bifikirbifikir
Şarjlı El Süpürgeleri

Şarjlı El Süpürgeleri

Şarjlı El Süpürgeleri

Black+Decker DVJ320J 10.8V 21.6Wh Li-Ion Şarjlı El Süpürgesi

İster evinizde ister arabanızda ulaşılması güç, dar ve küçük alanları saniyeler içinde süpürmek ve bu...

Bosch BHN20L Şarjlı Süpürge Move Lithium 20Vmax

Eğer elinizin altında bir kablosuz dikey süpürge yoksa ya da bu cihazın ulaşılması zor bölgeler...

Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Mini

Hem evinizde hem de arabanızda küçük alanları çok hızlı ve pratik bir şekilde temizlemek, bunu...

Bosch BHN14N Şarjlı Süpürge Move 14.4V

Her zaman elinizin altında olabilecek, kompakt, kolay taşınabilen ve hem evde hem de arabada kullanıma...

Black+Decker WDC215WA 7.2V 10.8Wh Li-Ion Islak&Kuru Şarjlı El Süpürgesi

Dünyanın önde gelen elektrikli el ve ev aletleri markalarından biri olan Black+Decker, hem ev hem...

Aracınızı her daim temiz tutmak için onu sık sık yıkatsanız da, aracın içine her an...

Yasomi M22 Max Vacuum Cleaner Mini Şarjlı El Süpürgesi

Farklı alanlarda kullanım imkanı sunan, hafif, pratik ve kablosuz bir el süpürgesi arıyorsanız; Yasomi M22...

Fakir AS 1072 NT CARBON Islak Kuru Şarjlı El Süpürgesi

Krem, buz mavisi, fuşya, kırmızı ve beyaz olmak üzere beş farklı renk seçeneği bulunan Fakir...

Beko BKK 1194 Şarjlı Süpürge

Evinizde yere bir şeyler döküldüğünde, mutfak tezgahında kırıntılar kaldığında ya da bir şeyler ortalığa saçıldığında...

Arçelik K 6224 Pratik Şarjlı Süpürge

Her ne kadar evimizi ya da arabamızı her an temiz tutmaya özen göstersek de küçük...

Arnica Sofa Şarjlı El Süpürgesi

Evinizde ya da arabanızda ulaşılması zor, dar ve küçük alanları kolayca temizlemek istiyorsanız şarjlı el...

Şarjlı El Süpürgeleri

Ev, ofis ve araç temizliği rutinlerinde harcadığımız zamanın önemli bir bölümü yüzeyleri süpürerek geçiyor. Geniş yüzeyler ve zeminler için tercihimiz genellikle elektrikli ya da şarjlı süpürgeleri kullanmak olsa da, gün içinde bazı eşyaların kırılması ya da bir yere kırıntılar dökülmesi gibi küçük çaplı olaylarda daha hızlı ve pratik müdahale etmemize olanak tanıyan cihazlara ihtiyaç duyabiliyoruz. Bu tip olaylar ve kazalar genellikle evcil hayvanların, çocukların ya da bebeklerin olduğu evlerde daha sık gerçekleşebiliyor. Bu tarz durumlarda ilgili alanı süpürmek için her defasında büyük ve ana süpürgeyi kullanmak yerine daha pratik bir çözüm uygulamak istiyorsanız siz de bir şarjlı el süpürgesi edinebilirsiniz. Günümüzde piyasada bulunan şarjlı el süpürgesi modelleri kapsamlı kutu içerikleri ve güçlü motorlarıyla ev, ofis ve araç temizliğinde kullanıcılarına önemli avantajlar sağlıyor. 

Şarjlı el süpürgesi kullanmanın en önemli avantajlarından biri, bu tip cihazların hafif ve kompakt tasarımlara sahip olması. Kullanıcıların uygulama esnasında bir kabloya ya da prize bağlı hareket etme zorunlulukları bulunmadığı için, süpürme işlemi çok daha pratik ve hızlı bir şekilde tamamlanabiliyor. Araç için şarjlı el süpürgesi modelleri, ev ve ofis ortamında kullanıma uygu şekilde tasarlanan cihazlara kıyasla daha da küçük ve kompakt tasarımlar eşliğinde geliştiriliyor. Kısacası, şarjlı el süpürgesi kullananlar hem zamandan hem de efordan tasarruf etme imkanı bulabiliyor. Eğer siz de bu imkandan yararlanmak istiyorsanız; "Şarjlı el süpürgesi alırken nelere dikkat etmeliyiz?” ve “Şarjlı el süpürgesi ne kadar sürede şarj olur?” gibi soruların yanıtlarına göz atabilirsiniz. Ayrıca, aşağıdaki rehberde en iyi şarjlı el süpürgesi modelleri önerilerini ve şarjlı el süpürgesi fiyatları hakkındaki bilgileri de bulabilirsiniz. 

Şarjlı El Süpürgesi Nasıl Çalışır?

Şarjlı el süpürgesi modelleri genellikle lityum iyon bataryalar kullanılarak tasarlanır ve bunlar şarj edilebilir özelliktedir. Şarjlı el süpürgesi adaptörü ya da şarj ünitesi aracılığıyla her süpürme işlemi sonrasında cihazın yeniden tam şarja ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Şarjlı el süpürgelerin içinde bulunan motorlar emiş gücünü ve buna bağlı olarak da süpürme işlevini sağlar. Bataryadana lınan enerji vakum oluşturmaya olanak tanır ve meydana gelen hava akımı sayesinde süpürme işlemi gerçekleştirilir. Şarjlı el süpürgesi filtresi ise hava akımıyla birlikte kirlilik partiküllerini yakalama görevini üstlenir. Filtre toz ve benzeri kirletici partikülleri yakaladığı için, cihaz dışarıya yeniden temiz hava verir. Toplanan kir ve tozlar bir haznede birikir. Süpürme işlemi sonra erdiğinde kullanıcılar bu hazneyi boşaltabilir ve genellikle filtreleri yıkayarak temizleyebilir. Eğer filtre çıkarılabilir ve yıkanabilir özellikte değilse, filtrenin belirli aralıklarla değiştirilmesi de gerekebilir. 

Şarjlı El Süpürgesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şarjlı el süpürgesi alırken ilk etapta ürünlerin ağırlığını, batarya ömrünü ve şarj olma süresini, emiş gücünü, toz haznesi kapasitesini ve filtre tipini göz önünde bulundurabilirsiniz. Batarya gücü yüksek olan cihazlar daha uzun süre boyunca kablosuz ve kesintisiz kullanım imkanı sunar. Ancak batarya gücü yüksek olduğu takdirde cihazın tam şarja ulaşma süresi de uzayabilir. Öte yandan, ürünün ağırlığı da artabilir. Genellikle bu tip modellerin ağırlığı 0,5-1 kilogram arasındadır. Ancak 2-4 kilogram ağırlığında olan modeller uzun süreli kullanımlarda konfor açısından olumsuz etkiler yaratabilir. 

Şarjlı el süpürgesi alırken nelere dikkat edilmeli?” sorusunun yanıtlarından biri de elbette cihazların emiş gücü olmalıdır. Emiş gücü ne kadar yüksek olursa süpürme işlemini de o kadar etkili şekilde yapabilirsiniz. Fakat emiş gücünün yüksek olması şarjın daha kısa sürede bitmesine sebep olabilir. HEPA filtreli şarjlı el süpürgesi modelleri ortamdaki alerjenleri ve tozları daha etkili bir şekilde hapsedebildikleri için, özellikle evinde hava kalitesini mümkün olduğunca artırmak isteyen ve/veya toza alerjisi olan kullanıcılar için daha ideal alternatifler oluşturabilir. Son olarak, toz haznesi kapasitesi çok düşük olan modellerin de pratik bir kullanım deneyimi sunmayabileceğini belirtmek gerek. Bu tip modellerde süpürme işleminin ortasında hazneyi boşaltmakla zaman kaybedebilirsiniz. Toz haznesi kapasitesi düşük olan modeller tercih etmenin avantajı ise cihazın total ağırlığının da düşük olması olabilir. Tüm bu ipuçlarından yola çıkarak, “Hangi şarjlı el süpürgesini almalıyım?” sorusuna kendi beklentilerinize ve bütçe aralığınıza uygun yanıtlar bulabilirsiniz. 

En İyi Şarjlı El Süpürgesi Hangisi?

Şarjlı el süpürgesi seçerken dikkat edilmesi gerekenler listesinden söz ettiğimize göre ürün önerilerine geçebiliriz. Şarjlı el süpürgesi tavsiye ve önerilerine detaylı şekilde göz atmak istiyorsanız En İyi Şarjlı El Süpürgeleri isimli rehberimizi inceleyebilirsiniz. Aşağıdaki listede ise daha kısa bilgiler eşliğinde birçok ürün önerisi bulabilirsiniz. 

  • Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Mini: Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Mini Şarjlı El Süpürgesi 6000 Pa değerinde emiş gücüne sahip bir model. Tam şarjda yarım saate kadar kesintisiz ve kablosuz kullanım imkanı sunuyor. Cihazın motoru fırçasız ve çift havalandırma noktalı şekilde tasarlanmış. Bu sayede hem temizlik verimliliğini hem de enerji tasarrufunu artırabiliyor. Evde ve arabada rahatlıkla kullanılabilen Xiaomi şarjlı el süpürgesi ile koltuk aralarından klavyelere kadar envai çeşit alanı kolayca temizlemeniz mümkün. Toz haznesi tek düğmeyle boşaltabilen cihazın iki filtresi bulunuyor. Filtreleme parçalarını çıkarıp yıkamak da son derece kolay. 
  • Arnica Sofa Şarjlı El Süpürgesi: 115 Watt BLDC motora sahip olan Arnica Sofa Şarjlı El Süpürgesi 1900 mAh’lık lityum iyon batarya kullanılarak tasarlanmış. HEPA 13 filtreli cihazın entegre koltuk fırçası da var. Çift kademeli hız ayarı sunuyor ve şeffaf toz haznesinin doluluk oranını her an takip edebiliyorsunuz. Hazne 200 ml kapasiteli ve üç aşamalı filtreleme sistemi kullanıyor. Arnica şarjlı el süpürgesi ile 25 dakikaya kadar kesintisiz kullanım deneyimi yaşamak mümkün. 
  • Bosch BHN20L Şarjlı Süpürge Move Lithium 20Vmax: BHN20L kodlu Bosch şarjlı el süpürgesi tam şarjda 45 dakikaya kadar kullanım imkanı sunuyor ve ortalama 4-5 saat içinde şarj edilebiliyor. Kutusunan entegre aralık başlığı da çıkan cihazın toz haznesi 0,3 litre kapasiteli. Filtreler ve toz haznesi çıkarılıp yıkanabiliyor. Hazneyi tek hareketle boşaltabiliyorsunuz. İki farklı güç kademesi seçeneği bulunduğunu da belirtelim. 
  • Bosch BHN14N Şarjlı Süpürge Move 14.4V: Şarjlı el süpürgesi Bosch önerilerimizden bir diğeri de BHN14N kodlu Move 14.V. Tam şarjda 12 dakikaya kadar kullanım imkanı sunan ürün, yaklaşık 12-14 saatte şarj oluyor. Bu sebeple de diğer modele kıyasla daha uygun fiyatlı. Toz haznesi 0,3 litre kapasiteye sahip ve bu modelin de filtresini kolayca çıkarıp yıkayabiliyorsunuz. Kutudan aralık başlığı da çıkıyor. 
  • Arçelik K 6224 Pratik Şarjlı Süpürge: K 6224 isimli Arçelik şarjlı el süpürgesi hem kuru hem de ıslak süpürme işlemi yapabildiği için kullanıcılara önemli bir avantaj sağlıyor. 7.2 W’lık bir motor kullanılarak tasarlanan cihaz yaklaşık 14 saatte şarj oluyor. Düşük güç modunda ve tam şarjda yaklaşık 10 dakika kesintisiz süpürme yapabiliyorsunuz. Cihazın su haznesi 150 ml, toz toplama haznesi ise 500 ml kapasiteye sahip. Kutudan dar ağızlı uç da çıkıyor ve arzu ederseniz şarj ünitesini duvara monte etmeniz mümkün.  
  • Beko BKK 1194 Şarjlı Süpürge: BKK 1194 kodlu Beko şarjlı el süpürgesi, az önce sözünü ettiğimiz Arçelik imzalı modelle birebir aynı özelliklere sahip. Her iki modelin de LED ışık özelliğinin bulunduğunu ve bu sayede koltuk altı ya da döşeme gibi ulaşılması zor alanlardaki tozları daha kolay görebileceğinizi de belirtelim. 
  • Black+Decker DVJ320J 10.8V 21.6Wh Li-Ion Şarjlı El Süpürgesi: Şarjlı el süpürgesi Black&Decker markasının ürün yelpazesinde de birçok farklı model seçeneğiyle karşılaşabileceğiniz bir cihaz. Bu model 21.6Wh/10.8V gücünde bir motora sahip. 2Ah amper lityum iyon aküyle çalışıyor ve iki farklı güç modu seçeneği var. Geniş ağzı sayesinde büyük partiküllü tozları da kolayca çekebiliyor. Kutusunda ince uç aparatı da mevcut. Çift filtreleme sistemine sahip olan Black Decker şarjlı el süpürgesi sadece 900 gram ağırlığında. Yaklaşık 5 saatte şarj oluyor ve toz toplama haznesi 0,5 litre kapasitelye sahip. Hazne şeffaf tasarımlı. 
  • Black+Decker WDC215WA 7.2V 10.8Wh Li-Ion Islak&Kuru Şarjlı El Süpürgesi: Black+Decker şarjlı el süpürgesi modellerinden bir diğer önerimiz de hem ıslak hem de kuru süpürme yapmak isteyenlere hitap ediyor. 10.8Wh/7.2V gücündeki motoruyla dikkat çeken bu cihazın lityum iyon bataryası ise 1.5 Ah amper güce sahip. Toz haznesi yıkanabilir şekilde tasarlanmış ve 385 ml kapasiteli. Hazneyi tek tuşla boşaltabiliyorsunuz. Kutu içeriğinde sıvı emişe uygun uzatma aparatı mevcut. Akıllı şarj ünitesine sahip olan ürün, tam şarja ulaştığında güç tüketimini durduruyor. Şarj tabanı arzu edilirse duvara monte edilebiliyor. 
  • Fakir AS 1072 NT Carbon Islak Kuru Şarjlı El Süpürgesi: AS 1072 NT Carbon isimli Fakir şarjlı el süpürgesi de ıslak ve kuru süpürme yapabilen seçenekler arasında. Kutusundan duvara monte edilebilen şarj desteği, filtreler, ıslak başlık, kenar köşe aparatı ve mobilya fırçası çıkıyor. Filtreler yıkanabilir özellikte tasarlanmış. 
  • Yasomi M22 Max Vacuum Cleaner Mini Şarjlı El Süpürgesi: Şarjlı el süpürgesi tavsiye ve önerilerimizden bir diğeri de Yasomi imzalı M22 Max Vacuum Cleaner Mini Şarjlı El Süpürgesi. 100 ml kapasiteli bir toz haznesi bulunan ürün, tam şarjda yüksek çekim gücüyle 15 dakikaya, düşük güçle ise 30 dakikaya kadar kullanım olanağı sunuyor. Yüksek güçte 13000Pa, düğün güçte 6500Pa emiş gücüne sahip. 2000 mAh batarya ortalama 4,5 saatte şarj oluyor. Çift hava kanallı ürün, türbin motorlu. Cihazın kutusundan şarj kablosu, fırça kafası ve aralık nozulu da çıkıyor. 
  • Baseus A2 Araç Süpürgesi: Araç için şarjlı el süpürgesi tavsiye ve önerileri arayanlar için de Baseus A2 Araç Süpürgesi modelinden söz edelim. Yaklaşık 3,5 saatte şarj olan ve 18 dakikaya kadar kullanım imkanı sunan bu model, 70 W’lık bir motora sahip. HEPA filtreli ürünün 5000 Pa basınçta 44000r/s’lik çekiş sağlayan emme nozulu mevcut. Küçük, dayanıklı ve kompakt tasarımıyla oldukça pratik bir kullanım deneyimi sunuyor. Torpido gözüne de rahatlıkla sığıyor.

Şarjlı El Süpürgesi Fiyatları

Şarjlı el süpürgesi fiyatları açısından belirleyici olan faktörleri ürünlerin markaları, modelleri, motor ve emiş güçleri, kutu içerikleri, aparatları ve varsa ekstra fonksiyonları, performansları, filtre türleri ve toz haznesi kapasiteleri olarak sıralayabiliriz. Günümüzde piyasada farklı bütçe aralıklarına hitap eden birçok farklı model alternatifi mevcuttur. Ancak fiyatlar sıklıkla değiştiği ve güncellendiği için sabit bir aralıktan söz etmek mümkün değildir. Genellikle daha yüksek emiş gücüne, uzun batarya ömrüne, kaliteli filtrelere ve yüksek toz haznesi kapasitesine sahip olan modeller fiyat açısından da daha yüksektir. Uygun fiyatlı şarjlı el süpürgesi arıyorsanız temel modeller arasından seçim yapabilir, farklı satış kanallarının sunduğu fiyat seçeneklerine göz atabilirsiniz.

  • Şarjlı el süpürgesi modelleri genellikle çıkarılabilir ve yıkanabilir filtreler kullanılarak tasarlanır. Bu tip modellerde temizlik işlemi yaparken ilk olarak toz haznesi boşaltılmalı, ardından da filtre temizliği yapılmalıdır. Cihazın gövdesi ise temiz ve nemli bir bez yardımıyla silinebilir. Ancak filtresi temizlenebilir özellikte olmayan bir model tercih ettiyseniz, büyük olasılıkla filtrenin belirli aralıklarla yenisiyle değiştirilmesi gerekecektir. Her cihazın temizliği farklı olabileceği için, en doğru bilgileri öğrenmek adına ürünün kullanım kılavuzunu incelemelisiniz.

  • Şarjlı el süpürgesi modellerinin sahip olduğu Watt değeri genellikle 15-100 W aralığında değişiklik gösterir. Ancak bu değer cihazların tasarımına, kullanım amaçlarına ve fonksiyonlarına bağlı olarak artabilir ya da azalabilir. Yoğun ve zorlu temizlik işlemleri için hem Watt hem de emiş gücü yüksek modelleri tercih edebilirsiniz.

  • Her şarjlı el süpürgesi modelinin bataryası farklı özelliklere ve kapasitelere sahip olduğu için, ürünlerin şarj olma süresi de değişkenlik gösterir. Piyasada yalnızca 1-2 saat içinde şarj olan modeller olduğu gibi, tam şarja ulaşması 14-15 saat aralığında süren seçenekler de mevcuttur.

İlgili İçerikler

Ev temizliği genellikle en çok vakit alan iş, süpürge yapmak oluyor. Teknolojinin nimetleri sayesinde artık hayatımızda kablosuz dikey süpürgeler de...