Tam bir durum komedisi. Güldürürken ağlatan, duyguları karmakarışık yapan bir film. Yüz Numaralı Adam sinemamızın en iyi örneklerinden bir tanesidir. Unutulmaz oyunculuk performansları ve neredeyse her sahnede hafızalara kazınacak bir replik barındırması ile, izleyiciler tarafından en çok beğenilen Yeşilçam filmlerinden biri olmayı başarmıştır. Özünde dürüstlük mesajı veren konusuyla, ülkedeki tüketim ve reklam kültürüne olan göndermeleriyle bir başyapıt diyebiliriz. 1978 yılında tamamlanan filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Osman F. Seden üstleniyor. Yapımcılar ise hepimizin yakından tanıdığı Kemal Sunal ve Fatma Girik.
Filmin başrollerinde ise; Kemal Sunal ve Oya Aydoğan yer alıyor. İkiliye; Cem Erman, Ali Şen, Reha Yurdakul, Süleyman Turan ve Orhan Elmas gibi sinemamızın usta isimleri eşlik ediyor. Kemal Sunal sinemasının en nadide örneklerinden olan filmde, yıldız oyuncunun performansı büyük takdir toplamıştı.
Kendi halinde bir vatandaş olan Şaban (Kemal Sunal)’ın işleri hiç yolunda gitmemektedir. Saflığı ve sakarlığı yüzünden hiçbir işte dikiş tutturamayan Şaban, babası tarafından hor görülmektedir. Bir gün reklam sektöründe çalışan ve yeni reklamlar için halktan bir yüz arayan Oya (Oya Aydoğan) ile tesadüf eseri karşılaşır. Şaban’ın aradığı yüz olduğunu düşünen Oya, reklamlarda oynaması için Şaban’ı ikna eder. Başına talih kuşu konan Şaban bir anda ailesinin göz bebeği, halkın sevgilisi olur. Birçok reklam filminde yer alır ve büyük paralar kazanır. Ancak dürüst Şaban’ın içi hiç rahat değildir. Çünkü reklamlar halkı kandırmak üzerine kuruludur ve kötü malları satmak tek amaçtır. Zamanla halkta bunun farkına varır ve Şaban halkın güvenini ve itibarını kaybetmeye başlar. Bunun üzerine sektörden ve işinden ayrılmak isteyen Şaban’ın karşısına büyük engeller çıkar. Aldığı paralar ve yaptığı anlaşmalar yüzünden bu işten sıyrılması oldukça güç olacaktır.