Bodrum, ülkemizin turistik açıdan en popüler destinasyonlarından biri. Her yaz yerli ve yabancı turist akınına uğruyor olması sayesinde de eğlence ve yeme içme sektörlerinde her geçen gün daha da gelişiyor. Bodrum’un popüler mekanlarının hatrı sayılır bir bölümünü de meyhaneler oluşturuyor. Meyhanelerin nostaljik atmosferini ve geleneksel kültürünü sürdüren işletmeler ile yeni nesil meyhane konseptini uygulayan mekanlar, ilçenin dört bir yanında hizmet vermeyi sürdürüyor.
Herkesin eğlence anlayışı ve damak zevki farklı olduğu için, aşağıdaki kapsamlı seçkide hem geleneksel hem de yeni nesil meyhanelere yer vermeye özen gösterdik. Gerek konum ve atmosfer gerek lezzetler bakımından ziyaretçilerin birçoğundan tam not almayı başaran, rezervasyonsuz yer bulmanın pek kolay olmadığı Bodrum meyhaneleri önerilerimizle huzurlarınızdayız. Eğer siz de Bodrum’da vakit geçirirken dört dörtlük bir meyhane akşamı yaşamak ve enfes lezzetlerin tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız bu seçki tam size göre. Gelin, Bodrum'daki meyhaneler içinden seçtiğimiz önerilere birlikte göz atalım.
Son olarak, daha fazla mekan önerisine göz atmak için Bodrum En İyi Balık Restoranları ve Bodrum En İyi Kahvaltı Mekanları rehberlerimizi de buraya ekleyelim. Tatil esnasında ziyaret etmeye değer keşif duraklarını incelemek isteyenleri ise sonrasında buraya alalım: Bodrum Gezilecek En İyi Yerler. Şimdi, gelelim Bodrum'un en iyi meyhanelerinden söz etmeye:
1. Müdavim Bodrum
Bodrum’un merkezinde, çarşıda bulunan Müdavim Bodrum, Bodrum Kalesi’nin ve denizin keyifli manzarası eşliğinde nefis lezzetlerin tadını çıkarmak için en doğru adreslerden biri. Meze menüsü tümüyle Egeli şeflerin ve aşçıların imzasını taşıyan lezzetlerle bezeli olan işletme, ünlü denizcimiz Sadun Boro’ya ait bir evin içinde yer alıyor. Evin bir tarafı Bodrum çarşısına, diğer tarafı da denize bakıyor. Özellikle deniz kenarına bakan masalarda rezervasyonsuz yer bulmak neredeyse imkansız. Mekan Bodrum merkezde olduğu için yalnızca yaz sezonunda değil, yılın her döneminde açık. Her dönemde de ilgi gördüğü için, işini şansa bırakmak istemeyenlerin ziyaret öncesinde mutlaka rezervasyon yaptırmasını tavsiye ederiz.
Yaz sezonu boyunca terasında Türk sanat müziği konseptinde canlı müzik etkinlikleri de düzenlenen Müdavim Bodrum, sade dekorasyonu ve beyaz örtülü masalarıyla geleneksel meyhane kültürünü hâlen yaşatan adresler arasında. Eğer sizin de tercihiniz bu tip meyhanelerden yana ise Müdavim’e gönül rahatlığıyla bir şans tanıyabilirsiniz.
2. İki Sandal
Geleneksel meyhane önerilerimizden bir diğeri de Kumbahçe’de bulunan İki Sandal olacak. Haftanın her günü 13:00 ile 02:00 saatleri arasında hizmet veren işletme yılın on iki ayı boyunca açık. 2024 yılında Michelin Rehberi’nin Bib Gourmand listesine girmeyi de başarmış. Rehberde meyhane için bazı mezelerin asırlık tariflere dayandığı, mekanın çok şirin bir atmosfere sahip olduğu belirtilmiş. Söz konusu asırlık tariflerden biri on gün toprak kaplarda taze otlarla ve baharatlarla dinlendirildikten sonra pişirilen levrek, diğeri de baharatlı mercimek dolması. Menüdeki diğer tüm lezzetler de özen ve yaratıcılık bakımından verdiğimiz örneklerle yarışabilecek nitelikte.
İki Sandal’ın kurucusu ve sahibi olan Ertuğrul Çalak, aynı zamanda Beylerbeyi’nin ünlü İnciraltı Meyhanesi'nin de işletmecilerinden. İki Sandal’a da bunca yıllık tecrübesini ve birikimini oldukça başarılı şekilde yansıtmış. Vedat Milor’dan da tam not alan İki Sandal’ın en önemli özelliklerinden biri, geleneksel meyhane atmosferini koruduğu halde menüsünde klasik Nevizade meyhanelerinin ötesine geçen bir çeşitlilik sunabilmesi. Meyhanenin servis elemanları da tüm lezzetler hakkında çok bilgili ve arzu eden ziyaretçilere her bir lezzetin tarihçesini ve içeriğini detaylı olarak anlatıyorlar.
3. Hababam Tahta Meyhane
Yeni nesil meyhaneler yerine geleneksel meyhane kültürünü devam ettiren, eski nesil işletmeleri tercih ediyorsanız Dereköy’deki Hababam Tahta Meyhane de tam size göre olabilir. Aslına bakarsanız burası hem her yönüyle bir eski nesil meyhane hem de birçok açıdan daha önce gördüğünüz işletmelerden epey farklı. Mekanın ismi, aslında kurucusundan geliyor. İşletme sahibi olan Talip Güran’ı biz Hababam Sınıfı serisinde canlandırdığı Kıvırcık Ömer karakteriyle de tanıyoruz.
1980’li yıllardan beri Bodrum’da yaşayan Güran, eski bir yağhane binasını tamamen dönüştürerek ortaya harika bir atmosfere sahip bir meyhane çıkarmış. Marangozluk yeteneği sebebiyle bir yandan tahta sandalye üretimi yaptığı bu dönemde, mekanın iç dekorasyonuna da gerçekten çok özenmiş. Sık sık Hababam Sınıfı müziklerinin de çaldığı işletme nostaljik bir akşam geçirmek isteyenler için son derece cazip bir alternatif. Denize çok yakın bir konuma sahip olması da atmosferini daha keyifli hale getiriyor.
4. Miços Yalıkavak Restaurant
Yalıkavak’ın Tilkicik Koyu, özellikle son yıllarda açılan birbirinden popüler mekanlar sayesinde geçmişe nazaran çok daha yoğun ilgi gören bir bölge. Ancak Miços Yalıkavak Restaurant bu koyun yeni mekanlarından değil, bilakis, en köklü olanlarından biri. 1993 yılında Tilkicik Koyu’nda açılan Miços Butik Otel’e bağlı olarak hizmet veriyor. Otantik taş duvarları, bazı akşamlar düzenlenen keyifli canlı müzik etkinlikleri ve nefis lezzetleriyle Yalıkavak’ta yaz akşamlarının gözde mekanlarından biri olmayı sürdürüyor.
Miços Yalıkavak Restaurant’ın kalamar ve ahtapot gibi deniz ürünleri ile balıkları yerli ürünlerden yapılıyor. Hatta balıklar Yalıkavak balıkçı kahvesinden temin ediliyor. Yalıkavak temiz denizi sayesinde balıkçılık faaliyetlerinin oldukça yoğun olduğu bir bölge. Şeker karides, ayvalı kereviz, iç baklalı enginar ve balık simidi gibi spesiyal lezzetleri de bulunan mekan sabah saatlerinde kahvaltı hizmeti de veriyor.
5. Veranda Yalıkavak
Tilkicik Koyu’nda yakın zamanda açılan popüler mekanlar olduğundan az önce söz etmiştik. Bunların bir örneği de Miços Yalıkavak’ın yanında yer alan Veranda Yalıkavak. Aslında Yalıkavak şubesi görece daha yeni açıldı ama Veranda’nın tarihçesi 2015 yılına kadar uzanıyor. İlk şubesi 2015 yılında İstanbul Pera’da, ikincisi ise 2017’de Alaçatı’da açılan işletme, 2023 yılı itibarıyla yoluna bir de Bodrum şubesiyle devam ediyor. Tilkicik Koyu’nda doğrudan bir iskelenin üzerine kurulu olan mekanın mutfağı Şef Altuğ Tezer’e emanet. Haftanın her günü 18:00’da kapılarını açan meyhanede fix menü opsiyonları da mevcut. Hatta fix menü tercih etmeniz zorunlu, ancak ana yemekli ya da ana yemeksiz fix menü seçimi size kalmış. Veranda Yalıkavak yeni nesil meyhanelerden biri. Eğlence programı genellikle 22:00 gibi başlayıp gece 01:00’e kadar devam ediyor.
6. 5masa Yalıkavak
5masa Yalıkavak, Bodrum’un en ilginç meyhanelerinden biri. 2022 yılında ziyaretçilerine kapılarını açmış, ancak aslında İstanbul Kalamış’ta bulunan aynı isimli işletmenin yeni şubesi olarak hizmet veriyor. Hizmet kalitesi ve lezzet çeşitliliği gerçekten oldukça başarılı. Keza fix menü konseptiyle hizmet veriliyor. Fakat 5masa Yalıkavak’ı bu listedeki diğer tüm mekanlardan farklı kılan bir özelliği var.
Esasen burada akşam oldukça klasik bir meyhane atmosferiyle başlıyor. Ancak saat 22:00 sularında mekanın ışıkları bir anda kararıyor. Işıklar yeniden yandığında, mutfak ekibinden bir kişi şarkı söylemeye başlıyor. Ardından ona ekipten biri daha, sonra biri daha katılıyor. Başka bir deyişle, canlı müzik performansı doğrudan mutfak ekibi tarafından gerçekleştiriliyor. Mekanın ismi ise bir dönem yoluna gerçekten de beş masalık bir işletme olarak çıkmış olmasından geliyor ama Yalıkavak şubesinde artık çok daha fazla masa mevcut.
7. Marangozhane Meyhane
Bodrum’un görece yeni meyhanelerinden bir diğeri olan Marangozhane, marangoz bir baba ve çocuklarının dükkanlarının ön tarafını meyhaneye dönüştürmeleri sonucunda ziyaretçilerini ağırlamaya başlamış. Mekanın arka tarafı hâlen marangoz dükkanı olarak kullanılıyor ve servis tabakları tozdan korunmaları amacıyla masalara ambalajlı şekilde getiriliyor. Mekan sahipleri marangoz olunca, dekorasyonun da başarılı olması sürpriz değil elbette. Sade, salaş, ahşap ağırlıklı ve samimi bir atmosfer hakim. Burası da yaz kış açık ve özellikle kış aylarında Bodrum’un yerlisi ve esnafı da Marangozhane Meyhane’yi sıklıkla tercih ediyor.
Marangozhane Meyhane’nin menüsü çeşitlilik bakımından insanın başını döndürecek nitelikte değil ama bu tip işletmeler genellikle az ve öz lezzet ilkesini benimsiyor. Ana yemekler et ürünlerinden oluşuyor. İçki menüsü de çeşitlilik bakımından tatmin edici. Pazar haricindeki tüm günlerde hizmet veren meyhane, rezervasyonla ziyaretçi kabul ediyor.
8. Buselik Meyhane
Buselik Meyhane, ilk şubesi İstanbul’da Boğaz’a nazır bir noktada Hisar Buselik ismiyle açılmış bir işletme. Zaman içinde o kadar popüler hale gelmiş ve ziyaretçi kitlesini artırmış ki, diğer şubeler de peşi sıra açılmaya başlamış. Günümüzde Buselik Meyhane’nin İstanbul sınırları içinde Beyoğlu, Ataşehir, Fenerbahçe, Moda ve Tuzla’da; Bodrum’da ise Turgutreis’te ve Akyarlar’da şubeleri mevcut. Manisa, Fethiye, Ordu, Armutlu, Bursa, Samsun ve Çorlu şubeleri de hâlen hizmet veriyor. Bodrum’daki şubeler Turgutreis Buselik ve Anthaven Buselik olarak adlandırılıyor.
Buselik Meyhane’nin menüsü bir hayli zengin. Rum, Türk ve Sefarad mutfağından ilham alan lezzetlerin bir araya geldiği menüde reyhanlı haydari, ballı reyhanlı karides, badem ve fıstıklı Girit ezmesi, narenciye soslu ızgara enginar kalbi ve semizotlu mastabe gibi birçok farklı spesiyal mevcut. Mezeler günlük olarak ve özgün yorumlar eşliğinde hazırlanıyor. Ara sıcak ve ana yemek çeşitleri de her damak zevkine hitap edebiliyor.