Fransız Yeni Dalgasının öncü isimlerinden olan Agnés Varda, hem filmleri hem de belgeselleriyle tüm dünyada tanınan bir yönetmen. Agnés’in Plajları, Toplayıcılar, Kübalılara Selam Olsun, Kara Panterler ve Mekanlar ve Yüzler gibi birçok farklı yapımla hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden tam not almayı başaran usta yönetmen, 1962 yılında izleyicileri Cléo Beşten Yediye isimli filmle buluşturdu. Bazı kaynaklarda Türkçe ismi “5’ten 7’ye Cléo” olarak da geçen yapımın hem yönetmen hem de senarist koltuğunda Agnés Varda oturuyor. Başrolünde Corinne Marchand’ı izlediğimiz filmde Antoine Bourseiller, Dominique Davray ve Dorothée Blanck gibi usta isimler de yer alıyor. Yapımın görüntü yönetmeni koltuğunu ise Jean Rabier, Paul Bonis ve Alain Levent paylaşıyor.
Cléo Beşten Yediye, Fransız İtalyan ortak yapımı bir film. Bir buçuk saat uzunluğundaki yapımda, bir karakterin iki saatine tanıklık ediyoruz. Elbette yalnızca iki saati kapsayan kronolojik bir anlatı söz konusu değil. Bilinç akışı yöntemini beyazperdeye ustalıkla yansıtan Agnés Varda, bizi karakterin iç dünyasına tanıklık etmeye davet ediyor. Cléo Beşten Yediye’nin baş karakteri, Cléo Victoire sahne ismini kullanan genç ve popüler bir şarkıcı. Amansız bir hastalığa yakalandığından şüphelenen karakterimiz, Paris’e giderek doktoruna test yaptırıyor. Testin sonuçlanmasını beklemekle geçirdiği yaklaşık iki saat boyunca da endişeli bir şekilde Paris sokaklarında dolaşıyor. İşte, biz de tam bu iki saate konuk oluyoruz.
Cléo Beşten Yediye’nin 1960’lı yıllara ait bir film olduğu düşünülürse, bu dönemde ve Fransız Yeni Dalgasında da genellikle erkek gözünden görmeye alışık olduğumuz Paris’e bu kez kadın bir karakterin bakış açısıyla bakıyoruz. Feminist yönetmen Varda, kamerayı kullanmakta ne kadar usta olduğunu bize yeniden gösteriyor. Filmde kısa rollerle de olsa Jean Luc Godard ve Anna Karina da karşımıza çıkıyor.