bifikirbifikir
B Segment Otomobiller

B Segment Otomobiller

B Segment Otomobiller

Opel Mokka

Dünyanın en köklü otomobil üreticilerinden Opel’in Mokka modeli son günlerde adını en sık duyduğumuz otomobillerden...

Opel Crossland

Gitgide çetinleşen SUV araç rekabetinde geride kalmak istemeyen Alman devi Opel 2021 yılında B SUV...

Citroen C3

Fransa’nın ikonik otomobiller konusunda ünlü markası Citroen, 2003 yılında piyasaya sürdüğü C3 ile bu otomobiller...

Mercedes EQA 350 4MATIC

Mercedes elektrikli otomobil sayısını gün geçtikçe artırmaya devam ediyor. Dünyada pek çok öncü otomotiv markasının...

Peugeot e-2008

Elektrikli otomobil piyasasında markaların birbirine karşı yaptığı ataklar sıklaşmaya başladı. Dünyanın dev otomobil üreticileri yeni...

Opel Corsa-e

Dünyanın en prestijli ve büyük otomobil üreticilerinden olan Opel günümüzde önemli talep gören elektrikli araç...

Opel Mokka-e

Opel son birkaç yıldır en sevilen otomobil modellerinden biri olan Mokka’nın tamamen elektrikli versiyonu ile...

Mercedes B 180

Mercedes, yeni B serisinde yer alan tek modeli B 180’i “Aile otomobilini yeniden icat ettik!”...

Renault Taliant

Renault Taliant aslında Renault’un ikonikleşen ve çok tutulan modeli Renault Symbol’un devamı olarak görülüyor. Taliant...

Ford Puma ST

Ford Puma ST, Ford’un kompakt SUV (crossover) segmentinde iddiasını ortaya koymak için piyasaya sürdüğü Ford...

Skoda Fabia

Çek üretici Skoda çatısı altında, 1999 yılından beri üretilen ve 2000 yılından beri yollarda yer...

Volkswagen Taigo

Alman otomotiv devi Volkswagen kompakt crossover sınıfında uzun zamandır yalnızca VW T-Roc modeli ile temsil...

Lexus LBX

Japon otomotiv devi Lexus yeni otomobili Lexus LBX’i 2023 yılının Haziran ayında tanıttı. Dünya prömiyeri...

Jeep Renegade

Jeep Renegade, Amerikan devi Jeep’in kompakt SUV modeli olarak adından söz ettiriyor. Uzun yıllardır yollarda...

Honda City

Honda’nın tarihi çok eskilere dayanan modellerinden biri olan City, Avrupa pazarıyla ise 2005 yılında tanıştı....

Nissan Juke

Japonya menşeli otomotiv devi Nissan, 2010 yılından bu yana Nissan Juke isimli otomobilini üretiyor. Nissan...

Daha Fazla Göster

B Segment Otomobiller

B segmenti otomobiller son yıllarda artan araç trafiği, artan yakıt giderleri ve artan otomobil fiyatları nedeniyle kullanıcılar tarafından çok daha fazla tercih edilmeye başladı. Tabii ki B segment otomobiller ekonomik olduğu ve şehir içinde çok daha rahat kullanıldığı için tercih ediliyor; ancak bu otomobillerin hiçbir eksi yönü olmadığı gibi yanlış bir algının kafanızda oluşmaması da lazım. Her otomobil sınıfında olduğu gibi B segment otomobillerinde iyi yönleri olduğu gibi eksik noktaları olduğunu da söylemeyi ihmal etmeyelim. Öncelikle B segmenti otomobillerin iyi yönlerini sıralayıp daha sonra ise bu segmentin diğer yüksek segment otomobillere göre zayıf kalan yönlerini mercek altına alalım.

B segment otomobil modelleri genel piyasa fiyatları göz önüne alındığında birçok farklı segmentte yer alan otomobil modellerine göre ucuz olmaları ile ön plana çıkıyor. Aynı zamanda B segment binek otomobiller, sınıfa ait özellikler ile şehir içinde park sorunu, trafik sorunu, dinamizm sorunu gibi pek çok olumsuzluğun önüne geçebiliyor. B segment otomobiller genel olarak küçük boyutlu şehir otomobilleri olduğu için kullanıcılarına şehir içinde rahatlık ve özgürlük sunuyor. Son yıllarda B segment otomobillere olan ilginin artması nedeniyle bu segmentte üretilen model sayısının ve otomobil sayısının artması yedek parça ve aksesuar bulma konusunun da B segmentinin avantajına bir durum oluşturduğunu söylemek gerek. Ayrıca bol yedek parça olması, yedek parça ve aksesuar fiyatlarının da makul seviyelere inmesini sağlıyor diyebiliriz. Bu saydıklarımız B segment otomobillerin pozitif özellikleri olarak nitelendirilebilir. Bir de bu segmentte yer alan otomobillerin kullanıcılara negatif yansıyacak eksikliklerine bir göz atalım.

B segmenti otomobiller şehir içi şartlarına göre üretildiği için ve uzun, zorlu yollara göre dizayn edilmediği için yanlış bilinen bir algının aksine dayanıklı değil “dayanıksız” otomobiller olarak tanımlanabilir. B segment otomobiller asla kullanıcılarına uzun ömür ve dayanıklılık vaat etmez. Bu segmentte yer alan modellerin yedek parçaları ucuzdur ve çıkan sorunlar uygun fiyata hızlıca çözüme kavuşturulabilir. B segment otomobiller, C segmenti ve D segmenti gibi daha lüks aile ve şehir otomobillerine göre konfor olarak aşağıda kalıyor. Bu durumu bazı istisnalar bozsa da genel olarak şartların böyle olduğunu söylemek gerek. Son olarak bu otomobillerin çok geniş iç hacme, bagaj hacmine sahip olmadığını da görüyoruz. Bu nedenle maksimum kapasitede çekirdek ailelerin kullanımına uygun olduğunu gözden kaçırmamak lazım. Daha fazla kullanıcı için B segment otomobillerin ihtiyacı karşılamada zorlanacağı net bir şekilde anlaşılabiliyor.

B Segment Araç Ne Demek?

Binek otomobiller A, B, C, D, E, F, G, M, J gibi harfler ile ifade edilen sınıflara ayrılıyor. Bu sınıflara otomotiv dilinde “segment” adı veriliyor. Araçların sınıflandırılmasında iki temel konu etkili oluyor. Otomobil alacak olan kullanıcıların satın alma araştırması yaptığı esnada veya otomobili satın alma esnasında, otomobil modelleri arasında sağlıklı bir şekilde mukayese yapabilmesi için kategorize etmenin öneminin büyük olması ilk etken diyebiliriz. İkinci etken ise günümüzde sayıları binlerce olan farklı türden ve markadan otomobili kolaylıkla kategorize etmek olarak karşımıza çıkıyor. Yani, hem tüketiciler hem de üreticiler otomobillerin segmentlere ayrılmasıyla çok daha rahat şekilde işlerini halledebiliyor demek de mümkün.

B segment otomobil kavramı Türkiye’nin de içerisine dahil olduğu, dünyanın birçok ülkesinde küçük şehir otomobillerini tanımlamak amacıyla kullanılıyor. B segment otomobiller 370 cm ila 400 cm arasında kasa uzunluğuna sahip small – küçük sınıf otomobiller olarak değerlendiriliyor. Avrupa’da B segment otomobillere süper mini sınıfı da deniyor. Türkiye’de ise daha çok küçük aile otomobili olarak nitelendirilen bu grup son yıllarda oldukça büyük ilgi görüyor. A segmenti otomobillerden her anlamda üstün olan B segmenti otomobiller, orta sınıf aile otomobilleri olan C segmenti araçların da en önemli alternatifi konumunda bulunuyor. Türkiye’de artan araç fiyatları C segment aile aracı alamayan kullanıcıları B segment aile araçlarına yöneltiyor. B segment otomobil modelleri arasında hatchback, sedan, coupe, cabriolet, roadster, SUV ve CUV gibi pek çok kasa tipinde araç bulunuyor. Kullanıcılar ihtiyaçlarına göre bir otomobili B segmenti içerisinden rahatlıkla bulabiliyor.

B Segment Otomobiller Hangileri?

Dünyadaki popüler tüm otomobil markalarına göz attığımızda, tüm otomobil pazarında B segment olarak tanımlanabilecek çok fazla otomobil modeli olduğunu görüyoruz. Dünyada bu denli fazla B segment otomobil modeli olmasının getirisiyle Türkiye pazarına sunulan ve her yıl yenilenen 30’dan fazla B segment otomobil modeli olduğunu söylemek mümkün. Bu otomobil modelleri arasında öne çıkanları birazdan sıralayacağız. Fakat daha öncesinde Türkiye pazarında B segment otomobil modelleri ile öne çıkan markaları sıralamak gerek. Ülkemizde B segment otomobil denince akla ilk olarak; FIAT, Ford, Opel, Toyota, Renault, Citroen, Peugeot, Mercedes, Honda, Hyundai, Volkswagen, Skoda, Mitsubishi, Suzuki, Seat, Dacia, Kia ve Audi markaları geliyor.

En Çok Tercih Edilen B Segment Otomobil Modelleri

Günümüzde binek otomobil kullanıcılarının aşağı yukarı %30’luk kısmı B segment otomobilleri tercih ediyor. Bu rakam neredeyse tüm pazarın 3’te 1’ine tekabül ediyor. Hal böyle olunca bu segment son yıllarda daha da ön plana çıkmaya başladı. B segmentte eski dönemlere nazaran artık çok daha fazla otomobil modeli üretiliyor ve bu modellere ait otomobil sayılarında da inanılmaz bir artış var. B segmentte yaşanan bu yoğun trafik ve sirkülasyon kullanıcıların aklının bir miktar da olsa karışmasına da neden oluyor. Tüketiciler B segment otomobil alırken hangi modellere yönelecekleri konusunda tereddüt içine kalabiliyor. Bu durumda ise akıllara bir tek soru geliyor. “En çok tercih edilen B segment otomobil modelleri hangileri?

Türkiye’de 2020 – 2022 yılları arasındaki dönem göz önüne alındığında, son yıllarda öne çıkan B segment otomobil modellerini şöyle sıralamak mümkün; Audi A1 Sportback, Mini One, Ford Fiesta, Renault Clio HB, Toyota Yaris, Volkswagen Polo, Hyundai i20, Opel Corsa, Peugeot 208, Fiat Punto, Renault Symbol, Skoda Fabia, Citroen C3, Citroen C-Elysee, Nissan Micra, Seat İbiza, Honda Jazz, Kia Rio, Skoda Rapid, Dacia Sandero, Mitsubishi Colt, Suzuki Swift, Fiat Albea, Honda City, Hyundai Accent Blue. Bu otomobil modelleri arasından Türkiye yollarında en çok gördüğümüz modellerin ise Renault Clio HB, Dacia Sandero, Skoda Rapid, Toyota Yaris, Fiat Albea, Hyundai Accent Blue, Ford Fiesta gibi çok farklı kasa tiplerinde ve farklı özelliklerde B segment otomobiller olduğunu söyleyebiliriz. Bu tarz bir listenin oluşmasında kullanıcıların ihtiyaç listelerinin ön plana çıktığını düşünüyoruz.

B Segment Araç Önerileri

Tüketiciler veya kullanıcılar yalnızca otomobil değil her ne alacak olursa olsun ilk elemeyi ihtiyaçlarını göz önüne alarak yapmalı diye düşünüyoruz. İhtiyaçlara hizmet etmeyen hiçbir ürün kullanıcısını memnun etmeyecektir. Bu nedenle ön plana ihtiyaçları koymak, özellikle otomobil gibi yüksek fiyat etiketlerinin karşımıza çıktığı bir alanda çok önemli bir atılım olacaktır. Tabii ki özel zevkleri, özel durumları ve tamamen tutkuları için otomobil alacak olanları bu genellemenin dışında bırakıyoruz.

Genel otomobil kullanıcısı kitlesine baktığımızda B segment otomobil kullanıcılarının pastanın büyük bir dilimini kapladığını görüyoruz. Durum böyle olunca, haliyle B segment otomobillere olan ilgi de her geçen gün artıyor. B segment otomobil modelleri arasında diğer birçok segmentte olduğu gibi birbirine benzer otomobiller varken birbirinden alakasız birçok model bulmak da mümkün. Burada devreye az önce de bahsettiğimiz gibi ihtiyaçlar çizelgesi devreye giriyor. Örneğin otomobili tek kişi kullanacak bir tüketici hatchback b segment ve daha spor tarz bir otomobili tercih edebilir. Buna karşılık olarak çekirdek bir aileye sahip olan, otomobilde daha fazla iç hacim ve konfor arayan bir tüketici ise sedan B segment ya da B SUV bir otomobil modelini tercih edebilir. Tabii ki B segment otomobil tercihlerinde tek ayırıcı nokta kasa tipleri değil. Bunun yanında teknik ve teknolojik özellikler de kullanıcıların tercihini etkiliyor. B segment araç önerileri bu kriterler göz önüne alınarak yapılmalı diye düşünüyoruz.

Otomobilin yakıt tüketimi, otomatik vites (şanzıman) b segment bir model olup olmadığı, multimedya desteği gibi fonksiyonlarının olup olmadığı, motor hacmi, güvenlik ve yol tutuş özellikleri gibi pek çok etmen otomobil tercihinde ayırt edici unsur olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bir tüketiciye B segment araç tavsiyesi yapılacaksa kullanıcının bu kriterlerden hangilerini ön plana koyduğunu bilmek büyük önem taşıyor. Bunun dışında yapılacak tüm önerilerin havada kalacağını ve tüketicilere çok fazla yardımcı olmayacağını düşünüyoruz. Bu kriterleri göz önüne almadan ezberden otomobil tavsiyesi yapanları kullanıcıların dikkate almamasını öneriyoruz. Eğer genel kapsamlı otomobil tavsiyesi yapan açık kaynaklardan bir araştırma yağacaksanız kendi ihtiyaçlarınızın listesini yaparak bu araştırmaya başlamanızı tavsiye ediyoruz.

B Segment Araç Fiyatları

B segment araç fiyatları diğer tüm kategorilerde olduğu gibi geniş bir skalaya yayılmış durumda diyebiliriz. Pek tabii ki bir B segment otomobil ultra lüks segmentte yer alan otomobil modelleri kadar uçuk rakamlara alıcı bulmuyor. Fakat D segment bir otomobil ile B segment bir otomobilin fiyatının yakın olabileceğini de söylemek mümkün. Otomobillerdeki fiyat etiketi skalası birçok detaya göre büyük değişkenlik gösterebiliyor.

Öncelikle satın alınacak olan otomobilin sıfır araçikinci el araç mı olacağı fiyat skalasını belirleyen en önemli ayrıntı oluyor. Elbette bu bahsettiğimiz durumlar Türkiye pazarı için geçerli. Dünyanın farklı ülkelerinde fiyat etiketleri tamamen farklı şekilde de oluşturulabilir. Biz ülkemiz şartlarını göz önüne aldığımızda bu ayrımın fiyat bandını belirleyen ilk keskin viraj olduğunu görüyoruz. İkinci el B segment araç fiyatları otomobilin markasına, modeline, yaşına ve fiziksel durumuna göre büyük değişkenlik gösteriyor. Örneğin 1990 model, değişmiş parçası ve boyası olan, lüks otomobil markaları tarafından üretilmeyen bir B segment otomobil 70 – 80 bin Türk lirası seviyelerinde alıcı bulabiliyor. Fakat 2021 model, henüz yeni ikinci ele düşmüş, değişen ve boya gibi sorunları olmayan, son teknoloji ürünü bir B segment otomobil 700 – 800 bin Türk Lirası civarlarına bile alıcı bulabilir.

İkinci el B segment otomobil fiyatları oldukça geniş bir aralığa yayılırken sıfır B segment otomobil fiyatlarında bu aralık biraz olsun daralıyor. Günümüz Türkiye şartlarında ortalama bir B segment araç 400 bin Türk Lirası altında bir bedele satılmıyor. Sıfır B segment otomobil piyasasında tavan fiyat ise 1 milyon Türk Lirasının üzerine çıkabiliyor. Bu tamamen aracın kalitesine, markasına, modeline ve teknolojik özelliklerine göre değişkenlik gösteriyor.

Otomobilde Segment Nedir?

Günümüzde ticari araçlar dışında en çok kullanılan otomobil grubunu binek araçlar oluşturuyor. Genel olarak bireysel kullanım için tercih edilen binek otomobiller seyahatlerin vazgeçilmez yol arkadaşları oluyor. Binek otomobiller söz konusu olduğunda ise akıllara gelen ilk sorulardan bir tanesi “Binek otomobillerde segment nedir?” oluyor. Çünkü segment ayrımı aracın iç hacminden tutun çeşitli teknik özelliklerine kadar pek çok değişkeni etkiliyor. Araçlar içinde bulundukları sınıfa (segment) göre birbirinden net bir şekilde ayrılıyorlar. Bu segment ayrımı konusu tüm dünyada geçerli bir sistem olmasa da otomotiv dünyasının çok büyük bir kısmı bu ayrıma göre binek araçları sınıflandırma yoluna gidiyor.

Binek otomobillerde segment ayrımı (sınıflandırma) araçların iç hacmine, boyutlarına ya da bazı teknik özelliklerine göre yapılıyor. Segment kavramı genellikle bir aracın içine dahil edildiği grubu ya da kategoriyi tanımlamak için kullanılıyor. Segment kavramı daha çok sürücülerin ihtiyaçlarına göre şekilleniyor da diyebiliriz. Bu ayrım araçlar arasında daha rahat karşılaştırma yapılması ve araç özelliklerinin çok daha rahat şekilde sınıflandırılması için yapılıyor. Binek otomobillerde segmentler A, B, C, D, E, F, G, M, J ve S gibi harflerle ifade ediliyor. Her segment ya da sınıfın kendine ait özellikleri bulunduğu için kullanıcılar bir binek araç satın almak istediklerinde bu harf kodlarından yararlanıyor. Böylece ihtiyaçları doğrultusundaki otomobili çok daha rahat bulabiliyor.

A segment otomobiller: Genellikle uzunluğu 370 santimetreden daha küçük olan ve iç hacmi de buna paralel olarak nispeten dar olan otomobillerden oluşuyor. Giriş seviyesi otomobiller olan A segment araçlar küçük gövdeleri nedeniyle mini araçlar olarak da anılıyor.

B segment otomobiller: Uzunluğu çoğunlukla 370 santimetre ila 400 santimetre arasında değişen, A segmenti araçlara göre iç hacmi ve bagaj hacmi biraz daha geniş olan, teknik özellikler bakımından A ve C segmenti otomobiller arasında bir yerde kendisine yer bulan araçlara B segmenti otomobiller deniyor. Bu sınıfa halk arasında küçük şehir otomobilleri de deniyor.

C segment otomobiller: Kompakt otomobil tanımının ortaya çıkmasını sağlayan sınıf olarak da bilinen C segmenti otomobiller hem aile hem de bireysel kullanıcılar için ideal olduğu için bir nevi de geçiş sınıfını oluşturuyor. D segmentine göre daha uygun fiyatlı olan C segmenti otomobiller bu nedenle sıklıkla tercih ediliyor.

D segment otomobiller: C segment araçlar ile oldukça büyük benzerlikler gösteren D segment otomobiller lüks yapısı ve daha geniş iç hacmi ile C segmentinden ayrılıyor. Geniş aileler için lüks araç tercihi olarak bilinen bu sınıf en sevilen binek otomobil modellerinden birçoğunu da bünyesinde barındırıyor.

E segment otomobiller: Bu sınıfta yer alan binek otomobil modelleri üst segment araçlar olarak nitelendiriliyor. E segment otomobiller sıklıkla yöneticiler ve iş insanları tarafından kullanılıyor. Bu nedenle halk arasında “patron otomobili” olarak da biliniyor. Bu otomobillerde konfor ve performans ön plana çıkıyor.

F segment otomobiller: Daha çok ultra lüks otomobilleri tanımlamak için kullanılan F segment ifadesi gücü temsil ediyor. Konfor, performans, teknolojik donanımlar ve kalite bakımından en üst seviyede yer alan otomobiller F sınıfına dahil ediliyor.

G veya S segment otomobiller: Daha çok G segmenti araçlar olarak ifade edilse de bazı coğrafyalarda S segment olarak nitelendirilen grubu süper spor otomobiller oluşturuyor. Bu segmentte karoser tipleri değişkenlik gösterebiliyor buna rağmen spor gruba giren tüm lüks araçlar G sınıfına dahil ediliyor.

M segment otomobiller: Multifonksiyonlu otomobiller olarak da tanımlanan MPV araçlar M segmentte yer alıyor. Bu sınıf özel ihtiyaçlara göre dizayn edilmiş otomobil modellerini bünyesinde barındırıyor.

J segment otomobiller: Sıklıkla SUV olarak bilinen otomobil grubu J segment ile ifade ediliyor.

Bu sınıflandırmalar dünya üzerindeki farklı coğrafyalara göre değişkenlikler gösteriyor olsa da sıklıkla bu şekilde ifade ediliyor diyebiliriz.

  • Binek otomobiller A, B, C, D, E, F, G, M, J gibi harfler ile ifade edilen sınıflara ayrılıyor. Bu sınıflara otomotiv dilinde “segment” adı veriliyor. Araçların sınıflandırılmasında iki temel konu etkili oluyor. Otomobil alacak olan kullanıcıların satın alma araştırması yaptığı esnada veya otomobili satın alma esnasında, otomobil modelleri arasında sağlıklı bir şekilde mukayese yapabilmesi için kategorize etmenin öneminin büyük olması ilk etken diyebiliriz.

  • Türkiye pazarında B segment otomobil modelleri ile öne çıkan markaları sıralamak gerek. Ülkemizde B segment otomobil denince akla ilk olarak; FIAT, Ford, Opel, Toyota, Renault, Citroen, Peugeot, Mercedes, Honda, Hyundai, Volkswagen, Skoda, Mitsubishi, Suzuki, Seat, Dacia, Kia ve Audi markaları geliyor.

  • Araçlar içinde bulundukları sınıfa (segment) göre birbirinden net bir şekilde ayrılıyorlar. Bu segment ayrımı konusu tüm dünyada geçerli bir sistem olmasa da otomotiv dünyasının çok büyük bir kısmı bu ayrıma göre binek araçları sınıflandırma yoluna gidiyor.

İlgili İçerikler

Türkiye şartlarına en uygun SUV hangisi, kişisel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlı olacaktır. Ancak, Türkiye'de yaygın olarak tercih edilen SUV modelleri...

Hepimizin bildiği üzere, otomobil dünyası tam bir derya deniz. Ucu bucağı olmayan bu dünyada, belirli tanımlamalar yapmak ve kategorize etme...

Ülkemizde B-SUV ya da B segment crossover otomobiller olarak tanımlanan araç grubuna ilgi her geçen gün artıyor. B-SUV modellerine olan...

1910 yılında İtalya’da kurulan Alfa Romeo dünyanın en prestijli otomobil üreticileri arasında yer alıyor. Genellikle tasarım harikası ve yüksek performanslı...

50 yılında İspanya’da kurulan Seat o dönemlerde İspanya devletinin desteğiyle büyümeye çalışan mütevazı bir otomobil üreticisi olarak tanınıyordu. İspanyol markası...

Dünyanın en ünlü otomotiv firmalarından Mercedes uzun yıllardır, her dönemde zirvede olmayı başarıyor. Başarı, kalite ve prestij söz konusu olduğunda...

DS, aslında Fransız otomotiv devi Citroen’in alt şirketi olarak 2009 yılında kuruldu. Citroen’in lüks ve premium kalitede otomobiller üretmek hedefiyle...

Kia, belki de Güney Kore’nin en popüler ve en büyük otomobil üreticisi değil; ancak Kia Kore’nin en köklü otomobil markası...

Japonya topraklarında doğan Toyota bugün dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden biri konumunda. Markanın bu başarısında satış stratejileri kadar ürün kalitesinin...

2017 yılında Fransız PSA Group bünyesine dahil olan ve faaliyetlerini bu çatı altında sürdüren Opel markasının tarihi ise çok daha...

Dünyanın en köklü otomobil ve motor üreticilerinden Ford 1903 yılında, “Yeni Kıta” olarak kabul gören ABD topraklarında doğdu. O döneme...

Bugün dünya devi Fransız Renault bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Dacia’nın kuruluş hikayesi 1960’lı yıllara kadar dayanıyor. Romanya hükümetinin desteği ile kurulan...

O zamanki Çekoslovakya topraklarında doğan Skoda 1895 yılından bugüne varlığını devam ettiriyor. Geçmişte Çeklerin mütevazı bir otomobil markası olan Skoda...

Fransız otomotiv devi Peugeot ülkesinin en köklü markalarından biri olmanın yanında dünyanın da en köklü otomotiv markaları arasında yer alıyor....

100 yılı aşan köklü tarihi ve otomobil, ticari araç ve ağır vasıtalarda dahi inanılmaz ustalığı ile Renault tüm dünyanın en...

Almanya’da 1938 yılında kurulan ve “halkın otomobili” olarak adından söz ettiren Volkswagen günümüzün en büyük otomotiv devlerinden biri. Almanya’da doğan...

Popüler İçerikler
En İyi Elektrikli Otomobiller: En İyi 16 Elektrikli Otomobil Tavsiyesi Elektrikli Otomobiller
En İyi Elektrikli Otomobiller: En İyi 16 Elektrikli Otomobil Tavsiyesi

Elektrikli otomobiller, son yıllarda otomotiv endüstrisinde giderek daha fazla popülerlik...

En İyi B Segment SUV Otomobiller: 15 Harika Crossover Araç Modeli Crossover
En İyi B Segment SUV Otomobiller: 15 Harika Crossover Araç Modeli

Ülkemizde B-SUV ya da B segment crossover otomobiller olarak tanımlanan...

Türkiye'de Satılan Seat Otomobil Modelleri: 5 Seat Marka Araba Binek Otomobiller
Türkiye'de Satılan Seat Otomobil Modelleri: 5 Seat Marka Araba

50 yılında İspanya’da kurulan Seat o dönemlerde İspanya devletinin desteğiyle...