bifikirbifikir

Gandhi and the Spinning Wheel

Gandhi and the Spinning Wheel

Margaret Bourke-White, gelmiş geçmiş en ünlü fotoğrafçılardan biri. II. Dünya Savaşı’nın ilk kadın savaş muhabiri olmasının yanı sıra, Sovyetler Birliği’nde fotoğraf çekebilmiş olan ilk kişi olma unvanını da taşıyor. Nazi Almanyası Sovyetler Birliği’ni işgal ettiğinde, ABD Hava Kuvvetleri Kuzey Afrika’ya ayak bastığında, Buchenwald Toplama Kampı’nda; kısacası insanlık tarihi için son derece önemli olan birçok anda çektiği birbirinden önemli fotoğraflarla tanınıyor. Bourke-White’ın en ünlü fotoğraflarından biri de 1946 yılında çektiği Gandhi and the Spinning Wheel adlı kare. Çünkü bu kare Mahatma Gandhi’nin 30 Ocak 1948’de suikaste kurban gitmeden önce çekilmiş son fotoğraflarından biri olma özelliğini taşıyor.

Margaret Bourke-White, Gandhi’nin suikaste uğramasından yalnızca birkaç saat önce onunla çok önemli bir röportaj yapmayı da başarmış. Fotoğraf karesinde ise Gandhi’yi bir çıkrığın yanında kitap okurken görüyoruz. Bu fotoğrafla “Gandhi’yi fotoğraflayan kadın” unvanını da kazanan Bourke-White, Hindistan’ın özgürlük mücadelesini baştan sona çok yakından takip etmiş. Hatta Gandhi and the Spinning Wheel adlı fotoğraf karesi, Richard Attenborough’un yönettiği ve 1982 yılında izleyicilerle buluşan Gandhi filminde de canlandırılıyor.

İlgili İçerikler

Günümüzden neredeyse iki asır önce icat edilen fotoğraf makinesi, hayatımıza girdiği andan bu yana unutmak istemediğimiz anları ölümsüz kılmamızı sağlıyor....

Benzer Şeyler

Bilinen en eski çizgi karakterlerden olan Popeye, bizim dilimizdeki adı ile Temel Reis, gerçek hayattan...

Ateş Böceklerinin Mezarı, orijinal adıyla Hotaru no haka, 16 Nisan 1988’de vizyona girdi. Studio Ghibli...

2007 yılı yapımı romantik bir film olan Not: Seni Seviyorum’un orijinal ismi P.S. I Love...