bifikirbifikir
Ekmek Makineleri

Ekmek Makineleri

Ekmek Makineleri

Karaca BakeXL Reçel, Yoğurt, Hamur Yoğurma ve Ekmek Yapma Makinesi

Mutfağınızda hem ekmek, çörek ve kek gibi hamur işlerini hem de reçel ve yoğurt çeşitlerini...

Beko EY 5021 Floral Ekmek Yapma Makinesi

Yemek kültürümüzün en temel ve vazgeçilmez unsurlarından birini oluşturan ekmeğin, günümüz çağında envai farklı çeşidi...

Tefal Pain Dore Ekmek Yapma Makinesi

Taptaze ekmekler, tatlı çörekler, kekler, pizza hamurları, yulaf lapaları, reçeller, mayalı hamurlar… Her biriyle birbirinden...

Tefal Pain Plaisir Ekmek Yapma Makinesi

Evde taptaze ekmekler pişirmek ve bu esnada hem efordan hem zamandan tasarruf etmek istiyorsanız Tefal...

Homend Breadfast 1503h Ekmek Yapma Makinesi

Günümüz çağında besinleri mümkün olduğunca taze ve doğal şekilde tüketmek isteyen kişilerin sayısı giderek artıyor....

Fakir Pane House Ekmek Yapma Makinesi

Bir şeyin en tazesini ve doğalını tüketmenin en pratik ve güvenilir yolu, onu kendi mutfağınızda...

Arzum AR2017 Panetti Ekmek Yapma Makinesi

Özellikle pandemi dönemi boyunca eve kapandığımız süreçlerde, mutfakta kolları sıvayıp ekmek yapanların sayısı hiç de...

Vestel Ekmek Yapma Makinesi

Dilediğiniz her an taptaze ve katkı maddesi kullanılmadan hazırlanmış ekmekler tüketmek istiyor, ancak hamur yoğurma...

Arçelik EY 6021 Resital Ekmek Yapma Makinesi

Ekmeğin lezzeti ve dokusu, fırından henüz çıkmış haliyle gerçekten de bambaşka. Elbette fırından ya da...

Ariete Pane Express Ekmek Yapma Makinesi

2001 yılında DeLonghi grubun çatısı altına katılan İtalyan küçük ev aletleri markası Ariete, tükettiği besinlerin...

Ekmek Makineleri

Eğer canınız her taze ekmek çektiğinde fırının yolunu tutmak istemiyor ve her defasında damak zevkinize birebir uygun envai çeşit ekmek tüketebilmek istiyorsanız elinizin altında bir ekmek yapma makinesi olması yeterli. Ekmek yapma sürecindeki birçok aşamayı sizin yerinize halleden ekmek makinesi modelleri, hamur yoğurmakta ya da pişirirken kıvam tutturmakta zorlananların da hayatını bir hayli kolaylaştırıyor. Üstelik, ekmek yapma makinesi kullandığınız takdirde daima katkı maddesi ya da koruyucu içermeyen, taptaze ve lezzetli ekmekler tüketebileceğinizden emin olabiliyorsunuz. Hem profesyonel şefler hem de ev kullanıcıları tarafından sıklıkla tercih edilen ekmek yapma makinesi modelleri, birçok farklı fonksiyon ve özellik seçeneği de sunuyor. 

Peki, en iyi ekmek yapma makinesi modeli hangisi? Ekmek yapma makinesine ne kadar un konulmalı? Ekmek yapma makinesi ile ekmek kaç dakikada pişer? Hem tüm bu soruların yanıtlarını öğrenmek ekmek makinesi tavsiye ve önerilerine göz atmak için, yazıyı okumaya devam edebilirsiniz. 

Ekmek Yapma Makinesi Ne İşe Yarar?

Ekmek yapma makinesi isminden de anlaşılabileceği üzere ev ortamında kolay ve pratik bir şekilde ekmek pişirebilmenize olanak tanıyan elektrikli mutfak aletlerinin genel ismi. Ancak bu tip cihazların sağladığı kolaylıklar, yalnızca ekmeği kolayca pişirmenize yardımcı olmakla sınırlı kalmıyor. Ekmek makinesi kullanmanın en önemli avantajlarından biri, hamuru yoğurmak, mayalandırmak ya da tam ideal kıvamda pişmesini beklemek için sık sık fırını gözlemek gibi mecburiyetlerden sizi tamamen kurtarması. Ekmek pişirme makinesi modellerinin her birinin birer haznesi var. Hazırlamak istediğiniz ekmeğin türüne ve dokusuna bağlı olarak, gerekli malzemeleri yeterli miktarda hazneye koymanız gerekiyor. Ardından cihazın tuşları ve/veya dokunmatik ekranı aracılığıyla hangi tür ekmek pişirmek istediğinizi belirliyorsunuz. Bu aşamadan sonraki tüm adımları ekmek makinesi sizin yerinize tamamlıyor. 

Kısacası, ekmek makinesinde ekmek yapımı gerçekten de çok basit ve pratik. Birbirinden lezzetli ve taze ekmekler pişirmek için hamur yoğurmaya ya da mayalandırmaya ilişkin en ufak bir tecrübenizin olması şart değil. Üstelik, ekmek yapma makinesi modelleri genellikle çavdar ekmeği, ekşi mayalı ekmek, glutensiz ekmek ve kepek ekmeği gibi birçok farklı ekmek türünü pişirebilecek şekilde tasarlanmış. Dahası; reçel, kek, pizza hamuru, mısır gevreği ve hatta yufka ekmek makinesi modelleriyle hazırlayabileceğiniz lezzetler arasında. Ancak bu tip lezzetlerin tümü her modelle hazırlanamıyor. Dolayısıyla ürün seçimi yaparken cihazların hangi program seçenekleri sunduğuna dikkat etmek gerekiyor. 

Ekmek makinesi ne işe yarar?” sorusunun bir diğer cevabı da bu tip ürünlerin kullanıcılarına zamanlayıcı fonksiyonu sunmasından geçiyor. Birçok ekmek yapma makinesi modelinde bulunan bu özellik sayesinde, pişirme programları gecikmeli başlayacak şekilde ayarlanabiliyor. Böylece siz cihaza ekmeğinizi geceden pişirme komutu verip, sabah uyandığınızda dumanı üstünde tüten taptaze ekmekleri kahvaltıda tüketmenin keyfini çıkarabiliyorsunuz. Zamanlayıcı fonksiyonunun yanı sıra, birçok modelde pişmiş ekmeği sıcak tutma seçeneği de mevcut. Böylece dilediğiniz her an sıcacık ekmekler tüketebiliyorsunuz. 

Ekmek Yapma Makinesi Nasıl Kullanılır?

Ekmek makinesi kullanımı cihazdan cihaza bağlı olarak değişiklik gösterebildiği için, seçtiğiniz ürünü ilk kez kullanmadan önce mutlaka kullanım kılavuzunu gözden geçirmeli ve burada yer alan bilgilere göre hareket etmelisiniz. Aksi takdirde cihazdan maksimum performans almakta zorlanabilir ya da çeşitli arızalarla karşılaşabilirsiniz. Genellikle ekmek yapma makinesi kullanım kılavuzu içinde cihazın pişirebildiği ekmek ve hamur işi türlerinin nasıl hazırlanması gerektiği detaylı bir şekilde belirtilir. Hatta bazı kullanım kılavuzlarında ekmek makinesi tarifleri de yer alır ve bu tariflerde hangi malzemeden tam olarak ne kadar kullanmanız gerektiği belirtilir. 

Ekmek pişirmek için gerekli malzemeleri ve malzeme miktarını öğrendikten sonra, cihazın haznesine bunları ekleyebilir ve ekmek makinesi programları arasından ilgili seçeneği belirleyebilirsiniz. Bu noktadan sonra yapmanız gereken tek şey, cihazın başlatma düğmesine basmak. Bazı ekmek yapma makinesi modelleri göstergeler aracılığıyla size yoğurma, mayalandırma ve pişirme gibi farklı aşamalardan hangisinde olduğunu anbean gösterebilir. Bazı modellerde de cihazı başlattıktan sonra programın ne zaman biteceğini ve ekmeğin pişerek tüketime hazır hale geleceğini görebilirsiniz. 

Ekmeğiniz piştiğinde programı sonlandırmanız ve ekmek tepsisini ya da haznesini cihazın içinden çıkarmanız yeterli. Ancak bunu yaparken haznenin ya da tepsinin çok sıcak olabileceğini göz önünde bulundurmalı ve buna göre önlem almalısınız. Ekmeği hazneden çıkardıktan sonra soğuması ve dinlenmesi için kısa bir süre bekleyebilir, ardından da servis edebilirsiniz. Tüm bu süreçten hareketle “Ekmek makinesinde ekmek yapımı kolay mı?” sorusuna olumlu yanıt verebiliriz. Ancak her ekmek yapma makinesi farklı olabileceği için mutlaka üretici önerilerini takip etmeniz gerektiğini bir kez daha vurgulayalım. 

Ekmek Yapma Makinesi Çok Elektrik Harcar mı?

Ekmek yapma makinesi modellerinin ne kadar enerji harcayacağı cihazların Watt gücüne, kullandıkları ısıtma elementlerine, program ve ayar seçeneklerine, varsa ekstra fonksiyonlarına bağlı olarak farklılık gösterir. Cihazın Watt gücü yüksekse ekmek pişirirken maksimum düzeyde zaman tasarrufu elde edebilirsiniz, ancak bu değer enerji tüketimini de etkiler. Genel anlamda, ekmek makinesi modellerinin orta düzeyde elektrik harcayan mutfak aletleri arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Ancak herhangi bir ekmek pişirme makinesi modelinin ne kadar elektrik harcayacağını öğrenmek için ürün bilgilerine göz atmalısınız. 

En İyi Ekmek Makinesi Hangisi?

En iyi ekmek makinesi modelini kişisel tercihlerinize, beklentilerinize ve bütçe aralığınıza bağlı olarak belirlemek istiyorsanız En İyi Ekmek Yapma Makineleri isimli kapsamlı rehberimizi incelemenizi öneririz. Ekmek makinesi tavsiye ve önerilerine daha hızlı bir şekilde göz atmak isteyenler için de aşağıdaki liste yol gösterici olabilir: 

  • Tefal Pain Plaisir Ekmek Yapma Makinesi: Ekmek makinesi Tefal ürünleri arasında iki farklı önerimiz olacak. Bunlardan ilki olan Pain Plaisir Ekmek Yapma Makinesi 17 farklı otomatik pişirme programı seçeneği sunuyor. Bunların içinde envai çeşit ekmeğin yanı sıra; pizza hamuru, tatlı çörek, reçel, yulaf lapası ve mısır gevreği de var. Kutusundan 27 tariflik bir kitapçık da çıkan Tefal ekmek yapma makinesi 720 W gücünde. Kullanıcılarına ekmeğin kabuk rengini ve ağırlığını belirleme olanağı da tanıyor. Bu ürünle tek seferde 500 gram ya da 1 kilogramlık ekmekler pişirebiliyorsunuz. 
  • Tefal Pain Dore Ekmek Yapma Makinesi: Tefal Pain Dore Ekmek Makinesi ise daha uygun fiyatlı bir alternatif ve 12 farklı program seçeneği var. Programlar tatlı ekmek, yulaf lapası, glutensiz ekmek, kek ve reçel alternatiflerini kapsıyor. Bu modelle de kabuk rengi ve ağırlık seçimi yapabiliyorsunuz. Motor gücü de Pain Plaisir modeliyle aynı. 
  • Karaca BakeXL Reçel, Yoğurt, Hamur Yoğurma ve Ekmek Yapma Makinesi: Karaca ekmek makinesi tam isminden de anlaşılabileceği üzere yalnızca ekmek değil; hamur işi türleri, yoğurt ve reçel gibi birçok farklı lezzeti hazırlamak için kullanılabiliyor. 15 program seçeneği bulunan cihazın pişirme haznesi 1,5 kilogram kapasiteli. Zamanlayıcı ve sıcak tutma özellikleri mevcut. Cihazın motor gücü ise 850 W. Tüm aparatlar bulaşık makinesinde yıkanabiliyor. 
  • Arçelik EY 6021 Resital Ekmek Yapma Makinesi: EY 6021 Resital isimli Arçelik ekmek makinesi 800 W gücünde ve 12 farklı program seçeneği sunuyor. Bunların içinde sütlaç, sandviç ekmeği, kek, reçel ve hızlı pişirme programı alternatifleri de var. Sıcak tutma, ekmek kabuğu çıtırlık düzeyi belirleme ve zamanlayıcı fonksiyonları da mevcut. Cihazın hamur kancası sökücüsü, ölçü kabı ve kaşığı bulaşık makinesinde yıkanabiliyor. 
  • Beko EY 5021 Floral Ekmek Yapma Makinesi: EY 5021 Floral isimli Beko ekmek makinesi az önce sözünü ettiğimiz Arçelik modeliyle birebir aynı özelliklere sahip. Eğer ekmek makinesi fiyatları karşılaştırması yaptığınızda iki modelden birini daha uygun fiyata yakalarsanız ve bu özellikler sizin için tatmin ediciyse, doğrudan daha uygun fiyatlı olan markayı tercih edebilirsiniz. 
  • Vestel Ekmek Yapma Makinesi: 12 farklı program seçeneği bulunan Vestel ekmek makinesi 550 W gücünde. Glutensiz ekmek ve yoğurt programları da bulunan cihaz 13 saate kadar zamanlanabiliyor. Programı hafızaya kaydetme ve otomatik sıcak tutma özellikleri de mevcut. Ancak ayrılabilen parçaları elde yıkamanız gerekiyor.  
  • Arzum AR2017 Panetti Ekmek Yapma Makinesi: AR2017 Panetti isimli Arzum ekmek makinesi ile çeşitli ekmek türlerinin yanı sıra, reçel ve pizza hamuru da pişirebiliyorsunuz. Motor gücü 650 W olan cihaz, kullanıcılarına zamanlayıcı ve kabuk rengi seçimi özellikleri de sunuyor. Arzum ekmek yapma makinesi ile 500, 700 ya da 1000 gram ağırlığında ekmek pişirmek mümkün. Cihazın kutusundan iki farklı ölçü kaşığı, hamur karıştırma kolu çıkarma kancası ve ölçü kabı da çıkıyor. 
  • Fakir Pane House Ekmek Yapma Makinesi: Pane House isimli Fakir ekmek yapma makinesi ise 650 W gücünde. Bu cihazla 1 kilograma kadar ekmek pişirebiliyor, 14 farklı program seçeneğinden dilediğinizi tercih edebiliyorsunuz. Söz konusu programlar içinde marmelat, pizza hamuru, çörek hamuru ve kek de var. Cihazın kabuk çıtırlığı düzeyi seçimi yapma ve otomatik sıcak tutma özellikleri de mevcut.

Ekmek Makinesi Fiyatları

Ekmek yapma makinesi fiyatları da ürünün markası, modeli, özellikleri, performansı ve tasarımı başta olmak üzere birçok unsura bağlı olarak değişiklik gösterir. Genellikle yalnızca bir ya da birkaç çeşit ekmek pişirebilen cihazların daha uygun fiyatlarla; mısır gevreği, bazlama, yufka ve pizza hamuru gibi farklı lezzetler de yapabilen modellerin ise biraz daha yüksek fiyatlar eşliğinde piyasaya sürüldüğünü söyleyebiliriz. Ancak cihazların sahip olduğu programlar da ekmek makinesi fiyatları için tek belirleyici unsur değildir. Marka ve malzeme kalitesi gibi unsurlar da fiyatı doğrudan belirleyen faktörler arasındadır. 

  • Ekmek yapma makinesine konulması gereken un miktarı hem makinenin kapasitesine hem de pişirilecek ekmek türüne bağlı olarak farklılık gösterir. Ayrıca, kişisel tercihler ve damak zevki de bu konuda belirleyicidir. Genellikle ekmek yapma makinesi modellerinin her birinin kullanım kılavuzunda veya tarif kitapçığında farklı ekmek türleri için ne kadar un kullanılması gerektiği belirtilir. Pişirmek istediğiniz ekmek türüne göre gramaj bilgisine buradan ulaşabilirsiniz.

  • Ekmek yapma makinesinde ekmek pişirmek genellikle ortalama 2-4 saat aralığında sürse de bu bilgi her bir cihazın özelliklerine, kapasitesine ve programlarına bağlı olarak farklılık gösterir. Çavdar ekmeği, kepekli ekmek, beyaz ekmek, bazlama, pizza hamuru ve kek gibi birçok farklı hamur işi türünü pişirebilen modellerde pişirme süresi her bir program için farklıdır. Bazı ekmek yapma makinesi modelleri pişirme programını başlatmanızın ardından size programın ne zaman sona ereceğini ekranı aracılığıyla gösterir.

  • Ekmek yapma makinesi kullanmanın en önemli avantajlarından biri, bu cihazların kullanıcıları hamur yoğurma ve mayalandırma aşamalarıyla uğraşma zahmetinden kurtarmalarıdır. Ekmek yapma makinesi kullanırken ekmek için gerekli tüm malzemeleri cihazın pişirme haznesine eklemeniz ve ilgili programı seçerek başlatmanız yeterlidir. Hamurun yoğurulması, mayalandırması ya da pişirilmesi için başka ekstra bir işlem yapmanıza gerek kalmaz. Cihaz bu aşamaları otomatik olarak gerçekleştirir ve ekmek piştiğinde sizi bilgilendirir.

İlgili İçerikler

Ekmek yemek kültürümüzde gerçekten de çok önemli bir yere sahip. Genellikle öğün fark etmeksizin tüm sofralarda mutlaka kendine yer buluyor...