde et, sebze ve baklagil gibi çeşitlerin yanı sıra; buharda, basınçlı ve yavaş pişirme gibi alternatifler de yer alıyor. Böylece siz dilediğiniz programı seçtikten sonra hazneye gerekli malzemeleri ilave ediyor, ardından da pişiricinin işini yapmasını bekliyorsunuz. Eğer kendi tariflerinizi uygulamak isterseniz de manuel modu tercih etmeniz yeterli oluyor.
Çok amaçlı pişirici modellerinin bazıları basınçlı pişirme modu sona erdiğinde basıncı otomatik olarak boşalttığı için, ekstra güvenli bir kullanım deneyimi sunuyor. Bazılarında da buhar valfini çevirerek bu işlemi sizin yapmanız gerekiyor. Her bir ürünün otomatik programları, hazne malzemesi ve kapasitesi, ek fonksiyonları ve tasarımı farklı. Ancak hepsinin amacı aynı: Yemek yapmayı kolaylaştırmak. Eğer siz de daha zahmetsizce ve pratik bir şekilde yemekler yapmak istiyorsanız, çok amaçlı pişirici modellerine birlikte göz atabiliriz. İşte, en iyi 11 çok amaçlı pişirici…
1. Tefal Cook4me+ Çoklu Pişirici
Birçok farklı türden yemeği pratik, lezzetli ve zahmetsiz şekilde pişirmek istiyorsanız, Tefal Cook4me+ Çoklu Pişirici ile tanışmanın tam zamanı gelmiş olabilir. Günümüz teknolojisi sayesinde mutfakta işimizi kolaylaştıran birçok farklı elektrikli...
Piyasadaki en işlevsel ve kapsamlı çoklu pişirici modellerinden biri olan Tefal Cook4me+, özellikle yemek yaparken zamandan tasarruf etmek ve mümkün olduğunca az efor harcamak isteyenler için kurtarıcı özelliklere sahip. Bu akıllı cihazın hafızasında tam 150 farklı tarif mevcut ve bunların 50’si 15 dakikadan daha kısa sürede tüketime hazır hale geliyor. Kullanımı son derece basit bir ekranı ve kadranı bulunan ürün, tarif seçimi yaptıktan sonra sizi talimatlarla yönlendiriyor. Pişirme sürecini takip veya kontrol etmenize de hiç gerek yok. Çünkü her bir tarifi ideal modda ve sürede pişirebiliyor.
Tefal Cook4me+ Çoklu Pişirici’nin hafızasında farklı programlar ve pişirme modları da var. Hızlı (basınçlı) programla normal şartlarda düdüklü tencerede yapabileceğiniz tüm yemekleri hazırlayabiliyorsunuz. Bu mod çok daha hızlı pişirme performansı sağlıyor. Manuel modda yavaş pişirme, kısık ateşte kaynatma ve mühürleme işlemleri yapabilir; dilerseniz tekrar ısıtma ve sıcak tutma modlarını da tercih edebiliyorsunuz. Motor gücü 1345-1600 W aralığında olan cihaz, pişirme işlemi sona erdiğinde kendisini otomatik olarak sıcak tutma moduna alıyor. Üstelik, programlar önceden zamanlanabiliyor.
6 litre kapasiteye sahip olan ürünün haznesinin bulaşık makinesinde yıkanabilmesi de önemli bir avantaj. Hazne iki taşıma kulplu şekilde ve tek elle açılabilir bir kapakla tasarlandığı için temizlik işlemini çok kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz.
2. Philips All-in-One Cooker HD2151/62
Yemek pişirirken minimum çabayla maksimum lezzette sonuçlar elde etmek istiyorsanız, çok amaçlı pişiriciler kategorisinde yer alan Philips All-in-One Cooker HD2151/61 modeli işinizi epey kolaylaştırabilir. Yalnızca otuz dakika içinde birbirinden lezzetli...
Basınçlı pişirme, kavurma, sıcak tutma, tekrar ısıtma ve buharla pişirme de dahil olmak üzere 35’ten fazla ön ayarlı menü seçeneği bulunan Philips All-in-One Cooker, hızlı basınç çıkış teknolojisi sayesinde birbirinden nefis yemekleri çok daha kısa sürede pişirmenize olanak tanıyor. Yalnızca 7 dakikada otomatik basınç azaltabildiği için, ocakta pişirmeye kıyasla %50’ye kadar zaman tasarrufu sağlıyor. 18 farklı koruma sistemiyle geliştirilen ürünün çocuk kilidi sistemi de mevcut. Pişirme işlemi bittiğinde basınç otomatik azaltıldığı için, basıncın düşmesini beklemenize ya da onu manuel şekilde boşaltmanıza gerek kalmıyor.
Philips All-in-One Cooker’u 24 saat öncesinden programlayabiliyor ya da otomatik sıcak tutma fonksiyonundan 12 saate kadar yararlanabiliyorsunuz. Sos yoğunlaştırma seçeneği de sunan ürün, tat kontrol sistemi sayesinde etleri %22’ye kadar daha yumuşak, yemekleri de %42’ye kadar daha sulu şekilde pişirebiliyor. Cihazın kapağını kapatıp pişirme işlemine başladıktan sonra ekstra malzeme eklemeniz de mümkün. Philips’in NutriU uygulamasında bu cihazla pişirebileceğiniz envai çeşit tarif bulabiliyor, dilerseniz favorilerinize üç özel program kaydedebiliyorsunuz. Pişirme süresini ve basınç seviyesini arzunuza göre ayarlamak da size kalmış.
1000 W motor gücüne sahip olan Philips All-inOne Cooker 6,8 kilogram ağırlığında. Ürünün gövdesi plastik, ancak pişirme haznesi paslanmaz çelik. Hazne kapasitesi 5 litre. Gıdalar plastik bölümle asla temas etmiyor.
3. Arçelik MC 6251 Gurme Şef Pro Çok Amaçlı Pişirici
Birçok farklı yemeği daha hızlı, pratik ve zahmetsiz şekilde pişirmek istiyorsanız Arçelik MC 6251 Çok Amaçlı Pişirici mutfaktaki en büyük yardımcılarınızdan birine dönüşebilir. Çok amaçlı pişiriciler özellikle son yıllarda ismini...
Arçelik MC 6251 Gurme Şef Pro Çok Amaçlı Pişirici’nin 13 farklı otomatik yemek programı seçeneği mevcut. Bunlar; basınçlı pişirme, yavaş pişirme, haşlama, kavurma, kızartma, tandır, buharda pişirme, kaynatma, reçel, sote, sous vide, manuel ve ısıtma olarak sıralanıyor. Herhangi bir programı seçtiğinizde cihazın LCD ekranlı kontrol panelinden adım adım talimatları takip edebiliyorsunuz. Buharda pişirme ve tandır gibi aparatları da bulunan ürün HomeDirect uygulamasıyla akıllı telefondan da kontrol ve takip edilebiliyor. HomeDirect Tarif Kütüphanesi’ne de dilediğiniz zaman göz atabiliyorsunuz. Cihazın paslanmaz çelik tenceresi 5,5 litre kapasiteli. Basınçlı pişirme modu için 13 farklı güvenlik sensörü mevcut ve basınç tahliyesini otomatik olarak gerçekleştirebiliyor.
4. Beko MC 5056 ExpertChef Çok Amaçlı Pişirici
Mutfakta sıklıkla tükettiğiniz birçok farklı besini hazırlamanıza ve/veya pişirmenize yardımcı olacak bir elektrikli mutfak aletiyle tanışmaya ne dersiniz? Karşınızda, Beko MC 5056 ExpertChef Çok Amaçlı Pişirici! Bu cihazın içinde tam...
Düdüklü et, tavuk ve baklagiller; yahni ile tencere yemeği, reçel, sote, poşe, yoğurt, buharda pilav, kısık ateşte pişirme, tandır ve manuel olmak üzere on farklı otomatik program seçeneği sunan Beko MC 5056 ExpertChef Çok Amaçlı Pişirici de basınçlı pişirme özelliğine sahip. Bu özellik 15 farklı güvenlik sensörü eşliğinde geliştirilmiş ve basınç artışı ya da patlama riskini önlüyor. Zamanlayıcı fonksiyonu da bulunan cihazın manuel programında, dilerseniz sıcaklık ve zaman ayarlarını kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Yanmaz yapışmaz özellikli pişirme tenceresi 5,5 litre kapasiteli. Kutu içeriğinde bir tandır aksesuarı da mevcut. Bu aksesuar etlerin tencere tabanına değmeden ve homojen sıcaklıkla pişmesini, böylece ideal kıvamda olmasını sağlıyor.
5. Vestel Ziyafet Çok Amaçlı Pişirici
Mutfakta sık sık zaman geçiriyor ve nefis lezzetlere imza atmayı seviyorsanız, size bu konuda hem efor hem de zaman tasarrufu sağlayabilecek Vestel Ziyafet Çok Amaçlı Pişirici ile tanışmalısınız. Özellikle sık...
Vestel Ziyafet Çok Amaçlı Pişirici’nin 15 farklı otomatik program seçeneği içinde et, buharda pişirme, baget, sebze, et sote, pilav, reçel, bakliyat, tavuk sote, yahni, taneciksiz çorba, tanecikli çorba, haşlanmış mısır, mantı, yahni ve buharda pişirme var. Ayrıca, manuel pişirme seçeneği de sunuluyor. Söz konusu programların içinde yalnızca et sote modunda cihazın kapağının pişirme esnasında açık kalması gerek. Ürünün fırçalanmış paslanmaz çelik yüzeyli pişirme tenceresi de 5,5 litre hacme sahip.
Gecikmeli başlatma ve zamanlayıcı fonksiyonları da bulunan cihaz, pişirme programı sona erdiğinde kendisini otomatik olarak sıcak tutma moduna alıyor. Böylece yemeğiniz, onu hemen tüketmeyecek olsanız da soğumuyor. Manuel modda basınç düzeyini de düşük, orta ve yüksek seçenekleri arasından tercih edebiliyorsunuz. Pişirme işlemi sona erdiğinde cihazın basıncını boşaltmak için, buhar valfinin sapını çevirmeniz gerekiyor. Ürünün kutusundan tarif kitapçığı da çıkıyor.
6. Arzum AR2055 Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici
Hayatımızda uzun yıllardan beri varlığını koruyan düdüklü tencereler, birçok farklı yemeği çok daha kısa sürede hazırlamamıza olanak tanıdıkları için gerçekten de kurtarıcı nitelikte. Ancak günümüz teknolojisi bize daha da gelişmiş...
1000 W'lık Arzum AR2055 Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici 14 farklı fonksiyon sunuyor. Bunların içinde basınçlı pişirme, buharda pişirme, yavaş pişirme (tandır), pilav, kek, lapa, çorba, yoğurt, sterilize etme, baklagil, tencere yemeği ve sıcak tutma gibi birçok farklı seçenek var. Bu cihazda da manuel modda pişirme süresini ve basınç seviyesini siz belirleyebiliyorsunuz. Ürünün 6 litre kapasiteli pişirme tenceresi yapışmaz yüzeyli kaplamalı alüminyumdan üretilmiş. Ürün kutusundan cam bir tencere kapağı da çıkıyor. Basınçlı pişirme modlarını kullanmadığınız takdirde, tencerenin içini görebilmek için bu kapağı da kullanabiliyorsunuz.
Arzum AR2055 Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici’nin hem zamnalayıcı hem de geç başlatma fonksiyonları mevcut. Basınçlı pişirme programları sona erdiğinde basıncı boşaltmak için esas kapağın üzerindeki buhar valfini kullanmanız gerekiyor. Cihazın tarif kitapçığı da mevcut.
7. Fakir Cuisinier Çok Programlı Basınçlı Pişirici
Birçok farklı yemeğin çok daha hızlı şekilde pişmesini sağlayan düdüklü tencereler, yüzyılın icatları arasında. Yemeği basınçla pişiren bu ürünler, özellikle mutfakta zamandan kazanmak isteyenler için kurtarıcı nitelikte. Ancak günümüzde teknolojinin...
Eğer 13-15 otomatik program seçeneği sizin için yeterli değilse, Fakir Cuisinier Çok Programlı Basınçlı Pişirici doğru tercih olabilir. Çünkü bu cihazın kızartma, güveç, ekmek, reçel, fırınlama, sous vide, makarna, zeytinyağlı, mayalama, pizza ve tart, yavaş pişirme ve buharda pişirme de dahil olmak üzere tam 20 farklı programı mevcut. Manuel ayar seçeneği de bulunuyor. Gecikmeli başlatma ve otomatik sıcak tutma fonksiyonlarından yararlanabiliyor, cihazı 24 saat sonrasına bile programlayabiliyorsunuz. Ürünün seramik pişirme tenceresi 5 litre kapasiteli. 1300 W’lık bir motora sahip ve kutu içeriğinden buharda pişirme aparatı, kaşık, kepçe ve ölçü bardağı da çıkıyor.
8. Fakir Guvech Çok Amaçlı Pişirici
Mutfağınızda en sık hangi yemekleri pişiriyorsunuz? Çorbalar mı, güveçler ve tandırlar mı, pilavlar mı, pizzalar ya da ekmekler mi, reçeller ve tatlılar mı, kahvaltılıklar mı, kızartmalar mı, soteler ve tavuklar...
Aslında Fakir’in Cuisinier ile Guvech modelleri birçok açıdan birbirlerine benziyor. Aralarındaki en temel fark ise Guvech modelinde basınçlı pişirme özelliğinin olmaması. Cuisinier modeli 1300 W, Guvech modeli ise 1020 W ile çalışıyor. 20 farklı program seçeneği, manuel mod, gecikmeli başlatma, otomatik sıcak tutma, LED ekran ve 5 litre kapasiteli seramik tencere özellikleri bakımından hiçbir farkları yok. Tasarımları da oldukça benziyor. Ancak Fakir Guvech’in kapağında bir buhar çıkış valfi yok. Bu cihazın program seçenekleri arasında Cuisinier modelinden farklı olarak kahvaltılık ve yoğurt programları da var. Eğer basınçlı pişirme özelliği sizin için elzem değilse Guvech Çok Amaçlı Pişirici’yi de tercih edebilirsiniz.
9. Grundig MC 425911 Çok Amaçlı Pişirici
Günümüz teknolojisi, mutfakta pratik ve hızlı olmayı tercih edenler için gitgide daha gelişmiş özellikler eşliğinde birçok farklı cihaz seçeneği sunuyor. Son yılların en ön plana çıkan ürünleri arasında da çok...
Sote, yoğurt, buharda pişirme, tandır ve basınçlı pişirme de dahil olmak üzere 13 farklı programı bulunan Grundig MC 425911 Çok Amaçlı Pişirici de cazip modeller arasında. 13 farklı güvenlik sensörü basınçlı pişirme modu kullanıldığında devreye giriyor. Cihazın pişirme tenceresi paslanmaz çelikten üretilmiş ve 5,5 litre kapasiteli. Kutu içeriğinde buharda pişirme ve tandır aparatları da mevcut. Bu cihaz da Wi-Fi bağlantısı ve HomeDirect uygulaması aracılığıyla uzaktan kontrol edilebiliyor. HomeDirect Tarif Kütüphanesi de ne yemek pişireceğinize karar veremediğiniz her an yanınızda.
10. Yasomi Y99 Yemek Robotu
Mutfakta en sık yaptığınız eylemler hangileri? Doğrama ve karıştırma mı, pişirme ve ısıtma mı, öğütme ve yoğurma mı, yoksa hepsi mi? Peki, bu işlemlerin istisnasız her birinde size zaman ve...
Son iki önerimiz de basınçlı pişirme özelliği olmayan ürünlerden olacak. Bunlardan ilki olan Yasomi Y99 Yemek Robotu gerçekten de ilginç ve cazip bir seçenek. Bu cihazın tam 16 farklı fonksiyonu mevcut ama bunlar diğer ürünlere kıyasla daha farklı. Karıştırma, buharlama, blender, yoğurma, pişirici, doğrama, kızartma, un kıvamına getirme, yavaş pişirme, turbo, bastırma, öğütme, kontrollü ısıtma ve emülsifiye edici gibi seçenekler sunuyor. Dolayısıyla aslında gerçekten de bir mutfak robotu. Ancak pişirme işlemi de yapabiliyor.
Yasomi Y99 Yemek Robotu’nun 3,5 litre kapasiteli bir haznesi, 3 litre kapasiteli paslanmaz çelik tenceresi, blender fonksiyonunda kullanılan bıçak ağzı, kelebek aparatı, sepeti, kazan kapağı, ölçü kupası, buhar tabağı, buhar tepsisi, spatulası, buharlı kapağı ve karıştırma kabı kapağı mevcut. 7 inçlik TFT ekranla kontrol edilen ürün, farklı katmanlar oluşturan aparatlara ve haznelere sahip olduğu için aynı anda birden fazla yemek de hazırlayabiliyor. Ayrıca, bu ürünle ister hamur yoğurabiliyor, ister pürüzsüz kıvamlı bir humus hazırlayabiliyor, ister buharda sebze pişirebiliyor, ister köfte kızartabiliyorsunuz. Tarif kitapçığı doğrudan cihazın hafızasında yer alıyor ve siz seçim yaptıktan sonra sizi adım adım yönlendiriyor.
11. Goldmaster Steamcook Buharlı Pişirici GM-7279
Eğer mümkün olduğunca sağlıklı yemekler tüketmek istiyor ya da belirli bir diyet programını takip ediyorsanız, buharda pişirme yöntemine de muhtemelen aşinasınızdır. Et, tavuk, balık ve sebze çeşitlerini pişirmek için kızartma,...
Goldmaster Steamcook GM-7279 modeli de doğrudan buharlı pişirici olarak tasarlanmış. Dolayısıyla basınçlı ya da yavaş pişirme; yoğurt, reçel veya tandır gibi program seçenekleri yok. Ancak üç farklı haznesi bulunması sayesinde üç ayrı yemeği aynı anda buharda pişirmenize olanak tanıyor. Toplam kapasitesi 10 litre olan cihaz, 800 W’lık bir performansa sahip. 60 dakikaya kadar zamanlanabiliyor ve buharda pilav yapmak için ekstra bir haznesi bulunuyor. Cihaza su ilavesi yapmak da çok kolay. Su seviyesini gösterge aracılığıyla kolayca takip edebiliyorsunuz. Ürünün üzerinde sebze, balık, et ve yumurta gibi farklı yemekler için kaç dakika pişirme yapmanız gerektiği de gösteriliyor.
Sıra | İçerik | Kullanıcı Puanı |
---|---|---|
1 | Tefal Cook4me+ Çoklu Pişirici | 9,0 |
2 | Philips All-in-One Cooker HD2151/62 | 8,8 |
3 | Arçelik MC 6251 Gurme Şef Pro Çok Amaçlı Pişirici | 8,4 |
4 | Beko MC 5056 ExpertChef Çok Amaçlı Pişirici | 8,4 |
5 | Vestel Ziyafet Çok Amaçlı Pişirici | 8,8 |
6 | Arzum AR2055 Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici | 9,2 |
7 | Fakir Cuisinier Çok Programlı Basınçlı Pişirici | 8,8 |
8 | Fakir Guvech Çok Amaçlı Pişirici | 8,8 |
9 | Grundig MC 425911 Çok Amaçlı Pişirici | 8,4 |
10 | Yasomi Y99 Yemek Robotu | 9,6 |