bifikirbifikir
Çok Amaçlı Pişiriciler

Çok Amaçlı Pişiriciler

Çok Amaçlı Pişiriciler

Fakir Guvech Çok Amaçlı Pişirici

Mutfağınızda en sık hangi yemekleri pişiriyorsunuz? Çorbalar mı, güveçler ve tandırlar mı, pilavlar mı, pizzalar...

Yasomi Y99 Yemek Robotu

Mutfakta en sık yaptığınız eylemler hangileri? Doğrama ve karıştırma mı, pişirme ve ısıtma mı, öğütme...

Arzum AR2055 Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici

Hayatımızda uzun yıllardan beri varlığını koruyan düdüklü tencereler, birçok farklı yemeği çok daha kısa sürede...

Tefal Cook4me+ Çoklu Pişirici

Birçok farklı türden yemeği pratik, lezzetli ve zahmetsiz şekilde pişirmek istiyorsanız, Tefal Cook4me+ Çoklu Pişirici...

Beko MC 5056 ExpertChef Çok Amaçlı Pişirici

Mutfakta sıklıkla tükettiğiniz birçok farklı besini hazırlamanıza ve/veya pişirmenize yardımcı olacak bir elektrikli mutfak aletiyle...

Goldmaster Steamcook Buharlı Pişirici GM-7279

Eğer mümkün olduğunca sağlıklı yemekler tüketmek istiyor ya da belirli bir diyet programını takip ediyorsanız,...

Philips All-in-One Cooker HD2151/62

Yemek pişirirken minimum çabayla maksimum lezzette sonuçlar elde etmek istiyorsanız, çok amaçlı pişiriciler kategorisinde yer...

Grundig MC 425911 Çok Amaçlı Pişirici

Günümüz teknolojisi, mutfakta pratik ve hızlı olmayı tercih edenler için gitgide daha gelişmiş özellikler eşliğinde...

Fakir Cuisinier Çok Programlı Basınçlı Pişirici

Birçok farklı yemeğin çok daha hızlı şekilde pişmesini sağlayan düdüklü tencereler, yüzyılın icatları arasında. Yemeği...

Vestel Ziyafet Çok Amaçlı Pişirici

Mutfakta sık sık zaman geçiriyor ve nefis lezzetlere imza atmayı seviyorsanız, size bu konuda hem...

Arçelik MC 6251 Gurme Şef Pro Çok Amaçlı Pişirici

Birçok farklı yemeği daha hızlı, pratik ve zahmetsiz şekilde pişirmek istiyorsanız Arçelik MC 6251 Çok...

Çok Amaçlı Pişiriciler

İçinde yaşadığımız modern çağın yoğun temposu içinde yemek yapmak için harcanan zaman ve efor, bazen büyük bir külfete dönüşebiliyor. Yemek yapma rutininde mümkün olduğunca hızlı ve pratik davranmak isteyenlerin ise karşısına günümüz teknolojisi sayesinde ortaya çıkan bazı mutfak aletleri çıkıyor. Özellikle son yıllarda ismini giderek daha sık duymaya başladığımız çok amaçlı pişirici modelleri de söz konusu cihazlar arasında. Birçok farklı pişirme yöntemini kullanmanıza olanak tanıyan çok amaçlı pişiriciler, mümkün olduğunca hızlı yemek yapmak ve bu tip ürünlerden maksimum düzeyde işlevsellik bekleyenler için cazip alternatifler oluşturuyor. Peki, çok amaçlı pişirici nedir ve nasıl kullanılır? Çok amaçlı pişirici ile airfryer arasındaki fark neler? Çok amaçlı pişirici kullanarak hangi tarifleri uygulayabilirsiniz. Hem en iyi çok amaçlı pişirici modelleri hem de bu cihazlar hakkında aklınıza takılabilecek soruların yanıtları hakkında bilgi sahibi olmak için bu yazıyı okumaya devam edebilirsiniz. 

Çok Amaçlı Pişirici Nedir?

Farklı pişirme yöntemlerini bir arada kullanabilmenize olanak tanıyan çok amaçlı pişirici, multicooker olarak da adlandırılır. Her çok amaçlı pişirici modelinin sahip olduğu işlevler ve özellikler bir diğerinden farklı olabilse de bu tip cihazlar genellikle buharda pişirme, basınçlı pişirme, fırınlama, yavaş pişirme, yeniden ısıtma, sıcak tutma ve kızartma gibi fonksiyonları bir arada sunar. Çok amaçlı pişiricilerin belirli bir kapasiteye sahip bir pişirme haznesi bulunur. Bu hazne gıdalarla temas ettiği için genellikle seramik ya da paslanmaz çelik gibi gıdayla temasında bir sakıncası olmayan malzemeler kullanılarak tasarlanır. Satın aldığınız çok amaçlı pişirici modelinin nasıl kullanılması gerektiğini ilişkin tüm bilgileri ürünün kullanma kılavuzunda bulabilirsiniz. Ancak genellikle bu tip cihazların bir ekranı vardır ve seçtiğiniz otomatik programa bağlı olarak cihaz sizi ekran aracılığıyla talimatlar eşliğinde yönlendirir. 

Çok amaçlı pişirici kullanırken pişirme haznesine uyguladığınız tarif için gerekli malzemeleri eklemeniz ve ekranda gösterilen talimatları takip etmeniz yeterlidir. Genellikle birçok model, seçilen programa bağlı olarak pişirme süresini ve yöntemini otomatik olarak belirler. Ancak yine birçok modelde manuel pişirme modu seçeneği de mevcuttur. Bu sayede arzu ederseniz pişirme süresini, yöntemini ve cihazın sunduğu ekstra özelliklerden hangilerini kullanacağınızı siz belirleyebilirsiniz. 

Çok amaçlı buharlı pişirici modelleri soteden buharda sebzeye, yoğurttan ekmeğe, tandırdan rostoya kadar birçok farklı tarifi daha kolay ve pratik şekilde hazırlamanıza olanak tanıyabilir. Bu tip cihazlarla kaç farklı tarif uygulayabileceğiniz hem ürünün sahip olduğu program seçeneklerine ve tasarıma hem de kutu içeriğine bağlıdır. Bazı çok amaçlı basınçlı pişirici modellerinin kutusunda tandır ve/veya buharda pişirme aparatı gibi ekstralar mevcuttur. Ürün seçimi yaparken söz konusu içerikleri ve özellikleri göz önünde bulundurabilirsiniz. 

Çok Amaçlı Pişirici ve Airfryer Arasındaki Fark Nedir?

Çok amaçlı pişirici ve airfryer arasındaki fark birkaç başlığa ayrılır. Öncelikle, söz konusu cihazların kullanım amaçlarının, boyut ve tasarımlarının, pişirme yöntemlerinin farklı olduğunu belirtmek gerekir. Multicooker olarak da adlandırılan çok amaçlı pişirici modelleri basınçlı, buharlı ve/veya yavaş pişirme gibi birçok farklı opsiyon sunar. Hava fritözü olarak da adlandırılan airfryer modelleri ise genellikle kızartma ve hava sirkülasyonu eşliğinde pişirme işlemleri için kullanılan cihazlardır. 

Airfryer’lar yiyecekleri daha az yağ kullanarak ve kızartma işlemine kıyasla daha sağlıklı şekilde pişirmek için tercih edilirken, çok amaçlı pişirici modelleri ile reçel, yoğurt, ekmek, buharda pilav, et sote, kek, tandır et ve güveç gibi birçok farklı tarifi uygulamak mümkündür. Basınçlı pişirme fonksiyonu bulunan çok amaçlı pişirici modelleri düdüklü tencere yerine de kullanılırken, airfryer’ların böyle bir fonksiyonu yoktur. Çok amaçlı pişiricilerin genellikle 5-6 litre kapasiteli bir tenceresi bulunur. Bu tip cihazlar airfryer modellerine kıyasla daha ağır ve büyük şekilde tasarlanabilir. Ancak tüm bu bilgilerin her iki cihaz türünde de modelden modele değişiklik gösterebileceğini vurgulamak gerekir. 

Çok Amaçlı Pişiricide Neler Yapılır?

Multi cooker çok amaçlı pişirici modelleri genellikle farklı pişirme yöntemlerini bir araya getiren cihazlar olduğu için, bu tip ürünlerle birçok farklı tarifi uygulamak mümkündür. Her çok amaçlı pişirici modelinin sahip olduğu otomatik program seçenekleri bir diğerinden farklı olduğu için, tüm modeller için genelleyebileceğimiz fonksiyonlardan söz edemeyiz. Bu sebeple ürün seçimi yaparken otomatik program seçeneklerine mutlaka göz atmanızı ve sizin en sık uyguladığınız tarif ve pişirme yöntemi türlerine sahip olan modeller arasından tercih yapmanızı öneririz. “Çok amaçlı pişiricide neler yapılır?” sorusuna ise genel anlamda şu şekilde yanıt verebiliriz:

  • Basınçlı pişirme fonksiyonu bulunan tüm modelleri düdüklü tencere olarak kullanabilir, envai çeşit tarifte zamandan kazanabilirsiniz. 
  • Buharda pişirme fonksiyonu bulunan modellerle buharda sebze, pilav, balık ve kırmızı et türlerini pişirebilirsiniz. 
  • Tandır aparatı ve/veya yavaş pişirme fonksiyonu bulunan modellerle et ve tavuk yemeklerini tandır lezzeti eşliğinde pişirebilirsiniz. 
  • Çorba, ekmek, reçel, güveç, sos, makarna, baklagil ve tencere yemekleri, pizza, tart, kavurma, pilav, sote, kek ve çeşitli tatlı türlerini hazırlayabilirsiniz. 
  • Fırınlama fonksiyonu olan çok amaçlı pişirici modellerini tüm fırın yemekleri için kullanabilirsiniz. 
  • Bazı modellerle yoğurt mayalayabilirsiniz.

En İyi Çok Amaçlı Pişirici Hangisi?

En iyi çok amaçlı pişirici modelinin seçimi kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Çünkü her bir model bize farklı otomatik pişirme programı seçenekleri, kutu içeriği, motor gücü ve ekstra fonksiyonlar sunuyor. Peki, en iyi çok amaçlı pişirici hangisi? Karar sürecinizi kolaylaştırmaya yardımcı olabilmek adına, aşağıda sizin için hazırladığımız önerilere göz atabilirsiniz. “Hangi buharlı pişirici daha iyi?” sorusuna daha detaylı yanıtlar bulabilmek için, En İyi Çok Amaçlı Pişiriciler isimli rehberimizi de mutlaka incelemenizi tavsiye ederiz. 

  • Tefal Cook4me+ Çoklu Pişirici: Tefal çok amaçlı pişirici tam 150 farklı tarifi aynı anda hafızasında barındıran bir cihaz. Üstelik, bu tariflerden 50’sini maksimum 15 dakika içinde hazırlamanız mümkün. Ekranı ve kadranı aracılığıyla tarif seçimi yapabileceğiniz cihaz, yaptığınız seçimlere göre sizi yönlendiriyor. Bu aşamadan sonra pişirme sürecini takip etmenize gerek kalmıyor. Çünkü pişirme modu ve süresi zaten Tefal çok amaçlı pişirici tarafından otomatik olarak belirleniyor. Hızlı (basınçlı) program, manuel mod, kısık ateşte kaynatma ve mühürleme gibi birçok farklı fonksiyon seçeneği sunan cihazın gücü 1345-1600 W aralığında. Yemekleri yeniden ısıtmanıza da olanak tanıyor ve sıcak tutma opsiyonu da bulunuyor. Dilerseniz programları zamanlayabiliyorsunuz. Altı litre kapasiteli bir haznesi bulunan cihaz, haznesinin bulaşık makinesinde yıkanabilmesi sayesinde size temizlik sürecinde de kolaylık sağlıyor. 
  • Philips All-in-One Cooker HD2151/62 Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici: Philips All in One Cooker Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici, 35’i aşkın sayıda ön ayarlı menü seçeneği sunuyor. Hızlı basınç teknolojisiyle basıncı otomatik olarak ve yalnızca yedi dakika içinde azaltabilen cihaz, bu sayede ocakta pişirmeye kıyasla yarı yarıya zaman tasarrufu yapabilmenize olanak tanıyor. Çocuk kilidi de dahil olmak üzere 18 farklı koruma sistemi bulunan ürünü 24 saate kadar programlamanız mümkün. Sıcak tutma, sos yoğunlaştırma, pişirmeye başladıktan sonra ekstra malzeme ekleyebilme ve program kaydetme özellikleri mevcut. 1000 W gücündeki ürünle yapabileceğiniz onlarca farklı tarif alternatifine NutriU uygulamasından göz atabiliyorsunuz. Paslanmaz çelik haznesi 5 litre kapasiteli olan Philips çok amaçlı basınçlı pişirici, 6,8 kilogram ağırlığında. 
  • Arçelik MC 6251 Gurme Şef Pro Çok Amaçlı Pişirici: Arçelik çok amaçlı pişirici yorumlar ve tavsiyelerde de sıklıkla karşınıza çıkabilecek bir model. Toplamda 13 farklı otomatik program seçeneği bulunan ürünü LCD ekranlı kontrol paneliyle kolayca kullanabiliyorsunuz. Arçelik çok amaçlı pişirici ile kızartmadan tandıra, buharda pişirmeden kaynatmaya, yavaş pişirmeden basınçlı pişirmeye, kavurmadan haşlamaya kadar envai çeşit fonksiyonu kullanmanız mümkün. Paslanmaz çelik haznesi 5,5 litre kapasiteli olan cihaz, basınç tahliyesini otomatik şekilde gerçekleştirebiliyor. Tarif seçeneklerine HomeDirect uygulamasındaki Tarif Kütüphanesi’nden gö atabiliyorsunuz. Ayrıca, cihazın tandır aparatı da mevcut. 
  • Beko MC 5056 ExpertChef Çok Amaçlı Pişirici: Beko çok amaçlı pişirici düdüklü baklagil, düdüklü tavuk, düdüklü et, yahni, tencere yemeği, kısık ateşte pişirme, manuel pişirme, tandır, yoğurt, buharda pilav, sote, poşe ve reçel gibi birçok farklı program seçeneği sunan bir cihaz. Basınçlı pişirme özelliği de bulunan ürünün 15 farklı güvenlik sensörü mevcut. 5,5 litre hazne kapasiteli Beko çok amaçlı pişirici yorumları da genellikle son derece olumlu. Cihazın kutusundan tandır aksesuarı da çıkıyor ve zamanlayıcı fonksiyonu bulunuyor. 
  • Vestel Ziyafet Çok Amaçlı Pişirici: Ziyafet isimli Vestel çok amaçlı pişirici modelinin de 15 farklı otomatik program seçeneği var. Bu modelle et soteden sebzeye, reçelden pilava, tanecikli ve taneciksiz çorbadan haşlanmış mısıra, yahniden mantıya kadar envai çeşit tarifi hazırlayabiliyorsunuz. Buharda pişirme ve manuel mod seçenekleri de bulunan ürünün paslanmaz çelik pişirme haznesi 5,5 litre kapasiteli. Zamanlayıcı ve gecikmeli başlatma fonksiyonları mevcut. Seçtiğiniz bir program sona erdiğinde, haznedeki yemek otomatik olarak sabit sıcaklıkta tutuluyor. Ürünün kutusunda tarif kitapçığı da bulunuyor. 
  • Arzum AR2055 Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici: AR2055 Chefim isimli Arzum çok amaçlı pişirici 1000 W gücünde ve toplamda 14 farklı fonksiyonu mevcut. Bu modelle de basınçlı, buharda ya da yavaş pişirme yapabiliyor; kek, pilav, çorba, tencere yemeği, baklagil ve lapa gibi birçok tarifi kolayca hazırlayabiliyorsunuz. Yapışmaz kaplamalı alüminyum pişirme haznesi 6 litre kapasiteli olan Arzum çok amaçlı basınçlı pişirici, sterilize etme fonksiyonuna da sahip. Ayrıca, zamanlayıcı ve geç başlatma özelliklerini de sunuyor. Bu modelde basıncın boşaltılması için buhar valfini kullanmanız gerek. Kutudan tarif kitapçığı çıkıyor. 
  • Fakir Cuisinier Çok Programlı Basınçlı Pişirici: Fakir Cuisinier Çok Amaçlı Buharlı Pişirici tam 20 farklı program seçeneği sunan bir model. Bunların içinde sous vide, kızartma, mayalama, pizza, tart, makarna ve güveç gibi alternatifler de mevcut. Zeytinyağlılardan reçellere kadar birçok farklı lezzeti Fakir çok amaçlı pişirici eşliğinde hem zamandan hem de efordan tasarruf ederek hazırlayabiliyorsunuz. Seramik pişirme haznesi 5 litre kapasiteli olan cihaz 1300 W’lık motor gücüne sahip. Kutusundan ölçü bardağı, buharda pişirme aparatı, kepçe ve kaşık çıkıyor. Ayrıca, 24 saate kadar zamanlayıcı özelliği de bulunuyor. 
  • Fakir Guvech Çok Amaçlı Pişirici: 1020 W gücündeki Fakir Guvech Çok Amaçlı Pişirici de 5 litre kapasiteli seramik bir pişirme haznesi eşliğinde tasarlanmış. Buhar çıkış valfi bulunmayan model, bu sebeple basınçlı pişirme özelliğine sahip değil. Dolayısıyla Cuisinier modeline kıyasla daha uygun fiyatlı. 20 farklı program seçeneği sunan ürün gecikmeli başlatma, otomatik sıcak tutma ve manuel mod seçeneklerini sunuyor. 
  • Grundig Mc 425911 Çok Amaçlı Pişirici: MC 425911 kodlu Grundig çok amaçlı pişirici ile 13 farklı otomatik program seçeneğinden dilediğinizi tercih edebiliyorsunuz. Buharda veya basınçlı pişirme, sote, yoğurt ve tandır seçenekleri de bunlara dahil. Basınçlı pişirme modunda 13 farklı güvenlik sensörü devreye giren ürün, 5,5 litre kapasiteli paslanmaz çelik bir pişirme haznesine sahip. HomeDirect uygulaması aracılığıyla uzaktan da kontrol edilebilen cihazın kutusundan buharda pişirme ve tandır aparatları çıkıyor. Grundig çok amaçlı pişirici yemek tarifleri seçeneklerine de HomeDirect uygulamasındaki Tarif Kütüphanesi üzerinden ulaşabiliyorsunuz. 
  • Yasomi Y99 Yemek Robotu: Eğer bir multicooker modelinin basınçlı pişirme özelliğinin olmaması sizin için problem değilse, Yasomi Y99 Yemek Robotu’ndan da çok memnun kalabilirsiniz. Bu ürün tam 16 farklı fonksiyon seçeneği sunuyor ve bunların içinde kontrollü ısıtma, emülsifiye etme, un kıvamına getirme, buharlama, karıştırma, yoğurma, doğrama, blender ve kızartma gibi alternatifler de mevcut. Bu sebeple hem mutfak robotu hem de çok amaçlı pişirici olarak tanımlanması mümkün. Cihazın hem 3,5 litrelik bir haznesi hem de 3 litrelik paslanmaz çelik bir tenceresi var. Kutusundan buhar tepsisi, spatula, buhar tabağı, karıştırma kabı kapağı, kelebek aparatı, blender bıçağı ve ölçü kupası gibi birçok aparat çıkıyor. Ürünü TFT ekrandan kontrol ve takip edebiliyor, cihazın hafızasındaki tarif kitapçığı eşliğinde birçok farklı lezzete imza atabiliyorsunuz. 
  • Goldmaster Steamcook Buharlı Pişirici GM-7279: Üç farklı haznesi bulunan Goldmaster buharlı pişirici 800 W gücünde. Bu üründe de basınçlı ya da yavaş pişirme opsiyonları yok. Fakat hazne sayısının çok olması sayesinde aynı anda üç farklı türde yemeği buharda pişirerek hazırlayabiliyorsunuz. Ürünün toplam kapasitesi 10 litreye ulaşıyor. 

Çok Amaçlı Pişirici Fiyatları

Çok amaçlı pişirici fiyatları marka, ürün modeli, özellikler, pişirme programı seçenekleri, malzeme kalitesi, teknoloji ve tasarım gibi birçok farklı unsura bağlı olarak belirlenir. Her marka piyasaya sürdüğü modellerin fiyatını belirlemekte ve değiştirmekte özgür olduğu için, çok amaçlı pişirici fiyatları hakkında sabit ve net bir aralıktan söz edemiyoruz. Marka güvenilirliği ve tanınırlığı yüksek olan ürünler, gelişmiş özelliklere de sahip oldukları takdirde daha yüksek fiyatlarla satışa sunulabilir. Bu sebeple ürün satın alırken mutlaka farklı mağazaların, e-ticaret sitelerinin ve satış noktalarının sunduğu kampanya ve indirim fırsatlarına göz atmanızı öneririz.

  • Çok amaçlı pişiriciler birçok farklı pişirme yöntemini kullanmanıza olanak tanıyan ve bu sayede size tek bir cihazla yüzlerce farklı tarifi hazırlamanızı sağlayan cihazlardır. Ancak sağlıklı olup olmadıkları kullandığınız malzemelere, beslenme tarzınıza ve seçtiğiniz pişirme yöntemine bağlıdır. Bu tip ürünlerle buharda pişirme gibi az yağ gerektiren ya da hiç yağ gerektirmeyen pişirme yöntemlerini tercih edebileceğiniz için, daha sağlıklı ve besin değerlerini koruyan yemekler hazırlamanız mümkündür. Çok amaçlı pişiricilerin sağlıklı ve güvenli bir kullanım deneyimi sunabilmeleri için temizlik ve bakım işlemlerinin de doğru şekilde yapılması gerekir. Ayrıca, cihazların pişirme haznesinin malzeme kalitesi de son derece önemlidir. Paslanmaz çelik ve seramik gibi gıdayla temas etmesinde bir sakınca olmayan malzemeler kullanılarak tasarlanan pişirme haznesine sahip olan modeller daha güvenli ve sağlıklı bir kullanım deneyimi sunar.

  • Buharda pişirme yöntemi yiyeceklerin hem besin değerlerini ve renklerini hem de dokularını daha iyi koruyarak pişmesi için kullanılabilen bir yöntemdir. Ayrıca, bu yöntemde yiyeceklere yağ eklenmesine gerek olmadığı için sağlıklı bir alternatif olarak ön plana çıkar. Buharda pişirici kullanarak ıspanak, pazı, havuç, brokoli ve kabak gibi birçok farklı sebze türünü pişirebilir; buharda pişmiş balık, tavuk ve et çeşitleri hazırlayabilirsiniz. Bazı buharlı pişirici modelleri dondurulmuş yiyecekleri oda sıcaklığına getirmek, çeşitli sütlü tatlı tariflerini uygulamak ve yumurta pişirmek için de kullanılabilir.

  • Çok amaçlı pişirici modelleri fırınlama, ağır ateşte pişirme, basınçlı pişirme, buharda pişirme, yeniden ısıtma ve sıcak tutma gibi birçok farklı fonksiyonu bir arada sunan cihazlardır. Bu tip cihazların genellikle otomatik program seçenekleri bulunur ve onlarla hangi tür yemekleri hazırlayabileceğiniz de söz konusu seçeneklere bağlıdır. Çok amaçlı pişiricinizin bu özelliğe sahip olması şartıyla, cihazı kullanarak tavuk, et ve balık yemekleri; zeytinyağlılar, tencere yemekleri, baklagiller, yoğurt, ekmek, reçel, sos, buharda pilav, tatlı, makarna, kavurma, pizza, güveç, çorba ve tandır gibi birçok farklı yemeği pişirebilirsiniz.

İlgili İçerikler

Yemek yapmak bazılarımız için büyük bir keyif, bazılarımız için de mecburiyet. Ancak her koşulda modern çağın yoğun temposu gereği, mutfakta...