nerdeneredenerdenerede
İstanbul Gezilecek Yerler

İstanbul Gezilecek Yerler

İstanbul Gezilecek Yerler

Mısır Çarşısı

Yaklaşık üç buçuk asırdır tüm görkemini ve işlevini koruyarak varlığını sürdüren Mısır Çarşısı, Eminönü’ndeki Çiçek...

Bozdoğan Kemeri

İstanbul’un Fatih ilçesindeki Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Bozdoğan Kemeri’nin tam olarak hangi yılda ve kim...

Cağaloğlu Hamamı

Günümüzde İstanbul’un Fatih ilçesinin Eminönü semtindeki Prof. Kazım İsmail Gürkan Caddesi üzerinde yer alan Cağaloğlu...

İstiklal Caddesi

Ülkemizin en ünlü caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinin vazgeçilmez sembollerinden biri. Tünel...

Pera Müzesi

Tepebaşı’nda bulunan Pera Müzesi, İstanbul’un en çok ilgi gören özel müzeleri arasında bulunuyor.  Suna ve...

Tarihi Tünel Füniküler Hattı

Tünel veya (Karaköy - Beyoğlu) Tarihi Tünel Füniküler Hattı, 1863 yılında hizmete giren Londra Metrosu’ndan...

Rahmi Koç Müzesi

İstanbul’un Hasköy semtinde bulunan Rahmi Koç Müzesi, 27.000 metrekarelik devasa bir alana yayılıyor. Üç ana...

Karaköy

İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı tarihi semtlerden biri olan Karaköy, tarih boyunca farklı kültürlere ve inançlara...

Cihangir

İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı bir semt olan Cihangir, aynı zamanda kentin en ünlü semtleri arasında....

Aynalıkavak Kasrı

Aynalıkavak Sahil Sarayı, diğer ismiyle Tersane Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu’nun İstanbul’da inşa ettiği dördüncü büyük saray...

Beyoğlu

Toplamda 45 mahalleden oluşan ve yaklaşık 225 bin kişilik bir yerleşik nüfusa ev sahipliği yapan...

Beylikdüzü

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan ve kent merkezine görece uzak ilçeleri arasında yer alan Beylikdüzü, yaklaşık...

Fenerbahçe Parkı

Hem İstanbul sakinlerinin hem de kenti gezmeye gelen turistlerin uğrak noktalarından biri olan Fenerbahçe Parkı,...

Haydarpaşa Garı

Eminönü ile Kadıköy arasında vapurla seyahat ederken tüm görkemiyle karşınıza çıkan Haydarpaşa Garı, İstanbul’un en...

Kariye Camii

Günümüzde İstanbul’un Eyüpsultan ilçesi sınırlarında bulunan Kariye Camii’nin tarihçesi Bizans dönemine kadar uzanıyor. Bu görkemli...

Pierre Loti Tepesi

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesi sınırları içinde kalan Pierre Loti Tepesi, Haliç’in nefes kesen panoramik manzarasını seyretmek...

Daha Fazla Göster

İstanbul'da Gezilecek Yerler

Nefes kesici manzaraları, birbirinden değerli tarihi yapıları, kültürel zenginlikleri ve sosyal hayatıyla İstanbul; dünya çapında ün sahibi bir metropol. İstanbul gezilecek yerler listeleri de bu sebeple genellikle onlarca farklı maddeye ev sahipliği yapıyor. İşin aslı, doğma büyüme İstanbullu olan kişiler bile bu kentin içinde barındırdığı tüm keşif noktalarını gezip görmemiştir. Haftalar ayırsanız bile keşfetmeyi bitiremeyeceğiniz İstanbul, hem kendi sakinleri hem de yerli ve yabancı turistler için birbirinden ilgi çekici rotalar sunuyor. 

İstanbul gezilecek yerler başlığı yine kentin zenginliği sayesinde birçok farklı alt başlığa ayrılabilir: İstanbul gezilecek tarihi yerler, en güzel doğal alanlar, İstanbul ailecek gezilecek yerler, tarihi yapılar, İstanbul hafta sonu gezilecek yerler… Liste daha uzayıp gider. Bu sebeple biz en önemli durakları ilk etapta İstanbul Avrupa yakası gezilecek yerler ve İstanbul Anadolu yakası gezilecek yerler olarak iki alt başlığa ayırdık. Ardından da her iki yakadaki bazı ilçeleri ve bunların sınırları içinde bulunan önemli keşif duraklarını değerlendirdik. Elbette İstanbul gezilecek yerler listesi bu yazıda ismini sayacağımız duraklarla da sınırlı değil. Ancak bir yerden başlamak gerek. Siz de İstanbul gezilecek yerler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız, bu yolculuğa birlikte çıkalım!

İstanbul Avrupa Yakası Gezilecek En İyi Yerler

Avrupa yakası İstanbul gezilecek yerler listesindeki birçok durağa ev sahipliği yaptığı için adeta bir keşif cenneti. İstanbul gezilecek tarihi yerler seçeneklerinin de büyük çoğunluğu Avrupa yakası sınırları içinde yer alıyor. Yalnızca Tarihi Yarımada bölgesini bile hakkını vererek gezmek için birkaç günden fazlası gerek. Osmanlı ve Bizans imparatorluklarından kalan birbirinden etkileyici tarihi yapılarla dolup taşan bu yaka, aynı zamanda Beşiktaş ve Beyoğlu gibi ilçeleriyle gece hayatının ve sosyal yaşamın da nabzını tutuyor. Alışveriş merkezleri, kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan binaları, tiyatroları, müzeleri, camileri ve semtleriyle Avrupa yakası; İstanbul’u detaylıca gezmek isteyenleri hayal kırıklığına uğratmayacak.

Eyüp Sultan Camii Eminönü’nden kalkan 99 ve 99A otobüsleriyle doğrudan ulaşım sağlanabilen Eyüp Sultan Camii, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinin merkezinde konumlanan görkemli ve tarihi bir ibadethane.

Sarıyer İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan ilçeleri arasında yer alan Sarıyer; Şişli, Beşiktaş, Eyüpsultan ve İstanbul Boğazı ile çevreleniyor.

Kariye Camii Günümüzde İstanbul’un Eyüpsultan ilçesi sınırlarında bulunan Kariye Camii’nin tarihçesi Bizans dönemine kadar uzanıyor.

Zorlu Center Yeni Yıl Köyü (2021) İstanbul’da yaşayanların bir kez olsun mutlaka şahit olması gereken atmosferlerden olan Yeni Yıl Köyü, Beşiktaş’ta bulunan ve ülkemizin en gözde alışveriş merkezlerinden bir tanesi olan Zorlu Center’da düzenleniyor.

Moipark Eğlence Parkı Şehirden uzaklaşmadan ulaşabileceğiniz gerçek bir eğlence arıyorsanız, Moipark Eğlence Parkı sizin için harika bir alternatif olabilir.

Başakşehir İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan ilçelerinden biri olan Başakşehir, aslında kentin en genç ilçeleri arasında yer alıyor.

Beyoğlu Toplamda 45 mahalleden oluşan ve yaklaşık 225 bin kişilik bir yerleşik nüfusa ev sahipliği yapan Beyoğlu, İstanbul’un en ünlü, köklü ve popüler ilçelerinden biri.

Kılıç Ali Paşa Hamamı İstanbul’un Karaköy ilçesinin Tophane semtinde yer alan Kılıç Ali Paşa Hamamı, Mimar Sinan’ın imzasını taşıyan çok etkileyici bir yapı.

Miniatürk Beyoğlu’nda bulunan, her yaş grubundan yerli ve yabancı turistlerin İstanbul turlarında popüler bir adres olan Miniatürk, kısa zamanda muhteşem bir Türkiye turu atmak isteyenler için de ideal bir mekân.

Aynalıkavak Kasrı Aynalıkavak Sahil Sarayı, diğer ismiyle Tersane Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu’nun İstanbul’da inşa ettiği dördüncü büyük saray olma özelliğine sahip.

Turkcell Platinum Park İstanbul’da şehrin kalabalığından ve kaosundan uzaklaşıp, doğa ile iç içe huzurlu zaman geçirilecek yerlerin sayısı malum gün geçtikçe azalıyor.

Ahrida Sinagogu İsmini Makedonya’nın Ohri kasabasından, yani kurucularının geldikleri yerden alan Ahrida Sinagogu, günümüzde Balat semtinin Kürkçü Çeşme Sokağı’nda bulunuyor.

Maçka Demokrasi Parkı Maçka Parkı ya da resmi ismiyle Maçka Demokrasi Parkı, İstanbul’un Şişli ilçesi sınırlarında kalan yemyeşil bir alan.

Kapalı Çarşı Tarihçesi 15. yüzyıla, yani Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesini takip eden sürece kadar uzanan Kapalıçarşı; yalnızca ülkemizin değil, dünyanın en büyük ve görkemli çarşılarından biri.

Bakırköy Botanik Parkı İstanbul’un Bakırköy ilçesinde 2013 yılında ziyarete açılan Bakırköy Botanik Parkı, 96 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor.

Bakırköy Avrupa Yakası’nın sınırları içinde ve Marmara Denizi’nin kuzeydoğu kıyısında yer alan bir yerleşim yeri olan Bakırköy, İstanbul’un en popüler ve köklü ilçelerinden biri.

İstanbul Akvaryum Belgesel tadında bir tatil gün yaşayabileceğiniz İstanbul Akvaryum, İstanbul’un en çok ilgi gören komplekslerinden bir tanesi.

Cihangir İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı bir semt olan Cihangir, aynı zamanda kentin en ünlü semtleri arasında.

Tophane İstanbul’un Beyoğlu ilçesinin Boğaz kıyısında yer alan semtlerinden biri olan Tophane, kentin tarihçe bakımından en köklü yerleşim yerlerinden birini oluşturuyor.

Karaköy İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı tarihi semtlerden biri olan Karaköy, tarih boyunca farklı kültürlere ve inançlara sahip olan yüz binlerce insanı aynı çatı altında buluşturmuş bir yer.

Galata Hem tarihi hem de turistik açıdan İstanbul’un Beyoğlu ilçesinin en özel semtlerinden biri olan Galata’nın bir ucu Pera’ya, diğer ucu da Karaköy’e yaslanıyor.

Samatya İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı bir semt olan Samatya, ismini tıpkı komşusu olan Kumkapı semti gibi, bu bölgede bir dönem yoğun şekilde var olan kumlardan almış.

Kumkapı İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Kumkapı, Tarihi Yarımada bölgesinin Marmara Denizi’ne kıyısı olan semtlerinden biri.

Sirkeci İstanbul’un Fatih ilçesi, Tarihi Yarımada bölgesini kapsaması sebebiyle kentin turistik açıdan en önemli noktalarından birini oluşturuyor.

Eminönü İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı bir semt olan Eminönü, aynı zamanda kentin turistik açıdan en çok ziyaret edilen duraklarından biri.

Fener (Fatih) İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı bir semt olan Fener, yine Fatih’e bağlı olan Balat ile birlikte ilçenin tarihi ve turistik açıdan en gözde durakları arasında yer alıyor.

Balat İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Balat, Fatih ilçesinin sınırları içinde, Ayvansaray ve Fener arasında yer alıyor.

Kilyos İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı bir semt olan Kilyos, aynı zamanda kent sınırları içinde yaz turizmi  açısından en ön plana çıkan yerleşim yerlerinin başında geliyor.

Emirgan İsmini İranlı asilzade Emir Güne Han’dan alan Emirgan, İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı olan ve hem tarihi hem de turistik açıdan birbirinden önemli zenginlikleri içinde barındıran bir semt.

Nişantaşı İstanbul’un Şişli ilçesine bağlı bir semt olan Nişantaşı, aynı zamanda kentin en lüks semtlerinden biri olarak biliniyor.

Bebek İstanbul’un Avrupa Yakası’nda ve Beşiktaş ilçesinin sınırları içinde bulunan Bebek, Boğaz’ın en lüks ve en gözde semtleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Ortaköy Avrupa yakasında ve Beşiktaş ilçesi sınırları içinde yer alan Ortaköy, İstanbul sakinleri ve turistler tarafından en sık ziyaret edilen semtlerden biri.

Beşiktaş İstanbul’un en köklü, tarihi, popüler ve ilgi gören yerleşim yerlerinden biri olan Beşiktaş, Avrupa Yakası sınırları içinde bulunuyor.

Arnavutköy İstanbul’un Avrupa yakasında, merkezi denilebilecek bir konumda bulunan Arnavutköy, kuzeyinde Karadeniz, güneyinde de Sazlıdere Barajı bulunan bir ilçe.

Çemberlitaş Hamamı İstanbul’un Fatih ilçesinin Çemberlitaş semtindeki Divanyolu caddesi üzerinde konumlanan Çemberlitaş Hamamı, 1584 yılından beri kesintisiz şekilde hizmete açık.

Sultanahmet Camii Sultanahmet Camii, dünya çapında "Mavi Cami" olarak da bilinir ve İstanbul'un en önemli tarihi yapılarından biridir.

Topkapı Sarayı İstanbul’un en çok ziyaret edilen mekanlarından bir tanesi olan Topkapı Sarayı Müzesi, Fatih ilçesinin Cankurtaran mahallesinde yer alıyor.

Çinili Köşk (Fatih Müzesi) Fatih Sultan Mehmet’in Topkapı Sarayı sınırları içinde inşa ettirdiği ilk yapı olan Çinili Köşk, Arkeoloji Müzesi’nin tam karşısında kalan iki katlı yazlık bir köşk.

Sakıp Sabancı Müzesi Türkiye’nin öne çıkmış iş insanlarından olan merhum Sakıp Sabancı'nın köşkü, kendisinin koleksiyon olarak biriktirdiği pek çok eser ve objenin de sergilendiği bir müze hâline getirilmiş.

Harbiye Askeri Müzesi Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı olan Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı’nın yönetiminde bulunan Harbiye Askeri Müzesi, içerisinde barındırdığı zengin koleksiyonlar ile dünyanın önde gelen müzelerinden bir tanesi olarak biliniyor.

Yıldız Sarayı İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunan Yıldız Sarayı, Osmanlı saray mimarisinde verilen son örnek olma özelliğine sahip.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi İstanbul’un Fatih ilçesinde yer alan Türk ve İslam Eserleri Müzesi, İslam sanat eserlerinin toplandığı ilk Türk müzesi olma ünvanına sahip.

Büyük Mecidiye Camii (Ortaköy Camii) İstanbul’un ünlü silüetinin önemli bir parçası olan Büyük Mecidiye Camii, halk arasındaki ismiyle Ortaköy Camii, Beşiktaş ilçesine bağlı Ortaköy semtinin en meşhur simgelerinden biri haline gelmiş durumda.

Yerebatan Sarnıcı İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan Yerebatan Sarnıcı Müzesi, Fatih’in Yerebatan Caddesi’nde yer alıyor.

Dolmabahçe Sarayı Evliya Çelebi’nin eserlerine göre, Dolmabahçe Sarayı’nın günümüzde bulunduğu yere Yavuz Sultan Selim döneminde bir köşk inşa edilmiş.

Süleymaniye Camii İstanbul’un tarihi mekanları saymakla bitmez. Bunlardan ilk akla gelenler arasında ise Süleymaniye Camii’ni söyleyebiliriz.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri İstanbul’un oldukça kadim bir ilçesi olan Fatih’te, Osman Hamdi Bey yokuşunda bulunan İstanbul Arkeoloji Müzeleri, üç farklı binadan oluşan bir müze merkezi.

Rahmi Koç Müzesi İstanbul’un Hasköy semtinde bulunan Rahmi Koç Müzesi, 27.000 metrekarelik devasa bir alana yayılıyor.

İstanbul Sinema Müzesi İstanbul’un Beyoğlu ilçesinin, ev sahipliği yaptığı sinemalar, sanat atölyeleri, müzeler ve sergi salonları sayesinde ülkemizin en zengin ve popüler kültür duraklarından biri olduğunu söylemek mümkün.

İstanbul Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi İstanbul’un en canlı, en dinamik bölgelerinden bir tanesi olan Beyoğlu’nda bulunan ve keyifli vakit geçireceğinizi garanti edebileceğim İstanbul Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Fatih Camii Büyük camiler, Osmanlı döneminde ibadethane işlevlerinin yanı sıra, sosyal yaşam açısından da önemli bir yer tutuyormuş.

Beyazıt Kulesi 1749 yılında İstanbul’da gerçekleşen yangınları gözetleyebilmek ve görevlileri zamanında haberdar etmek amacıyla inşa edilmiş olan Beyazıt Kulesi, Fatih’in Beyazıt semtindeki en sembolik yapılardan biri.

Aya İrini Kilisesi Müzesi Topkapı Sarayı’nın birinci avlusunda yer alan Aya İrini Kilisesi, Bizans’ın ilk kilisesi olması nedeniyle tarihte oldukça önemli bir yere sahip.

Ayasofya Camii Birçok kişi tarafından “Dünyanın Sekizinci Harikası” olarak tanımlanan ve geçmişten günümüze dek ulaşan en etkileyici yapılardan biri olan Ayasofya, onu ziyaret eden herkesi büyüleyebilecek detayları içinde barındıran bir tasarıma sahip.

Sultan Ahmet Camii Dünyanın en ünlü ve görkemli camilerinden biri olarak tanımlayabileceğimiz Sultan Ahmet Camii, yolu İstanbul’a düşenlerin görmeden dönmemesi gereken bir şaheser.

Atatürk Kent Ormanı Eski adıyla Hacıosman Korusu, yeni adıyla Atatürk Kent Ormanı Sarıyer ilçesi sınırları içinde yer alıyor.

Belgrad Ormanı Belgrad Ormanı, Kuzey Ormanları olarak anılan ormanların bir parçasıdır ve tarih öncesi dönemlerden bugüne İstanbul’un hem su hem de oksijen açısından önemli bir noktası olma özelliğini sürdürmüştür.

Atatürk Arboretumu stanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Hayrettin Kayacık’ın Fransa’daki arboretum örneklerini görmesi üzerine Türkiye’de de böyle bir alan oluşturma fikri doğmuştur.

Emirgan Korusu Emirgan Korusu İstanbul’un Sarıyer ilçesinde Emirgan semtinde, İstinye koyu ve İstanbul Boğazı’na hâkim bir tepede konuşlanmıştır.

Gülhane Parkı Tarihi yarımadada, Sarayburnu olarak da anılan bölgede yer alan Gülhane Parkı, yüzyıllar boyu sarayın bir parçası olarak saray mensuplarınca kullanılmıştır.

Masumiyet Müzesi Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk’un 2008 yılında yayınlanan romanı Masumiyet Müzesi, 1974 yılında başlayıp 2000’lerin başında sona eren bir aşk öyküsünü anlatıyor.

Taksim Meydanı Günümüzde İstanbul’un en sembolik duraklarından biri haline gelen Taksim Meydanı’nın bulunduğu bölgeye, Osmanlı döneminde İstanbul’un civarındaki semtlere su dağıtmak için bir maksem inşa edilmiş.

İstanbul Modern Sanat Müzesi İstanbul tarihi olduğu kadar bugünü ve bugünün sanat eserlerini de kucaklayan bir şehir. Bunun en güzel örneği de dünya çapında büyük bir üne sahip olan İstanbul Modern Sanat Müzesi.

Galata Kulesi 2013 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nin bir üyesi olan Galata Kulesi, İstanbul’un en ünlü ve önemli sembollerinden biri.

Pera Müzesi Tepebaşı’nda bulunan Pera Müzesi, İstanbul’un en çok ilgi gören özel müzeleri arasında bulunuyor.  Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından kurulmuş olan müze, 2005 yılından beri ziyaretçilerini ağırlıyor.

Tarihi Tünel Füniküler Hattı Tünel veya (Karaköy - Beyoğlu) Tarihi Tünel Füniküler Hattı, 1863 yılında hizmete giren Londra Metrosu’ndan sonra en eski yeraltı toplu taşıma sistemidir.

İstiklal Caddesi Ülkemizin en ünlü caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinin vazgeçilmez sembollerinden biri.

Sultanahmet Meydanı Ayasofya, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Sultan Ahmet Camii, Arasta Çarşısı… İstanbul’un turistik ve tarihi açıdan önem taşıyan birçok durağına ev sahipliği yapan ve asırlara meydan okuyarak günümüze dek varlığını koruyan çok önemli bir meydan Sultanahmet.

Yıldız Parkı Beşiktaş’ta Boğaz’ı gören bir yamaca konuşlanmış olan Yıldız Parkı (ya da Korusu), bazı kaynaklara göre adını II.

Galataport Christmas Market (2021) Christmas Market’lerin Avrupa’da büyük bir heyecanla beklendiği ve çok büyük bir kalabalığı ağırladığı biliniyor.

Avcılar İstanbul’un Avrupa Yakası’nda ve Marmara Denizi’nin kıyısında bulunan ilçesi Avcılar, kent merkezine yaklaşık 27 kilometre mesafede.

Silivri İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki en uç noktadaki ilçelerden biri olan Silivri, kent merkezine olan uzaklığı sebebiyle kent sakinlerinin genellikle günübirlik gezi rotaları, yaz tatilleri ya da hafta sonu turları için ziyaret ettiği bir yer.

Küçükçekmece İstanbul’un batı yakasında ve Çatalca yarımadası üzerinde yer alan Küçükçekmece; Avcılar, Başakşehir, Bahçelievler, Bağcılar ve Bakırköy ilçeleriyle çevreleniyor.

Şişli İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan ilçeleri arasında yer alan Şişli, hem merkezi konumu hem de ev sahipliği yaptığı tarihi ve turistik değerler sayesinde kentin en çok ziyaret edilen yerleşim yerlerinden biri.

Kağıthane İstanbul Boğazı’nın batı tarafında ve Avrupa Yakası’nda bulunan Kağıthane, İstanbul’un 39 ilçesinden biri.

Fatih İstanbul’un tarihi ve turistik açıdan en zengin ilçelerinin başında gelen Fatih, Suriçi olarak da adlandırılan Tarihi Yarımada bölgesini kapsıyor.

Bahçelievler İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki ilçelerinden biri olan Bahçelievler; Bakırköy, Küçükçekmece, Bağcılar ve Güngören ilçeleriyle çevreleniyor.

Zeytinburnu İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan Marmara Denizi’ne kıyısı olan ilçeler arasında yer alan Zeytinburnu; Fatih, Eyüpsultan, Bayrampaşa, Güngören, Bakırköy ve Esenler ile çevreleniyor.

Güngören İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan ilçelerinden biri olan Güngören; Zeytinburnu, Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar ve Esenler ilçeleriyle çevreleniyor.

Bayrampaşa Toplamda on bir farklı mahalleyi içinde barındıran bir ilçe olan Bayrampaşa, İstanbul’un Avrupa Yakası sınırları içinde bulunuyor.

Sultangazi İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan Sultangazi, kentin en yeni ilçelerinden biri. 2008 yılında Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan ve Esenler’e bağlı on altı mahallenin birleştirilmesi sonucunda kurulmuş.

Esenyurt İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan 25 ilçesinden biri olan Esenyurt; Beylikdüzü, Avcılar, Başakşehir, Arnavutköy ve Büyükçekmece ilçeleriyle çevreleniyor.

Eyüpsultan İstanbul’un Avrupa Yakası’nda ve Çatalca Yarımadası’nın sınırları içinde bulunan Eyüpsultan, eski ismiyle Eyüp; tarihi değerleri açısından oldukça zengin bir ilçe.

Gaziosmanpaşa İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan ilçelerinden biri olan Gaziosmanpaşa, 1963 yılından beri ilçe statüsüne sahip.

Beylikdüzü İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan ve kent merkezine görece uzak ilçeleri arasında yer alan Beylikdüzü, yaklaşık 36 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip.

Büyükçekmece Tarihçesi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanan Büyükçekmece, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan ilçelerinden biri.

Çatalca İstanbul’un Avrupa Yakası’nın en batı uçlarından birini oluşturan Çatalca, tarihçesi M.Ö. 2000’li yıllara kadar uzanan bir ilçe.

Esenler İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki 25 ilçesinden biri olan Esenler, Bizanslılar tarafından kurulmuş bir yerleşim alanını kapsıyor.

Bağcılar İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Bağcılar, Avrupa Yakası’nda bulunan ilçelerden biri.

Aqua Club Dolphin Bahçeşehir 2001 yılından beri hizmet vermekte olan Aqua Club Dolphin, İstanbul Bahçeşehir’de, sakin bir alanda konumlanmıştır.

Ormanlı Plajı İstanbul’un Çatalca ilçesinin Ormanlı Köyü sınırları içinde bulunan Ormanlı Plajı, sessiz ve sakin bir atmosferde denize girmek isteyenler için ideal duraklardan biri olabilir.

Semizkum Mocamp İstanbul’un Silivri ilçesi sınırları içinde yer alan Semizkum Mocamp, İstanbul’un merkezine yakın bir kamp alanı ve plaj arayanlar için uygun seçeneklerden biri.

Panorama 1453 Tarih Müzesi Ziyaretçilerine kapılarını 31 Ocak 2009 tarihinde açan Panorama 1453 Tarih Müzesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılmış olan bir müze.

Yedikule Zindanları Yalnızca İstanbul’un değil, aynı zamanda ülkemizin en eski açık hava müzelerinden biri olan Yedikule Zindanları; aslında zindan olarak kullanılmak amacıyla inşa edilmemiş.

Yalıköy Plajı İstanbul’da ikamet eden, ancak yaz sezonunda tatile çıkma fırsatı bulamayanlar için; kent sınırları içinde yer alan Karadeniz kıyıları oldukça ideal alternatifler oluşturuyor.

Evcik Plajı İstanbul’un Çatalca ilçesinin sınırları içinde denize girmek için tercih edebileceğiniz çok sayıda plaj var ve bunlardan biri de Evcik Plajı.

Cağaloğlu Hamamı Günümüzde İstanbul’un Fatih ilçesinin Eminönü semtindeki Prof. Kazım İsmail Gürkan Caddesi üzerinde yer alan Cağaloğlu Hamamı, yaklaşık üç asırdır ayakta.

Mısır Çarşısı Yaklaşık üç buçuk asırdır tüm görkemini ve işlevini koruyarak varlığını sürdüren Mısır Çarşısı, Eminönü’ndeki Çiçek Pazarı ve Yeni Camii’nin yanında konumlanıyor.

Bozdoğan Kemeri İstanbul’un Fatih ilçesindeki Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Bozdoğan Kemeri’nin tam olarak hangi yılda ve kim tarafından yaptırıldığı hâlen belirsizliğini koruyor.

Çilingoz Tabiat Parkı İstanbul’un Çatalca ilçesinde yer alan Çilingoz Tabiat Parkı, 2011 yılından beri tabiat parkı statüsüne sahip.

Beşiktaş İstanbul Gezilecek Yerler

İstanbul’un sosyal ve kültürel yaşam açısından en enerjik ve modern ilçelerinden biri olan Beşiktaş, gece hayatı bakımından da ziyaretçilerini hayal kırıklığına uğratmıyor. Beşiktaş İstanbul gezilecek yerler listesinde hem birbirinden önemli tarihi yapılar hem de son derece keyifli doğal alanlar yer alıyor. 

  • Dolmabahçe Sarayı: Beşiktaş İstanbul gezilecek yerler listelerinin olmazsa olmaz duraklarından biri olan Dolmabahçe Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde kullanılmış. Boğaz manzarası ve eşsiz bahçesiyle konuklarına harika bir görsel şölen sunan bu tarihi yapı, aynı zamanda Avrupa’nın en büyük kristal avizesini de içinde barındırıyor. 
  • Yıldız Sarayı: 19. yüzyılın ortalarında Sultan Abdülaziz’in emriyle inşa edilen Yıldız Sarayı2nın Osmanlı padişahları tarafından yazlık saray olarak kullanıldığı biliniyor. İstanbul gezilecek yerler doğa harikaları listelerinde mutlaka gördüğümüz Yıldız Parkı da bu sarayın içinde yer alıyor. 
  • Ihlamur Kasırları: Beşiktaş ile Sarayburnu’nun arasında kalan Ihlamur Kasırları da 19. yüzyıl ortalarında inşa edilmiş. Büyüleyici güzellikteki bahçeleri ve neoklasik üsluptaki mimarisiyle dikkat çeken yapılar, günümüzde çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. 

Fatih İstanbul Gezilecek Yerler 

İstanbul gezilecek tarihi yerler dendiğinde akla ilk gelen ilçe elbette Fatih. Tarihi Yarımada’ya da ev sahipliği yapması sebebiyle Fatih İstanbul gezilecek yerler listesi bir hayli kapsamlı. Eğer kentin tarihi dokusunu yakından keşfetmek istiyorsanız siz de en az birkaç gününüzü Fatih sınırlarında geçirecek şekilde seyahatinizi planlayabilirsiniz. Peki, Fatih İstanbul gezilecek yerler hangileri? Gelin, en ünlü duraklara birlikte göz atalım. 

  • Sultan Ahmet Camii: Hem muhteşem mimarisi hem de göz alıcı kubbesiyle bilinen Sultan Ahmet Camii, İstanbul gezilecek tarihi yerler listesinin olmazsa olmaz duraklarından biri. Ayasofya’nın karşısında yer alan tarihi ibadethane, mavi mozaiklerle bezeli iç mekanıyla dünya çapında ün sahibi. 
  • Ayasofya Camii: İstanbul gezilecek yerler listesi dendiğinde akla ilk gelen yapılardan biri olan Ayasofya, asırlar önce kilise olarak inşa edilmiş. Uzun süre müze olarak kullanıldıktan sonra yakın geçmişte yeniden cami statüsü kazandı. 
  • Topkapı Sarayı: Osmanlı İmparatorluğu tarihinde kullanılan en büyük saray komplekslerinden biri olan Topkapı Sarayı her bir köşesi ve detayıyla muazzam bir tarihi ve kültürel hazine. Avrupa yakası İstanbul gezilecek yerler listelerinde mutlaka yer alıyor. 
  • Yerebatan Sarnıcı: Bizans İmparatorluğu döneminde inşa edilen Yerebatan Sarnıcı da İstanbul gezilecek tarihi yerler arasında bulunan en önemli duraklardan biri. İmparator Justinianus tarafından inşa ettirilen sarnıç, mistik atmosferi ve devasa sütunlarıyla ziyaretçilerine eşsiz bir keşif deneyimi sunuyor. 
  • Kapalıçarşı: İstanbul’un tarihi çarşısı olan Kapalıçarşı günümüzde hâlen binlerce dükkana ev sahipliği yapıyor. Burada başta el sanatları ürünleri, mücevherler ve hediyelik eşyalar olmak üzere envai çeşit ürüne ulaşmak mümkün. 
  • Mısır Çarşısı: Eminönü’nde bulunan Mısır Çarşısı da kentin bir diğer önemli ve tarihi çarşısı. Mısır Çarşısı’nda ağırlıklı olarak hediyelik eşya, kuruyemiş ve baharat gibi ürünler satılıyor. 
  • Gülhane Parkı: İstanbul ücretsiz gezilecek yerler seçenekleri arasında yer alan Gülhane Parkı, Topkapı Sarayı’nın yanında yer alıyor. Göletleri, tarihi yapıları ve yürüyüş parkurlarıyla havanın güzel olduğu günlerin tadını çıkarmak için ideal destinasyonlardan birini oluşturuyor. 
  • Balat: İstanbul’un en ünlü tarihi semtlerinden biri olan Balat, geçmişte Yahudi ve Rum cemaatlerine ev sahipliği yapmış olmasından ötürü tarihi ve kültürel açıdan son derece zengin bir mirasa sahip. Aynı zamanda rengarenk evleriyle de ün salmış durumda. 

Beyoğlu İstanbul Gezilecek Yerler

Avrupa yakası gezilecek yerler hakkında konuşurken elbette Beyoğlu ilçesinden söz etmeden geçmek olmaz. Şehrin hem modern hem de tarihi değerlerini aynı sınırlar içinde buluşturan Beyoğlu, kültür sanat etkinlikleriyle de ön plana çıkan bir destinasyon. Beyoğlu İstanbul gezilecek yerler listesinde hangi duraklar var derseniz de hemen aşağıdaki maddelere kısaca göz gezdirmeniz yeterli. 

  • Taksim Meydanı: İstanbul gezilecek yerler açık hava ve kapalı mekanlar olarak iki farklı gruba ayrılabilir. Taksim Meydanı da açık hava seçenekleri içinde en popüler ve ünlü olan duraklardan biri. Kentin en ünlü buluşma merkezlerinden biri olan meydanda Taksim Cumhuriyet Anıtı da bulunuyor. Ayrıca bu meydan, İstiklal Caddesi’nin bir ucunda yer alıyor. 
  • İstanbul Sinema Müzesi: Türk sinemasının geçmişinden bugüne gelişimini takip etmek için ziyaret edebileceğiniz İstanbul Sinema Müzesi, en gözde İstanbul müzeleri arasında. 
  • Pera Müzesi: İstanbul hafta sonu gezilecek yerler önerilerinde de ismini sıklıkla görebileceğiniz Pera Müzesi hem yerli hem de uluslararası sanatçıların imzasını taşıyan birbirinden önemli eserlere ev sahipliği yapıyor. 
  • Aynalıkavak Kasrı: Osmanlı döneminden günümüze dek ulaşan Aynalıkavak Kasrı’nın birbirinden güzel bahçeleri ve mimarisi ziyaretçilere harika bir keşif deneyimi yaşama imkanı sunuyor. 
  • İstanbul Modern Sanat Müzesi: Karaköy gezilecek yerler arasında yer alan İstanbul Modern Sanat Müzesi çağdaş sanat eserlerine ev sahipliği yapmasının yanı sıra, sık sık çeşitli sergi ve atölye çalışmalarını da aynı çatı altında buluşturuyor. 

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek En İyi Yerler

Her ne kadar Avrupa yakası tarihi zenginlikleri bakımından daha çok ön plana çıksa da İstanbul Anadolu yakası gezilecek yerler listesi de elbette az maddeden oluşmuyor. Başta Kadıköy ve Üsküdar olmak üzere, Anadolu yakasının bazı ilçeleri de tarihi, doğal, sosyal ve kültürel açıdan ilgi çekebilecek birçok farklı keşif durağını içinde barındırıyor.

Büyük Çamlıca Tepesi Deniz seviyesinden yaklaşık 265 metre yükseklikte konumlanan Büyük Çamlıca Tepesi, ziyaretçilerine sunduğu nefes kesen Boğaziçi ve Marmara Denizi manzarasıyla İstanbul sakinlerinin favori keşif noktalarından biri haline gelmiş durumda.

Kız Kulesi Hem Üsküdar’ın hem de genel olarak İstanbul’un en önemli sembollerinden biri olan Kız Kulesi, Boğaz’ın ünlü manzarasının vazgeçilmez yerleri arasında.

Uçurtma Müzesi Ülkemizde alanında ilk ve tek olan Uçurtma Müzesi, aynı zamanda dünyadaki 18 uçurtma müzesinden biri.

Saklı Göl İstanbul’un Şile ilçesine bağlı Karamandere Köyü’nün sınırları içinde yer alan yapay bir baraj görü olan Saklı Göl, Şile’nin merkezine yaklaşık sekiz kilometre uzaklıkta.

Riva Plajı İstanbul’un Beykoz ilçesinin Riva semtinde bulunan ve Beykoz Belediyesi tarafından halkın hizmetine açılan Riva Plajı, ücretli bir işletme.

Şile Aqua Beach Club İstanbul’un Şile ilçesi, kentin mavi bayraklı plajlarına ev sahipliği yapıyor. İstanbul’da toplamda iki adet mavi bayraklı plaj var ve bunlardan biri Uzunkum Plajı.

Şile Anadolu Yakası’nın en uç noktasını oluşturan ve Cumhuriyet’in ilk beldelerinden biri olan Şile, İstanbul sınırları içinde yer alsa da aslında genellikle kent sakinlerinin keyifli doğa ve deniz kaçamakları yapmak için ziyaret ettiği bir ilçe.

Tuzla İstanbul’un Anadolu Yakası’nda ve aynı zamanda en güneyinde bulunan ilçesi Tuzla, Pendik ve Kocaeli ile çevreleniyor.

Sultanbeyli İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan ilçelerinden biri olan Sultanbeyli; Kartal, Sancaktepe ve Pendik ilçeleriyle çevreleniyor.

Beylerbeyi Sarayı İstanbul’un Üsküdar ilçesi sınırlarındaki Beylerbeyi semtinde, Kuzguncuk ile Çengelköy’ün arasında konumlanan Beylerbeyi Sarayı; Üsküdar’ın rıhtımına da yaklaşık üç buçuk kilometre mesafede.

Gözdağı Sosyal Tesisi Gözdağı Korusu, İstanbul’un Pendik ilçesi sınırları içinde yer alan ve ev sahipliği yaptığı doğal güzellikler sayesinde kent sakinlerine doğayla baş başa huzurlu vakit geçirme olanağı tanıyan bir destinasyon.

Kadıköy Balıkçılar Çarşısı Kadıköy Balıkçılar Çarşısı, İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki en canlı ve renkli noktalardan biri olmayı sürdürüyor.

Bağdat Caddesi İstanbul’un alışveriş ve eğlence açısından en popüler caddelerinden biri olan Bağdat Caddesi’ni, bir diğer meşhur cadde olan İstiklal’in daha şık ve modern versiyonu olarak tanımlamak da mümkün.

Dragos Tepesi İstanbul’un Kartal ve Maltepe ilçelerinin sınırları arasında yer alan Dragos Tepesi, kent içinde Prens Adaları’nı ve mehtap manzarasını en iyi şekilde izleyebileceğiniz noktalardan biri.

Çengelköy İstanbul’un Anadolu Yakası’nda ve Üsküdar ilçesinin sınırları içinde bulunan Çengelköy, Beylerbeyi ve Vaniköy’ün arasındaki koyun çevresine kurulmuş olan tarihi bir semt.

Kuzguncuk İstanbul’un Üsküdar ilçesinde yer alan bir semt olan Kuzguncuk, hem doğal güzellikleri hem de tarihi atmosferiyle diğer tüm semtlerden ayrılan bambaşka bir ruha sahip.

Kınalıada Prens Adaları’nın en küçük üyelerinden biri ve İstanbul’un Adalar ilçesine bağlı olan Kınalıada, aynı zamanda İstanbul’a en yakın ada olma unvanına da sahip.

Burgazada İstanbul’un Adalar ilçesine bağlı dokuz adayı içinde barındıran ada takımının bir üyesi olan Burgazada, aynı zamanda Prens Adaları’nın üçüncü en büyük adası.

Büyükada Büyükada; İstanbul’un Adalar ilçesine bağlı olan ve Prens Adaları veya Kızıl Adalar olarak anılan dokuz farklı adanın en büyüğü olma unvanına sahip.

Heybeliada Yaklaşık yedi bin kişilik bir nüfusa sahip olan Heybeliada, tarihi ismiyle Halki, İstanbul’un Adalar ilçesine bağlı Prens Adaları’nın içindeki ikinci en büyük ada.

Kanlıca İstanbul’un Beykoz ilçesinin Anadoluhisarı ve Çubuklu semtleri arasında kalan Kanlıca, yemyeşil doğası ve sakin atmosferi sayesine kent sakinlerinin favori dinlenme noktalarından biri haline gelmiş durumda.

Kalamış Münir Nurettin Selçuk imzalı ünlü eserde “Bir tatlı huzur almaya geldim Kalamış’tan…” sözleriyle yıllardır kulağımıza çalınan Kalamış, İstanbul’un Kadıköy ilçesinin en ünlü ve gözde semtlerinden biri.

Moda Antik Çağ’da Kalkedon olarak adlandırılan Kadıköy’ün yerleşim tarihi eski çağlara kadar uzanıyor. Bizans ve Osmanlı döneminde bir köy yerleşmesi görünümünü taşıyan bu bölge, günümüzde İstanbul’un en gözde ve kalabalık ilçelerinden birine dönüşmüş durumda.

Adile Sultan Sarayı İstanbul’un Üsküdar ilçesinin Kandilli semti sınırları içinde yer alan Adile Sultan Sarayı, ismini Sultan Abdülmecit’in kız kardeşi olan Adile Sultan’dan alıyor.

Sait Faik Abasıyanık Müzesi İstanbul’un Adalar ilçesine bağlı Burgazada’da 22 Ağustos 1959 tarihinde ziyaretçilerine kapılarını açan Sait Faik Abasıyanık Müzesi, edebiyatımızın en güçlü ve usta kalemlerinden biri olan Sait Faik Abasıyanık’ın okurları tarafından mutlaka görülmesi gereken bir durak.

Adalar Müzesi Prens Adaları’nın en büyüğü olan Büyükada’da konumlanan Adalar Müzesi, Adalar’ın doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerini daha geniş kitlelere tanıtabilmek amacıyla kurulmuş bir çağdaş kent müzesi.

Akçakese Plajı İstanbul’dan Ağva’ya doğru giderken, Şile’nin merkezini geçtikten sonra biraz daha ilerlediğinizde karşınıza Kabakoz ve daha sonrasında da Kandıra tabelası çıkıyor.

Hıdiv Kasrı 1907 yılında Mısır’ın son hıdivi, yani valisi olan Abbas Hilmi Paşa’nın emriyle inşa edilen Hıdiv Kasrı, günümüzde İstanbul’un Beykoz ilçesi sınırlarında, Çubuklu semtinin sırtlarında yer alıyor.

Aydos Ormanı Aydos Ormanı, İstanbul Anadolu Yakası için önemli oksijen kaynaklarından biridir. “B Tipi Mesire Yeri” kategorisinde bulunan ormana giriş için 6 farklı kapı vardır.

Mihrabat Korusu Şiirlere konu olmuş Mihrabat Korusu, Beykoz’un Kanlıca semti sırtlarında yer alıyor. Osmanlı döneminde Mısırlı Abbas Halim Paşa’nın kızı Rukiye Hanım’a yüz görümlüğü olarak hediye ettiği koru, tarih boyu türlü etkinliklerin yapıldığı bir alan olma özelliğini korumuş.

Nakkaştepe Millet Bahçesi Nakkaştepe Millet Bahçesi, Üsküdar’ın Kuzguncuk semtinde 90.000 hektarlık bir alan üzerine kurulu. 2018 yılında doğan “millet bahçeleri” fikri sonrası ilk açılan millet bahçelerinden biri de burası.

Sancaktepe 2008 yılında Sarıgazi, Samandıra ve Yenidoğan beldelerinin birleştirilmesi sonucunda ilçe statüsü kazanan Sancaktepe, İstanbul’un Anadolu Yakası’nın sınırları içinde yer alıyor.

Çekmeköy İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan on dört ilçesinden biri olan Çekmeköy; Beykoz, Şile, Sancaktepe ve Ümraniye ilçeleriyle komşu.

Pendik Bilinen en eski ismi Pantikapion ya da Pantikapeun olan Pendik, Marmara Denizi’nin kuzeydoğusunda ve İstanbul’un Anadolu Yakası sınırları içinde bulunuyor.

Kartal Kocaeli yarımadasının güneybatı tarafında ve İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan Kartal; Maltepe, Pendik, Sultanbeyli ve Sancaktepe ilçeleriyle çevrelenen bir yerleşim yeri.

Maltepe İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan ve Marmara Denizi’ne kıyısı olan ilçeleri arasında yer alan Maltepe; Kadıköy, Kartal, Sancaktepe ve Ataşehir ilçeleriyle çevreleniyor.

Ümraniye İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan ilçelerinden biri olan Ümraniye, aynı zamanda kentin en hızlı yapılaşan ve kentleşen yerleşim yerleri arasında da başı çekiyor.

Beykoz İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan ilçelerinden biri olan Beykoz, Küçüksu Deresi ve Anadolu Kavağı arasında kalan bir konuma sahip.

Üsküdar Kocaeli Yarımadası’nın ucunda ve Anadolu Yakası’nda bulunan Üsküdar, Marmara Denizi ve Boğaz’ın kesiştiği ayrıcalıklı bir konuma sahip.

Kadıköy İstanbul’un Anadolu Yakası’nda ve Kocaeli Yarımadası’nın üzerinde bulunan Kadıköy; sosyal yaşam, kültür sanat, genç nüfusun yoğunluğu ve gece hayatı gibi başlıklarda kentin en popüler ilçeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Polonezköy Tabiat Parkı Polonezköy Tabiat Parkı, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan Beykoz ilçesinde yer alıyor. Burayı İstanbul’daki diğer pek çok yeşil alandan ayıran özelliği, gerçekten bir köy içinde olması diyebiliriz.

İstanbul Oyuncak Müzesi İstanbul Oyuncak Müzesi, her çocuğun hatta her insanın hayatında çok önemli bir yeri olan oyuncakların tarihsel sürecini bir çırpıda izleyeceğiniz harika bir müze.

Aya Yorgi Uçurum Manastırı Prens Adaları’nın yüzölçümü bakımından en büyük ikinci üyesi olan Heybeliada’da bulunan Aya Yorgi Uçurum Manastırı’nın gerçek ismi “Hagios Georgios ton Kremnou”.

Saklıgöl Şile ilçe merkezine 8 km mesafede yer alan Saklıgöl, bazı günlerde şehir hayatının yoğun temposundan ve keşmekeşinden kaçarak doğaya sığınmak isteyenlerin uğrak noktalarından biri.

Yoros Kalesi İstanbul’un Beykoz ilçesinin Anadolu Kavağı semtinde yer alan Yoros Kalesi, yaygın kanının aksine bir Ceneviz yapısı değil.

Ataşehir İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan ilçelerinden biri olan Ataşehir, 2008 yılından beri ilçe statüsüne sahip.

Poyrazköy Plajı İstanbul’un Beykoz ilçesi sınırları içinde yer alan Poyrazköy Plajı, Anadolu yakasında denize girmek ve tatil atmosferini yaşamak için tercih edebileceğiniz plajlardan biri.

Aquapark Coliseum Beykoz Aquapark Coliesum, Beykoz Acarkent’te kurulmuş ve oldukça kaliteli içeriklere sahip olan bir tesis. Spor ve eğlence adına pek çok aktivite yapabileceğiniz entegre bir yapıya sahip.

Marina Aquapark Waterland İstanbul’da Tuzla Marina’da on beş bin metrekarelik bir alanda kurulmuş olan Marina Aquapark Waterland, Türkiye ve Avrupa’da bir marina ile entegre olarak inşa edilen ilk su parkı olması ile dikkat çekiyor.

Ters Dünya Ters Dünya İstanbul, İstanbul’un Ataşehir ilçesinde yer alan bir eğlence evi. Haftanın her günü 10:30 ile 18:30 saatlerinde ziyarete açık olan eve giriş ücretleri öğrenciler, yetişkinler ve yabancı misafirler için farklı fiyatlarla ücretlendiriliyor.

Ayazma Plajı (Şile Halk Plajı) Halk arasında Şile Halk Plajı ismiyle de bilinen Ayazma Plajı, İstanbul’un Şile ilçesinin giriş tarafında yer alıyor.

Yörükali Plajı İstanbul sınırlarından çıkmadan yaz tatili atmosferini yaşamanın ve biraz kafa dinlemenin en cazip adreslerinden biri, elbette ki Adalar.

Müze Gazhane İstanbul’un Kadıköy ilçesinin sınırları içinde yer alan Hasanpaşa Gazhanesi hem Anadolu yakasının ikinci hem de kentin son gazhanesi olma unvanına sahip.

Haydarpaşa Garı Eminönü ile Kadıköy arasında vapurla seyahat ederken tüm görkemiyle karşınıza çıkan Haydarpaşa Garı, İstanbul’un en önemli ve etkileyici tarihi yapılarından biri.

Anadolu Kavağı İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı bir semt olan Anadolu Kavağı, günümüzde hâlen huzurlu ve sakin sahil kasabası atmosferini korumayı başaran bir yer.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Günümüzde İstanbul’un Ümraniye ilçesinde yer alan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, 1995 yılında Ali Nihat ve Nezahat Gökyiğit çifti tarafından geleceğe bir hatıra parkı bırakmak amacıyla kurulmuş.

Noya Beach Kınalıada’da yer alan bir plaj işletmesi olan Noya Beach, özellikle son dönemlerde İstanbul sakinlerinin ilgisini çeken mekanlardan biri haline gelmiş durumda.

Kınalıada Kumluk Plajı Prens Adaları, kendine has sessiz, sakin ve doğal güzelliklerle bezeli atmosferleri sayesinde İstanbul sakinlerine harika doğa kaçamakları yapma olanağı tanıyor.

NakiBey Plajı Büyükada’da 1984 yılından beri hizmet veren bir aile işletmesi olan NakiBey Plaj Tesisleri, uzun yıllardan beri adanın en popüler plajlarından biri haline gelmiş durumda.

Alman Koyu Heybeliada’da denize girmek için tercih edebileceğiniz çok sayıda plaj ve koy alternatifi mevcut. Bunlardan biri de yıllardır birçok plaja kıyasla daha az bilinen ve bu sebeple nispeten bakir kalmış olan Alman Koyu.

Ağva Ağva, resmi ismiyle Yeşilçay, İstanbul’un Şile ilçesi sınırlarında yer alan ve ilçe merkezinin yaklaşık kırk kilometre doğusunda kalan popüler bir sahil beldesi.

Madam Martha Koyu Burgazada hem atmosferi hem de doğal güzellikleri bakımından Prens Adaları’nın en sakin ve huzurlu üyelerinde biri.

Değirmenburnu Plajı İstanbul’un Kabataş, Maltepe, Kartal, Bostancı, Avcılar ve Kadıköy gibi noktalarından vapur, motor ya da deniz otobüsü seferlerini kullanarak ulaşım sağlayabileceğiniz Heybeliada, içinde birçok doğal güzellik barındırıyor.

Fenerbahçe Parkı Hem İstanbul sakinlerinin hem de kenti gezmeye gelen turistlerin uğrak noktalarından biri olan Fenerbahçe Parkı, Kadıköy ilçesinin sınırları içinde bulunan yemyeşil bir alan.

Aya Yorgi Rum Manastırı Prens Adaları’nın en büyüğü olan Büyükada’da konumlanan Aya Yorgi Manastırı, adanın en ünlü ve turistik açıdan en popüler duraklarından biri.

İsmet İnönü Evi İstanbul’un Adalar ilçesine bağlı Heybeliada’da yer alan İsmet İnönü Evi, İsmet İnönü Vakfı tarafından restore edilmiş bir yapı.

Fatih Korusu (Otağtepe Parkı) Eski ismi Otağtepe Parkı olan Fatih Korusu TEMA Vehbi Koç Doğal Kültür Merkezi, İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı Kavacık semtinde yer alıyor.

Küçüksu Kasrı İstanbul’un Beykoz ilçesinde, kendisiyle aynı ismi taşıyan semtte yer alan Küçüksu Kasrı, eskiden Göksu Kasrı olarak adlandırılırmış.

Anadolu Hisarı İstanbul Boğazı’nın müthiş manzarasına en iyi şekilde hakim olan noktalardan biri olan Anadolu Hisarı, Yıldırım Bayezid’in emriyle 1391-1399 yılları arasında inşa ettirilmiş.

Kilimli Koyu İstanbul’un Şile ilçesine bağlı turistik bir semt olan Ağva, birbirinden ilgi çekici ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan durağa da ev sahipliği yapıyor.

Kumbaba Plajı İstanbul’un Şile ilçesinde yer alan en popüler ve önemli plajlardan biri olan Kumbaba Plajı’na, Şile’nin merkezine gelmeden sola doğru sapıp dere yolunu birkaç kilometre boyunca takip ettiğiniz takdirde ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

Ağva Plajı Şile’nin en popüler plajlarından biri olan Ağva Plajı, İstanbul’dan uzaklaşmadan denize girmek ya da deniz kıyısında keyifli vakit geçirmek isteyenler için ideal bir destinasyon seçeneği.

Ağlayankaya Beach İstanbul’un Şile ilçesi sınırlarında bulunan Ağlayankaya Plajı üzerinde yer alan Ağlayankaya Beach, bölgedeki en popüler beach club’lardan biri.

Uzunkum Plajı İstanbul sınırlarında bulunan iki mavi bayraklı plajdan biri olan Uzunkum Plajı, ziyaretçilerine kapılarını pandemi döneminde açtı.

Kabakoz Plajı İstanbul’un Şile ilçesi, kent sınırlarından çıkmadan tatil atmosferini yaşamak ve denize girmek isteyenler için oldukça çeşitli destinasyon seçeneklerini içinde barındırıyor.

İmrenli Plajı Şile, İstanbul ve çevresindeki illerde yaşayan kişilerin uzun yol yapmadan deniz kenarına ulaşmak için sıklıkla ziyaret ettiği bir ilçe.

Forestanbul Forestanbul, bol bol macera ve heyecanlı anlarla dolu bir gün yaşamak için ideal bir destinasyon. Türkiye’nin en büyük açık hava macera ve etkinlik parkı olan Forestanbul, 2014 yılı sonunda Kemerburgaz’da misafirlerine kapılarını açmış.

  • İstanbul’un hangi köşesinden başlarsanız başlayın, önünüze kapsamlı bir keşif turu rotası çıkacaktır. Ancak kenti keşfetmeye başlamak için çoğunlukla Tarihi Yarımada bölgesi veya birçok farklı zenginliğe ev sahipliği yapan Sultanahmet Meydanı tercih edilir. Sultanahmet Meydanı ve çevresinde yapacağınız günübirlik bir keşif turunda Kapalıçarşı’dan Sultanahmet Camii’ye, Topkapı Sarayı’ndan Ayasofya’ya kadar birçok önemli durağı ziyaret edebilirsiniz.

  • İstanbul’un Anadolu yakasında gezip görebileceğiniz birçok farklı tarihi yapı, semt, müze ve doğal alan bulunuyor. Moda Sahili, Çamlıca Tepesi, Kuzguncuk, Bağdat Caddesi, Haydarpaşa Garı, Fenerbahçe Parkı ve Müze Gazhane bunlardan yalnızca birkaçı.

  • Söz konusu İstanbul’un tarihi zenginlikleri olduğunda Avrupa yakasının Anadolu yakasına kıyasla çok daha fazla keşif seçeneği sunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Sultanahmet Meydanı, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Ayasofya, Pera Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Kapalıçarşı, Balat ve Gülhane Parkı; Avrupa yakasında mutlaka görülmesi gereken duraklardan bazıları.

  • İstanbul kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleriyle ünlü bir metropol olduğu için aslında bu kenti yılın her döneminde ve mevsiminde gönül rahatlığıyla ziyaret edebilirsiniz. Ancak eğer kentin bir ucundan diğerine gönlünüzce dolaşmak ve olumsuz hava koşullarından mümkün olduğunca etkilenmemek için seyahatinizi nisan ile mayıs ya da eylül ile ekim ayları arasında planlayabilirsinzi. Bu aralıklarda hava ne çok sıcak ne de çok soğuk olacağı için daha keyifli ve konforlu bir şekilde gezebilirsiniz.

İlgili İçerikler

Kentin boğucu atmosferinden uzaklaşmak, doğayla baş başa kalmak ve biraz kafa dinlemek için keyifli bir kamp tatiline çıkmaya ne dersiniz?...

Her sene olduğu gibi bu sene de hevesle beklenen yarı yıl tatili geldi çattı. Her ne kadar Covid-19 pandemisi hâlâ...

İstanbul şarkılara, şiirlere ve romanlara konu olmuş, nice imparatorluklar devirmiş kadim bir şehir. Tarih bu şehri beslemiş, büyütmüş ve her...

Tüm kötülükleri geride bırakıp yeni umutlar ile başlayacağımız 2022 yılına yalnızca sayılı günler kaldı ve dünyanın her yerinde yeni yıl...

Büyük şehirlerde yaşamanın çok sayıda avantajı olduğu gibi, hayatımızı etkilediğinin bazen farkında bile olmadığımız dezavantajları da var. Özellikle söz konusu...

Şehrin kaosu ve gürültüsünden kaçmak… yok yok, sizi klişelerle muhatap etmek değil niyetim. Yeşil alan görme isteğinizin şehrin gürültüsünden sıkılmanızla...

Bir şehri, ülkeyi, kültürü daha yakından tanımak ya da tarihsel bir yolculuğa çıkmak için yapabileceğiniz en doğru ve keyifli şeylerden...

Coğrafi konumu ve ev sahipliği yaptığı değerler bakımından yalnızca ülkemizin değil, dünyanın da en önemli şehirlerinden biri olarak görülen İstanbul;...

İstanbul, günlerce gezsek bile tamamını keşfedemeyeceğimiz, içinde nice medeniyetlerin izlerini ve gizli kalmış hazinelerini barındıran kadim bir şehir. Tarih boyunca...

Dünyanın en büyüleyici, ilginç ve sıra dışı kentlerinden biri olan İstanbul, bildiğiniz üzere Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlıyor. Kentin...

Her anlamda metropol olmanın hakkını sonuna kadar veren İstanbul’da gezilecek yerler listesini tamamlamak için belki aylar yetmez. Hatta İstanbul’u baştan...

Dünyanın turizm açısından en popüler şehirlerinden birisi olan İstanbul için, aylarca gezseniz bile bitiremeyeceğiniz kadar kalabalık bir keşif listesi oluşturmanız...

Günümüzde dünyanın hemen hemen her yerinde, hem şehir içerisinde hem de şehirlerarası ulaşımı sağlayan metro sistemleri 1800’lü yıllarından başından beri...

Dünyanın birçok farklı noktasında, taşıdığı mimari üslupla ve büyüleyici görünümüyle herkesi kendine hayran bırakan sayısız farklı yapı var. Ancak bunların...

Dünyanın en güzel şehirleri arasında İstanbul, her zaman yer bulur. Pek çok dünya vatandaşının seyahat planlarında imparatorluklar başkenti İstanbul vardır....

Yahya Kemal’in “Sade bir semtini sevmek bile ömre değer.” dediği, Orhan Veli’nin gözleri kapalı dinlediği, Cahit Sıtkı’nın “gökyüzü mahallesi”, Sezai...

Popüler İçerikler
İstanbul Anadolu Yakası İlçeleri: İstanbul Anadolu Yakasına Bağlı 14 İlçe Gezilecek Yerler
İstanbul Anadolu Yakası İlçeleri: İstanbul Anadolu Yakasına Bağlı 14 İlçe

Dünyanın en büyüleyici, ilginç ve sıra dışı kentlerinden biri olan...

En Güzel İstanbul Semtleri: İstanbul’un Mutlaka Görülmesi Gereken 20 Semti Gezilecek Yerler
En Güzel İstanbul Semtleri: İstanbul’un Mutlaka Görülmesi Gereken 20 Semti

Her anlamda metropol olmanın hakkını sonuna kadar veren İstanbul’da gezilecek...

En Büyük Aquaparklar: Türkiye’deki En Büyük 15 Aquapark Tema Parklar
En Büyük Aquaparklar: Türkiye’deki En Büyük 15 Aquapark

Daha Haziran ayının başından belli olduğu üzere yine çok sıcak...