bifikirbifikir
Güneş Kremleri

Güneş Kremleri

Güneş Kremleri

Cildinizdeki akne ve leke oluşumlarından şikayetçiyseniz ya da bu oluşumları önlemek ve eşitlenmiş bir cilt...

Cildinde akne izleri olan ya da ton eşitsizliği sorunu yaşayanlar, buraya! The NewLab. Aydınlatıcı ve...

Tüm ürünleri %100 vegan formüller eşliğinde ve hayvanlar üzerinde test yapılmadan geliştirilen The NewLab imzalı...

EffectHA Dry Touch Sunscreen

EffectHA Dry Touch Sunscreen, ülkemizde ürünleri giderek daha popüler hale gelen dermokozmetik markası EffectHA’nın doğrudan...

Rovectin Double Tone-Up Güneş Kremi

Cildimizi güneşin zararlı ışınlarına karşı korumamız gerektiğini artık her birimiz biliyoruz. Güneşin zararlı ışınlarına korumasız...

Maruderm Leke Karşıtı Güneş Kremi

Güneşin zararlı ışınlarına korumasız şekilde maruz kalmak, ciltte leke ve erken yaşlanma belirtileri oluşmasının en...

Cosmed Alight Fluid Koyu Leke Karşıtı Güneş Kremi

Kısa sürede oldukça geniş kitlelere ulaşmayı başaran yerli dermokozmetik markası Cosmed’in leke sorunundan muzdarip ya...

I’m From Rice Sunscreen

Ünlü Kore kozmetik markaları arasında yer alan I’m From, hem şeffaf ve temiz içerik listeleriyle...

Benton Air Fit Ultra Hafif Dokulu Centella Güneş Kremi

Cildimizi güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarına karşı korumanın cilt lekelerinden cilt kanserine kadar uzanan...

The Purest Solutions Lekeli Ciltler İçin Antioksidan Destekli Renkli Güneş Kremi

The Purest Solutions, 2020 yılından sonra piyasaya girmiş olmasına rağmen kısa sürede ciddi bir kullanıcı...

Missha MISA Yu Ryeo Whitening Sun Block

Missha’nın çok sevilen ve oryantal bitkisel özler kullanılarak formüle edilmiş olan MISA Yu Ryeo Whitening...

Bioderma Photoderm Spot

Güneşin UVA ve UVB ışınlarının tüm yetişkinler için ve her koşulda cilt sağlığını riske attığı...

La Roche Posay Anthelios Age Correct Güneş Kremi

La Roche Posay’in hassas ciltler için geliştirdiği ünlü Anthelios adlı cilt bakım serisinde, hem leke...

Missha All Around Safe Block Aqua Sun

Başta güneş kremleri olmak üzere etkili cilt bakım içerikleriyle ön plana çıkan birçok farklı ürüne...

Mizon Cicaluronic Non Nano Sunblock

Dünyanın en sevilen ve ilgi gören Kore kozmetik markalarından biri olan Mizon, kuru ve hassa...

Purito Daily Go-To Sunscreen

Dünyanın önde gelen Kore kozmetik ve cilt bakımı markaları arasında yer alan Purito’nun güneş kremleri...

Daha Fazla Göster

Güneş Kremi

Dermokozmetik sektörüne ilk olarak 1800’lü yıllarda giriş yapan güneş kremi, diğer ismiyle güneş koruyucu; günümüzde cilt sağlığı ve cilt bakımı açısından önemi hâlen tam olarak anlaşılamamış bir ürün. Güneş kremi kullanımı birçok kişinin aklına hâlen yalnızca kavurucu yaz sıcakları kapıya dayandığında geliyor. Ancak uzun bir süredir uzmanlar, “Güneş kremi ne zaman sürülmeli?” sorusuna yanıt olarak “Yılın her döneminde ve istisnasız her mevsiminde.” şeklinde yanıt veriyor. Güneş kremi kullanmak cildi güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarına karşı etkili bir şekilde koruyabilmek açısından hayati öneme sahip. Peki, güneş kremi bizi, yani cildimizi güneşten tam olarak nasıl koruyor?

Güneş ışık ve ısı yaymanın ötesinde, aynı zamanda morötesi, diğer ismiyle ultraviyole (UV) ışınlar yayıyor. UV ışınları kendi içinde UVA, UVB ve UVC olarak üç farklı türe ayrılıyor. UVC ışınlarının büyük çoğunluğu Dünya’ya ulaşmadan önce atmosferde soğurulduğu için, cildi özellikle UVA ve UVB ışınlarına karşı korumak son derece önemli. Bu nedenle güneş kremi çeşitleri genellikle bu iki türe karşı koruma sağlayan formülasyonlarla geliştiriliyor.

Güneş koruyucu ürünleri genel anlamda cildi güneş ışınlarının yarattığı olası tehlikelere karşı koruyan cilt bakım ürünleri olarak tanımlayabiliriz. Güneş koruyucu çeşitleri arasında sprey, krem, stick ve losyon formunda ürünler yer alabiliyor. Ancak hem ülkemizde hem de dünyada en yaygın şekilde kullanılan tür, güneş kremi. “Güneş kremi nasıl seçilir?”, Güneş kremi faktörü nedir?”, "Güneş kremi ne zaman ve nasıl kullanılır? ve “Güneş kremi ne işe yarar?” gibi soruların yanıtlarını öğrenmek için okumaya devam etmeniz yeterli.

Güneş Kremi Nasıl Seçilir?

Güneş kremi kullanmanın önemi artık çok daha geniş kitleler tarafından anlaşılmış olsa da birçok kişi bu tip ürünleri kullanmaya üşendiği ya da cildinde olumsuz reaksiyonlara sebep olduğu gerekçesiyle cilt bakım rutinine güneş kremi dahil etme fikrinden vazgeçiyor. Hatta bu sebeple birçok kullanıcının sivilce yapmayan güneş kremi ya da leke karşıtı güneş kremi gibi ürün çeşitleri arasında araştırma yaptığını görebilirsiniz. Evet, bazı güneş kremleri bazı cilt tiplerinde sivilce, akne ya da yağlanma gibi sorunlara yol açabiliyor. Ancak aslında buradaki temel sorun, güneş kremi seçimini cilt tipine uygun şekilde yapmamak.

Her insanın cildinin yapısı ve ihtiyaçları bir diğerinden farklı olabildiği için, güneş kremleri de diğer tüm dermokozmetik ürünleri gibi farklı cilt tiplerine uygun şekilde üretilir. Örneğin, yağlı cilt tipine sahip kişilerin içinde yağ barındıran güneş kremi çeşitleri yerine su bazlı ürünleri tercih etmesi daha doğru bir tercih olabilir. Özellikle La Roche Posay güneş kremi, Missha güneş kremi, Bioderma güneş kremi ve Sebamed güneş kremi çeşitleri arasında farklı cilt tiplerine ve hassasiyetlerine uygun şekilde geliştirilmiş ürün seçeneklerine rastlayabilirsiniz. Kısacası, bu iş biraz deneme yanılma metodundan geçiyor. Cildinizin yapısına uygun olan ve onda olumsuz reaksiyonlara sebep olmayacak bir güneş kremi mutlaka var. Tek yapmanız gereken, cildinizin size gösterdiği yoldan giderek doğru ürünler arasından seçim yapmak.

Güneş Kremi Faktörü Nedir?

Güneş kremi nasıl seçilir?” sorusu başlığında kafa karıştıran bir diğer unsur da güneş kremlerinin sahip olduğu faktör değerleri. Öncelikle, “Güneş kremi faktörü nedir?” sorusunu yanıtlamakla başlayalım. Güneş kremlerinin ambalajının üstünde mutlaka göreceğiniz “SPF” değeri, “Sun Protection Factor” kelime grubunun baş harflerinden oluşur. Bu terim Türkçede “güneş koruma faktörü” anlamına gelir. Güneş kremleri cildi UVA ve UVB ışınlarına karşı korumak amacıyla üretilir. Burada sözünü ettiğimiz faktör değeri, söz konusu ürünün UVB ışınlarına karşı sağladığı korumanın düzeyini gösterir. Örneğin, bir ürünün üzerinde SPF 15 yazıyorsa, kavurucu yaz sıcaklarında cildinizi korumak için yeterli olmayabilir. Ancak kış aylarında kullanım için yeterli olabilir. Bir ürünün üzerinde SPF 50+ yazıyorsa, söz konusu ürün cildinizi UVB ışınlarına karşı maksimum düzeyde koruyor demektir. Hem cildinizin hassasiyetini hem de ürünü kullanacağınız zaman dilimini göz önünde bulundurarak size en uygun güneş kremi seçeneğini tercih edebilirsiniz.

Ancak iş, yalnızca güneş koruma faktörü değerine göz atmakla bitmiyor elbette. Amacına hizmet eden bir güneş kreminin aynı zamanda UVA ışınlarına karşı da koruma sağlaması gerekir. Bir güneş kremi türünün UVA ışınlarına karşı sağladığı korumanın düzeyini de ambalajın üzerinde yazan “PA” değerinden görebilirsiniz. PA’nın yanında ne kadar çok “+” işareti varsa, ürünün koruma değeri de o kadar yüksek demektir. “PA+++” iyi, “PA++++” ise yüksek UVA koruması sağladığı anlamına gelir. Sizin için en iyi güneş kremi seçeneğini ararken, seçtiğiniz ürünün mutlaka yüksek düzeyde güneş koruması sağladığına emin olmalısınız.

Güneş Kremi Kullanmazsak Ne Olur?

Cildi korumasız şekilde güneşin zararlı ışınlarına maruz bırakmak, uzun vadede son derece tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Öncelikle bu durumun, ciltte erken yaşlanma belirtilerinin gözlenmesine davetiye çıkardığını vurgulamak gerek. İnce çizgi, leke ve kırışıklık görünümü; güneş kremi kullanmayan kişilerin cildinde daha yaygın şekilde görülüyor. Öte yandan, “Güneş kremi kullanmazsak ne olur?” sorusu, cilt kanserine kadar gidebiliyor. Başka bir deyişle, güneş kremi kullanmadığınız takdirde karşılaşacağınız problemleri kesin olarak sıralamak elbette mümkün değil. Ancak güneş kremi kullanmamanın olası problemlerin meydana gelme ihtimalini yükselttiğini kesinlikle söyleyebiliriz.

Güneş Kremi Ne İşe Yarar?

Güneş kremi kullanmadığınız takdirde cildinizin karşılaşabileceği riskleri daha detaylı açıklayabilmek için, “Güneş kremi ne işe yarar?” sorusunu yanıtlandırmakta fayda var. Güneşin hem UVA hem de UVB ışınlarının önemli bir kısmı, ozon tabakasını geçerek bize kadar ulaşabiliyor. Keza küresel ısınma ve iklim krizi nedeniyle ozon tabakası giderek inceldiği için, zararlı ışınların yarattığı risk de günden güne artıyor. UVB ışınları dalgaboyu kısa ve enerjisi yüksek olan ışınlar. Enerjilerinin yüksek olması, cildin en üst tabakası tarafından emilmelerine sebep oluyor. Bu sebeple bu tabakada birtakım kimyasal değişiklikler meydana geliyor ve ciltte kızarıklık ya da leke gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Sözünü ettiğimiz kimyasal değişikliklerden biri, ciltte melanin hücrelerinin üretiminin artması. Melanin, koyu renk pigment hücreleri anlamına geliyor. Bunların üretimi arttığı takdirde de ciltte çil, güneş yanığı ve kızarlıklık gibi belirtiler baş gösterebiliyor.

UVA ışınlarının enerjisi düşük ve dalgaboyu uzun. Ancak onlar da bu sebeple cildin daha derindeki katmanlarına ulaşarak hücre zarlarına zarar verebiliyorlar. Bu durum uzun vadede ciltteki elastin ve kolajen dengelerini olumsuz etkileyerek cildin kırışmasına ya da sarkmasına sebep olabiliyor. Kısacası, güneş kremi kullanmak tüm bu riskleri minimum düzeye indirmek açısından son derece önemli.

Güneş Kremi Lekeleri Geçirir mi?

Güneş kremi ciltte güneşin zararlı ışınlarından kaynaklı olarak leke ve benzeri problemlerin oluşmasını önlemeye yönelik bir dermokozmetik ürünü. Bu sebeple düzenli güneş kremi kullandığınız takdirde cildinizdeki leke oluşumu ihtimalini en aza indirebilirsiniz. Ancak cildinizde hâlihazırda lekeler varsa, bu lekelerin birden fazla sebepten ötürü meydana gelmiş olabileceğini unutmamalısınız. Leke tedavisi için öncelikle cildinizin yapısına uygun bir bakım rutinini eksiksiz şekilde uyguladığınızdan emin olmalı, ardından da ihtiyaç duymanız halinde bir uzmandan destek almalısınız.

Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?

Cildiniz için en iyi güneş kremi seçeneğini bulduğunuzu düşünüyor, ancak yine de cildinize yeterli düzeyde koruma sağlayamadığınızdan mı endişeleniyorsunuz? Bu durum, doğru güneş kremini seçtiğiniz halde onu yanlış şekilde kullanmanızdan kaynaklanıyor olabilir. “Güneş kremi nasıl sürülür?” sorusu başta çok basit gibi görünse de birçok kişi hatalı uygulamalar yapabiliyor. Öncelikle, güneş kremi sürmenin cildinizi kavurucu güneşin altında uzun süre gezmeniz halinde korumak için yeterli olmayacağını belirtmek gerek. Güneş kremi sürdükten sonra da cildinizi mümkün olduğunca güneşten uzak tutmalı; gözlük ve şapka kullanarak ona daha yüksek bir koruma desteği sağlamalısınız. Öte yandan, kullandığınız güneş kremi miktarı da tercih ettiğiniz üründen aldığınız verimi düşürüyor olabilir. Bu nedenle “Güneş kremi ne zaman sürülür?” ve “Güneş kremi ne kadar sürülmeli?” sorularının yanıtlarına da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Güneş Kremi Ne Zaman Sürülür?

Güneş kreminizi güneşe çıkmadan hemen öncesinde ya da çıktıktan sonra sürüyorsanız hata yapıyorsunuz. Güneş kremlerinin ciltte emilerek maksimum koruma desteği sağlayabilmesi için, güneşe çıkmanızdan yaklaşık 20-30 dakika önce sürülmesi gerekiyor. Aksi takdirde bu süre geçene kadar cildiniz zaten güneşe maruz kalıyor ve olası problemlerin önü açılıyor. Bu nedenle özellikle yaz aylarında, evden çıkmadan önce güneş kremi sürmeyi unutmamalısınız.

Genellikle ihmal edilen bir diğer konu da güneş kremini tazelemek. Yaz aylarında sık sık terlediğimiz ya da denize veya havuza girdiğimiz için, kullandığımız güneş kreminin etkisi de azalıyor. Bu sebeple özellikle nemli havalarda, terlediğimizde ya da cildimiz suyla temas ettiğinde; güneş kremini suya dayanıklı olsa bile sık sık yenilemek çok önemli. Aynı durum, öğle sıcaklarında dışarıda vakit geçirdiğinizde de geçerli. Eğer güneşin altında vakit geçirmek durumunda olduğunuz bir gün geçiriyorsanız, güneş kreminizi her iki saatte bir tazelemeyi unutmamalısınız.

Güneş Kremi Ne Kadar Sürülmeli?

Güneş kremi kullanımı konusunda yaygın şekilde yapılan bir diğer hata da ürünü çok az miktarda uygulamak. Cildinizin yeterli miktarda güneş kremiyle buluştuğuna emin olmak için, iki parmak kuralını uygulayabilirsiniz. Bu kural şöyle işliyor: Bir elinizi avucunuz yukarı bakacak şekilde açtıktan sonra, işaret ve orta parmaklarınıza boydan boya güneş kremi sürün. Bu miktar, yüzünüzü korumak için tek seferde uygulamanız gereken güneş kremi miktarını gösterir. Parmaklarınızı yüzünüze dokundurarak kremi yayabilir ve daha sonra parmak uçlarınızla masaj yaparak dağıtabilirsiniz. Yeterli miktarda güneş kremi kullanmamak da cildinizi güneşin zararlı ışınlarına karşı daha dirençsiz hale getirebilir.

Güneş Kremi Açıldıktan Sonra Ne Kadar Kullanılır?

Tüm dermokozmetik ürünlerinin belirli bir raf ömrü vardır. Söz konusu süreç genellikle sizin ürünün ambalajını açarak ürünü kullanmaya başlamanızın ardından işler. Seçtiğiniz ürünün raf ömrünü ambalajını inceleyerek bulabilirsiniz. Burada belirtilen ibareyi dikkate alarak, ürünü söz konusu süre zarfında kullanmalısınız. Raf ömrü sona eren güneş kremi çeşitlerini kullanmak hem cildinizin aldığı güneş koruma desteğini azaltır hem de olası cilt problemlerine yol açabilir.

Güneş Kremi Denizde Nasıl Kullanılır?

Güneş kremi denize girmeden önce mi sürülür sonra mı?” sorusunu da yanıtlayalım. Hem öncesinde hem de sonrasında sürülmelidir. Az önce de belirttiğimiz gibi, suya dayanıklı güneş kremi kullanıyor olsanız bile, cildinizin suyla temas etmesi ürünün performansını düşürecektir. Bu nedenle denizde geçirdiğiniz vakit boyunca cildinizi korumak için suya girmeden önce, denizden çıktıktan sonra aynı koruma desteğini sürdürmek için de sudan çıkınca güneş kremi sürmelisiniz.

En İyi Güneş Kremi Hangisi?

Avene güneş kremi, Procsin güneş kremi, Nivea güneş kremi, Avene güneş kremi, Celenes güneş kremi… Piyasada oldukça fazla güneş kremi seçeneği var ve her biri farklı markaların etiketiyle satışa sunuluyor. Haliyle en iyi güneş kremi seçeneğini arayanlar için tercih yapmak da zorlaşıyor. Ancak en iyi güneş kreminin, cildinizin yapısına uygun ve ona maksimum koruma desteği sağlayan ürün olacağını belirtmek gerek. Bu nedenle en iyi güneş kremi kişiden kişiye bağlı olarak farklılık gösterebilir. Sizin için en uygun ürünü ararken öncelikle cilt tipinize uygun seçenekleri gözden geçirebilirsiniz. Dilerseniz, sizin için hazırladığımız en iyi güneş kremleri önerilerimize de göz atabilirsiniz.

Güneş Kremi Gençleştirir mi?

Güneş kremlerinin doğrudan ciltte daha genç bir görünüm oluşturmak gibi bir etkisi elbette yoktur. Ancak güneşin zararlı UVA ve UVB ışınları; ciltte kırışıklık, ince çizgi, sarkma ve leke gibi problemlerin meydana gelmesinin en yaygın sebeplerinin başında gelir. Güneş kremi kullanmak cildinizi bu risklere karşı daha dirençli hale getireceği için, uzun vadede cildinizin dinç ve genç görünümünü korumanız da kolaylaşır. Bu sebeple güneş kreminin dolaylı yoldan daha genç bir cilt görünümünü desteklediğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Güneş Kremi Hassas Ciltler İçin Nasıl Seçilmeli?

Güneş kremi türleri genellikle yağ bazlı formda üretildiği için, kuru ve karma cilt tiplerine sahip kişilerin güneş kremi seçmesi çok daha kolaydır. Ancak yağlı ve hassas cilt tipleri için bu seçim biraz daha zor olabilir. Yağlı ciltler su bazlı ve losyon tipindeki güneş kremi seçeneklerine yönelebilir. Hassas ciltler ise mineral filtreli güneş kremi seçeneklerini tercih edebilir. Güneş kremleri kimyasal ve mineral filtreli olmak üzere iki farklı türe ayrılır. Kimyasal filtreli ürünler özellikle hassas ciltlerde olumsuz reaksiyonlara sebep olabilir. Seçtiğiniz ürünün cildinizde herhangi bir reaksiyon oluşturup oluşturmayacağını anlamak için, ilk etapta ürünü boynunuzun yalnızca küçük bir kısmına sürdükten sonra yaklaşık 48 saat bekleyebilirsiniz. Olası bir reaksiyonu cildinizin test ettiğiniz bu bölümünde görebileceğiniz için, reaksiyon oluşmaması halinde ürünü güvenle kullanmaya devam edebilirsiniz.

Güneş Kremi Göz Altına Sürülür mü?

Gözlerimizin altındaki cilt dokusu yüzümüzün diğer tüm bölgelerine kıyasla daha hassas ve incedir. Bu nedenle özellikle bu bölümün güneşin zararlı ışınlarına karşı maksimum düzeyde korunması gerekir. Dolayısıyla güneş kremi mutlaka göz altına da sürülmelidir. Ancak bunu yaparken ürünün gözlerinizle temasından kesinlikle kaçınmalı, kremi göz altlarınıza nazikçe yayarak tampon hareketlerle dağıtmalısınız. Dilerseniz doğrudan güneş koruma faktörü içeren göz bakım kremlerini de tercih edebilirsiniz.

Güneş Kremi Ciltten Nasıl Temizlenir?

Güneş kremi gün sonunda ciltten temizlenmesi gereken bir üründür. Aksi takdirde cildinizde biriken güneş kremi kalıntıları gözeneklerinizi tıkayarak cilt problemlerine yol açabilir. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt görünümü için, cildinizi her sabah ve akşam olmak üzere iki kez derinlemesine temizlemeniz oldukça önemli. Mevcut cilt temizliği rutininizi uygulayarak güneş kremini de cildinizden nazikçe arındırabilirsiniz. Dilerseniz çift aşamalı temizlik yaparak cildinizi önce yağ bazlı, sonra da su bazlı bir yüz temizleyiciyle arındırabilir; böylece en etkili sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Güneş Kremi Cilde Zarar Verir mi?

Cildinizin yapısına uygun bir güneş kremini tercih ettiğinize ve onu yeterli miktarda sürdüğünüze emin olduğunuz sürece, güneş kremi cildinize yalnızca fayda sağlayacak bir üründür. Ancak bir önceki başlıkta da belirttiğimiz gibi, cildinizi gün sonunda güneş kreminden tamamen arındırmayı ihmal etmemelisiniz.

Güneş Kremi Buzdolabında Saklanır mı?

Her dermokozmetik ürünün ideal saklama koşulları bir diğerinden farklı olabilir. Bu nedenle tüm güneş kremlerinin buzdolabında saklanabileceğini ya da hiçbirinin saklanamayacağını söylemek doğru olmaz. "Güneş kremi nasıl saklanır?” sorusunun ideal yanıtını öğrenmek için seçtiğiniz ürünün kullanım talimatlarını gözden geçirmeniz yeterli. Eğer ürünün buzdolabında ya da serin ve kuru bir ortamda saklanması tavsiye edilmiyorsa ürünü buzdolabına koymamalısınız.

Güneş Kremi Fiyatları

Güneş kremi fiyatları piyasanın hareketliliği ve ürün çeşitliliği sebebiyle günden güne değişiyor. Elbette her markanın sunduğu ürün gamının fiyatları da bir diğerinden farklı olabiliyor. Markaların ya da e-ticaret sitelerinin dönem dönem yaptığı kampanyalar aracılığıyla uygun fiyatlı güneş kremleri arasından seçim yapabilirsiniz.

İlgili İçerikler

Ciltte leke oluşumu ve ton eşitsizliği sorunlarının genetik yatkınlık, hormon değişiklikleri, ilaç kullanımı ve hatalı kozmetik uygulamaları gibi birçok sebebi...

Cildimizi erken yaşlanma belirtilerinden cilt kanserine kadar uzanan birçok riskten korumak istiyorsak, onu yaz kış güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma...

Yaz geldi ve biz yavaş yavaş kış boyunca dolabın bir köşesinde unuttuğumuz güneş kremlerimizi hatırlamaya başladık. Birçoğumuzun eli güneş kremine...

Farklı cilt tiplerine uygun güneş kremi önerileri paylaştığımız serimize, bu kez karma ciltleri mercek altına alarak devam ediyoruz. Karma ciltler...

Güneşin zararlı UV ışınlarına karşı cildimizi koruma altına almanın, ona yapabileceğimiz en büyük iyiliklerden biri olduğunu artık biliyoruz. Ancak güneş...

Kuru bir cilde sahipseniz cildinizin zaman zaman gerilmesinden, ten makyajınızın da pul pul dökülmesinden ya da pürüzsüz görünmemesinden şikayetçi olabilirsiniz....

Her cilt bir diğerinden farklı olduğu için bakım rutinleri de kişiden kişiye göre değişse de aslında her birimiz uyguladığımız rutinle...

Popüler İçerikler
Karma Ciltler İçin En İyi Güneş Kremleri: Karma Cilt Tipi İçin 16 Güneş Kremi Tavsiyesi Güneş Kremleri
Karma Ciltler İçin En İyi Güneş Kremleri: Karma Cilt Tipi İçin 16 Güneş Kremi Tavsiyesi

Farklı cilt tiplerine uygun güneş kremi önerileri paylaştığımız serimize, bu...

Kuru Ciltler İçin En İyi Makyaj Bazları: Kuru Ciltler İçin En İyi 11 Makyaj Bazı Tavsiyesi Makyaj Bazları
Kuru Ciltler İçin En İyi Makyaj Bazları: Kuru Ciltler İçin En İyi 11 Makyaj Bazı Tavsiyesi

Kuru bir cilde sahipseniz cildinizin zaman zaman gerilmesinden, ten makyajınızın...