Oppo 2019 yılında amiral gemisi segmentinde bir seri ile karşımıza çıktı. İlk olarak Çin’de görmeye başladığımız Reno serisi telefonlar ilgiyle karşılanmıştı. Bunun üzerine şirket 2020 yılı başlarında Reno 3 modellerini piyasaya sundu. Oppo Reno 3 Pro’da bu serinin en üst donanımlı telefonu olarak ön plana çıkıyor. Model 2020 yılının yaz aylarına doğru ülkemize de giriş yaptı. Fiyatı bir nebze yüksek olsa da sunduğu ayrıcalıklar ile pazarda kendisine yer etmeyi başardı diyebiliriz. Kalite ve performans Oppo markası ile birleşince telefonun hedeflenen satış rakamlarına ulaşması zor olmadı. Bu kadar ön plana çıkan Oppo Reno 3 Pro’nun artı ve eksilerine bir bakalım.
Metal ve cam alaşımlı bir kasa ile gelen Reno 3 Pro gayet şık görünüyor. Böylece küçük kardeşi Reno 3’e göre üst sınıf android telefonlara bir adım daha yaklaşıyor. Bu gerçekten önemli bir artı. Yine ön ve arka panel Gorilla Glass 5 teknolojisi ile koruma altına alınmış. Oppo’nun zerafet çizgisine tamamen uygun olarak yaratılan Reno 3 Pro, gayet hafif bir telefon olmuş. Ağırlığı yalnızca 175 gram civarında.
Oppo Reno 3 Pro’nun gücünün kaynağı, Qualcomm Snapdragon 765G işlemcisi. 7nm teknolojisi ile üretilen işlemci 2,4 Ghz hızında. Adreno 620 grafik işlemci ve 12 GB RAM performans donanımlarını tamamlayan diğer unsurlar. Üç bileşen birlikte gerçekten etkileyici bir performans ortaya koyuyor. Reno 3 Pro, tek seçenek 256 GB dahili hafıza ile satışa sunuluyor.
Reno 3 Pro, 6,5’’ AMOLED on – cell bir ekrana sahip. 2400 x 1080 P çözünürlüğündeki ekran oldukça yeterli bir performans sunuyor diyebiliriz. Ekran gövde oranı ise %88 civarında. Çağımızın telefonları için gayet makul bir ekran gövde oranı modelde mevcut.
Cihaz, arka panelde dörtlü kamera sistemine sahip. Ana kamera 48 MP çözünürlüğünde. Diğer kameralar ise 8 MP + 13 MP + 2MP destek sensörleri olarak sıralanıyor. Önde ise 32 MP bir selfie kamera mevcut. Arka kamera sistemi 20x’e kadar dijital zoom, OIS+EIS ve yapay zeka desteğine sahip. Ayrıca kamera modları da oldukça başarılı. Reno 3 Pro’nun kamera sistemi 4K 30 fps’ye kadar video çekme olanağını da kullanıcılarına sunuyor.
Telefonun pil kapasitesi aynı serinin diğer modeli Reno 3 ile aynı. 4025 mAh kapasiteli lityum iyon pil, yeterli görünüyor. Normal kullanımda telefonun pil ömrü iki güne kadar çıkabiliyor. Aynı zamanda 30 W hızlı şarj desteği de mevcut. Reno 3 Pro, 58 dakikada tam doluluğa ulaşabiliyor.
Reno 3 Pro’nun belki de eksi noktaları diyebileceğimiz iki negatif noktası var. Su ve toza karşı etkin bir korumaya sahip değil. Ayrıca 3,5 mm kulaklık girişi de cihazda bulunmuyor.