1940 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Aydın Köksal, ortaokul ve lise eğitimini aldığı Galatasaray Lisesi’ni birincilikle tamamlayınca INSA de Lyon’dan çağrı alarak Fransa’ya taşındı. 1964 yılında INSA de Lyon’dan Elektrik Yüksek Mühendisliği diplomasını aldı ve 1975 yılında Bilişimsel Dilbilim dalında Bilim Doktoru unvanını kazandı. Yalnızca beş yıl sonra, yani 1980’de Hacettepe Üniversitesi’nin Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği dalında Üniversite Doçenti, 1991’de de Galatasaray Üniversitesi’nin Bilgisayar Yazılımı dalında Profesör olmayı başardı. Aydın Köksal, Hacettepe Üniversitesi’nin kuruluş çalışmalarında da büyük emeği ve katkısı olan biriydi. 1967 yılında kurduğu Hacettepe Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezini üç yıl boyunca yönetti. 1971 yılında da Türkiye Bilişim Derneği'ni kurdu. Bilişim Dergisi’nin altında da onun imzası vardı. Bu derginin yayın kurulu üyeliğini de 1996 yılına dek sürdürdü.
Aydın Köksal’ın bilgi işlem, bilgisayar, donanım ve yazılım gibi alanlarda geliştirdiği Türkçe bilişim terimlerinin sayısı 2 bin 500 civarında. 1974-1980 yılları arasında Üniversitelerarası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Projesi’nin Bilgi İşlem Başkanı olması ve 1976’da ÖSYM Bilgi İşlem Merkezi’ni kurması da cabası. Üstelik, Aydın Köksal’ın ülkemize ve akademiye sağladığı katkılar bunlarla da sınırlı değil. Hacettepe Üniversitesi Bilişim Enstitüsü’nün ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün kurucusu da ta kendisi. Üstelik, 1980-1985 yılları arasında başkanlığını yaptığı Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Türkiye’de bu alanda açılan ilk bölüm olma özelliğini de taşıyordu.
Ülkemizin bir çağdaş bilişim toplumuna dönüşmesi için çok yoğun emekler sarf eden ve bilişim teknikbiliminin hem ekonomik hem de toplumsal kalkınma için en etkin araç olduğunu düşünen Köksal; kariyeri boyunca ulusal ve uluslararası sayısız farklı görev üstlendi. Kamu İktisadi Kuruluşlarını Yeniden Düzenleme Komisyonu Bilişim Altkomisyonu üyeliği, Devlet Durum Merkezi’nde Başbakanlık Danışmanlığı, Türk Dil Kurumu Yönetim Kurulu üyeliği ve TÜBİTAK Bilim Adamı Yetiştirme Grubu Yürütme Kurulu üyeliği; bunlardan yalnızca birkaçı. BM ve UNESCO gibi uluslararası örgütlerde ülkemizi toplamda 22 kez temsil etti. 1985 yılında akademiden kendi isteğiyle ayrılmış olan Köksal, hâlen kurucusu olduğu yazılımevi ve danışmanlık kurumu Bilişim AŞ’yi yönetiyor. Türk ulusal yazılım endüstrisinin günden güne ilerlemesi için katkılar sağlamayı sürdüren Köksal’ın, sayısı 280’i aşkın yayını mevcut.