nerdeneredenerdenerede
Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Beylerbeyi Sarayı

İstanbul’un Üsküdar ilçesi sınırlarındaki Beylerbeyi semtinde, Kuzguncuk ile Çengelköy’ün arasında konumlanan Beylerbeyi Sarayı; Üsküdar’ın rıhtımına...

Adile Sultan Sarayı

İstanbul’un Üsküdar ilçesinin Kandilli semti sınırları içinde yer alan Adile Sultan Sarayı, ismini Sultan Abdülmecit’in...

Bağdat Caddesi

İstanbul’un alışveriş ve eğlence açısından en popüler caddelerinden biri olan Bağdat Caddesi’ni, bir diğer meşhur...

Gözdağı Sosyal Tesisi

Gözdağı Korusu, İstanbul’un Pendik ilçesi sınırları içinde yer alan ve ev sahipliği yaptığı doğal güzellikler...

Adalar (İstanbul)

İstanbul’un Anadolu yakasında yer alan ilçelerinden biri olan Adalar; Marmara Denizi’nin kuzeydoğusunda bulunan dokuz farklı...

Beykoz

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan ilçelerinden biri olan Beykoz, Küçüksu Deresi ve Anadolu Kavağı arasında kalan...

Kadıköy

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda ve Kocaeli Yarımadası’nın üzerinde bulunan Kadıköy; sosyal yaşam, kültür sanat, genç nüfusun...

İsmet İnönü Evi

İstanbul’un Adalar ilçesine bağlı Heybeliada’da yer alan İsmet İnönü Evi, İsmet İnönü Vakfı tarafından restore...

Aquapark Coliseum Beykoz

Aquapark Coliesum, Beykoz Acarkent’te kurulmuş ve oldukça kaliteli içeriklere sahip olan bir tesis. Spor ve...

Ataşehir

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan ilçelerinden biri olan Ataşehir, 2008 yılından beri ilçe statüsüne sahip....

Küçüksu Kasrı

İstanbul’un Beykoz ilçesinde, kendisiyle aynı ismi taşıyan semtte yer alan Küçüksu Kasrı, eskiden Göksu Kasrı...

Anadolu Hisarı

İstanbul Boğazı’nın müthiş manzarasına en iyi şekilde hakim olan noktalardan biri olan Anadolu Hisarı, Yıldırım...

Kadıköy Balıkçılar Çarşısı

Kadıköy Balıkçılar Çarşısı, İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki en canlı ve renkli noktalardan biri olmayı sürdürüyor. Kadıköy'ün...

Yörükali Plajı

İstanbul sınırlarından çıkmadan yaz tatili atmosferini yaşamanın ve biraz kafa dinlemenin en cazip adreslerinden biri,...

Yoros Kalesi

İstanbul’un Beykoz ilçesinin Anadolu Kavağı semtinde yer alan Yoros Kalesi, yaygın kanının aksine bir Ceneviz...

Poyrazköy Plajı

İstanbul’un Beykoz ilçesi sınırları içinde yer alan Poyrazköy Plajı, Anadolu yakasında denize girmek ve tatil...

Daha Fazla Göster

Anadolu Yakası'nda Gezilecek Yerler

En çok Kadıköy ve Üsküdar ile tanıdığımız İstanbul Anadolu yakası bunlar dışında yeşil alanlarıyla ön plana çıkan bir bölge. Açık havada, ormanlarda, parklarda vakit geçirmeyi sevenlerin keyifle vakit geçirebileceği pek çok yer içeriyor. Ancak bu yakada görülmesi gereken yerler buralarla sınırlı değil elbette, aynı zamanda müze ve tarihi yerler de İstanbul Anadolu Yakasına geleceklerin gezebileceği yerler arasında. Peki, Anadolu Yakası gezilecek yerler deyince akla gelen noktalar nereler? Bunun dışında Anadolu yakasına ne zaman gidilir ve nasıl gidilir gibi soruların da cevabını bu yazıda vermeye çalışacağım.

Anadolu Yakası Hakkında

Anadolu Yakası ya da Asya Yakası, İstanbul’un Anadolu (ya da Asya) topraklarındaki kısmını ifade eder. İstanbul’un 39 ilçesinden 14’ü Anadolu Yakasında yer alır. Kuzey tarafında bulunan Şile, yüzünü tamamen Karadeniz’e dönmüştür. Beykoz’un ise bir parçası Karadeniz, bir parçası Boğaz’a dönüktür. Tuzla, Pendik, Kartal, Maltepe ve Kadıköy güney tarafında bulunur ve Marmara Denizi kıyısındadır. Yine güneyde yer alan ve Anadolu Yakası gezilecek yerler denildiğinde ilk adını andığımız ilçelerden olan Üsküdar ise Boğaz’a bakar. Sultanbeyli, Sancaktepe, Çekmeköy, Ataşehir ve Ümraniye ise iç kısımda yer alır. Bu ilçelerin yanı sıra Marmara Denizi’nde yer almakta olup yerleşim bulunan Büyükada Heybeliada, Kınalıada, Burgazada ve Sedefadası ile sürekli yerleşim bulunmayan Yassıada, Tavşan Adası, Kaşık Adası ve Sivriada’yı içeren Adalar ilçesi de İstanbul Anadolu yakasına bağlıdır.

İstanbul’un Anadolu yakası, Avrupa yakasına kıyasla çok daha yeşildir. Şehrin nüfusunun büyük bir kısmı da Avrupa yakasında yaşadığından Anadolu yakası daha sakin ve daha az kalabalıktır.

Anadolu Yakası Gezilecek En İyi Yerler

Anadolu yakası, İstanbul’un bir parçası olmasına rağmen kafa dinleyebileceğiniz yerleri içinde barındıran bir bölgedir. Özellikle İstanbulluların piknik yapmak, doğa yürüyüşüne çıkmak ve doğada vakit geçirmek için tercih ettiği bu noktaları şehir dışından gelen gezginlerin de değerlendirmesini öneririm. Peki, İstanbul gezilecek yerler yanında gelin bu Anadolu Yakası gezilecek yerler nerelermiş birlikte bakalım.

Büyük Çamlıca Tepesi Deniz seviyesinden yaklaşık 265 metre yükseklikte konumlanan Büyük Çamlıca Tepesi, ziyaretçilerine sunduğu nefes kesen Boğaziçi ve Marmara Denizi manzarasıyla İstanbul sakinlerinin favori keşif noktalarından biri haline gelmiş durumda.

Kız Kulesi Hem Üsküdar’ın hem de genel olarak İstanbul’un en önemli sembollerinden biri olan Kız Kulesi, Boğaz’ın ünlü manzarasının vazgeçilmez yerleri arasında.

Uçurtma Müzesi Ülkemizde alanında ilk ve tek olan Uçurtma Müzesi, aynı zamanda dünyadaki 18 uçurtma müzesinden biri.

Saklı Göl İstanbul’un Şile ilçesine bağlı Karamandere Köyü’nün sınırları içinde yer alan yapay bir baraj görü olan Saklı Göl, Şile’nin merkezine yaklaşık sekiz kilometre uzaklıkta.

Riva Plajı İstanbul’un Beykoz ilçesinin Riva semtinde bulunan ve Beykoz Belediyesi tarafından halkın hizmetine açılan Riva Plajı, ücretli bir işletme.

Şile Aqua Beach Club İstanbul’un Şile ilçesi, kentin mavi bayraklı plajlarına ev sahipliği yapıyor. İstanbul’da toplamda iki adet mavi bayraklı plaj var ve bunlardan biri Uzunkum Plajı.

Şile Anadolu Yakası’nın en uç noktasını oluşturan ve Cumhuriyet’in ilk beldelerinden biri olan Şile, İstanbul sınırları içinde yer alsa da aslında genellikle kent sakinlerinin keyifli doğa ve deniz kaçamakları yapmak için ziyaret ettiği bir ilçe.

Tuzla İstanbul’un Anadolu Yakası’nda ve aynı zamanda en güneyinde bulunan ilçesi Tuzla, Pendik ve Kocaeli ile çevreleniyor.

Sultanbeyli İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan ilçelerinden biri olan Sultanbeyli; Kartal, Sancaktepe ve Pendik ilçeleriyle çevreleniyor.

Beylerbeyi Sarayı İstanbul’un Üsküdar ilçesi sınırlarındaki Beylerbeyi semtinde, Kuzguncuk ile Çengelköy’ün arasında konumlanan Beylerbeyi Sarayı; Üsküdar’ın rıhtımına da yaklaşık üç buçuk kilometre mesafede.

Gözdağı Sosyal Tesisi Gözdağı Korusu, İstanbul’un Pendik ilçesi sınırları içinde yer alan ve ev sahipliği yaptığı doğal güzellikler sayesinde kent sakinlerine doğayla baş başa huzurlu vakit geçirme olanağı tanıyan bir destinasyon.

Kadıköy Balıkçılar Çarşısı Kadıköy Balıkçılar Çarşısı, İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki en canlı ve renkli noktalardan biri olmayı sürdürüyor.

Bağdat Caddesi İstanbul’un alışveriş ve eğlence açısından en popüler caddelerinden biri olan Bağdat Caddesi’ni, bir diğer meşhur cadde olan İstiklal’in daha şık ve modern versiyonu olarak tanımlamak da mümkün.

Dragos Tepesi İstanbul’un Kartal ve Maltepe ilçelerinin sınırları arasında yer alan Dragos Tepesi, kent içinde Prens Adaları’nı ve mehtap manzarasını en iyi şekilde izleyebileceğiniz noktalardan biri.

Çengelköy İstanbul’un Anadolu Yakası’nda ve Üsküdar ilçesinin sınırları içinde bulunan Çengelköy, Beylerbeyi ve Vaniköy’ün arasındaki koyun çevresine kurulmuş olan tarihi bir semt.

Kuzguncuk İstanbul’un Üsküdar ilçesinde yer alan bir semt olan Kuzguncuk, hem doğal güzellikleri hem de tarihi atmosferiyle diğer tüm semtlerden ayrılan bambaşka bir ruha sahip.

Kınalıada Prens Adaları’nın en küçük üyelerinden biri ve İstanbul’un Adalar ilçesine bağlı olan Kınalıada, aynı zamanda İstanbul’a en yakın ada olma unvanına da sahip.

Burgazada İstanbul’un Adalar ilçesine bağlı dokuz adayı içinde barındıran ada takımının bir üyesi olan Burgazada, aynı zamanda Prens Adaları’nın üçüncü en büyük adası.

Büyükada Büyükada; İstanbul’un Adalar ilçesine bağlı olan ve Prens Adaları veya Kızıl Adalar olarak anılan dokuz farklı adanın en büyüğü olma unvanına sahip.

Heybeliada Yaklaşık yedi bin kişilik bir nüfusa sahip olan Heybeliada, tarihi ismiyle Halki, İstanbul’un Adalar ilçesine bağlı Prens Adaları’nın içindeki ikinci en büyük ada.

Kanlıca İstanbul’un Beykoz ilçesinin Anadoluhisarı ve Çubuklu semtleri arasında kalan Kanlıca, yemyeşil doğası ve sakin atmosferi sayesine kent sakinlerinin favori dinlenme noktalarından biri haline gelmiş durumda.

Kalamış Münir Nurettin Selçuk imzalı ünlü eserde “Bir tatlı huzur almaya geldim Kalamış’tan…” sözleriyle yıllardır kulağımıza çalınan Kalamış, İstanbul’un Kadıköy ilçesinin en ünlü ve gözde semtlerinden biri.

Moda Antik Çağ’da Kalkedon olarak adlandırılan Kadıköy’ün yerleşim tarihi eski çağlara kadar uzanıyor. Bizans ve Osmanlı döneminde bir köy yerleşmesi görünümünü taşıyan bu bölge, günümüzde İstanbul’un en gözde ve kalabalık ilçelerinden birine dönüşmüş durumda.

Adile Sultan Sarayı İstanbul’un Üsküdar ilçesinin Kandilli semti sınırları içinde yer alan Adile Sultan Sarayı, ismini Sultan Abdülmecit’in kız kardeşi olan Adile Sultan’dan alıyor.

Sait Faik Abasıyanık Müzesi İstanbul’un Adalar ilçesine bağlı Burgazada’da 22 Ağustos 1959 tarihinde ziyaretçilerine kapılarını açan Sait Faik Abasıyanık Müzesi, edebiyatımızın en güçlü ve usta kalemlerinden biri olan Sait Faik Abasıyanık’ın okurları tarafından mutlaka görülmesi gereken bir durak.

Adalar Müzesi Prens Adaları’nın en büyüğü olan Büyükada’da konumlanan Adalar Müzesi, Adalar’ın doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerini daha geniş kitlelere tanıtabilmek amacıyla kurulmuş bir çağdaş kent müzesi.

Akçakese Plajı İstanbul’dan Ağva’ya doğru giderken, Şile’nin merkezini geçtikten sonra biraz daha ilerlediğinizde karşınıza Kabakoz ve daha sonrasında da Kandıra tabelası çıkıyor.

Hıdiv Kasrı 1907 yılında Mısır’ın son hıdivi, yani valisi olan Abbas Hilmi Paşa’nın emriyle inşa edilen Hıdiv Kasrı, günümüzde İstanbul’un Beykoz ilçesi sınırlarında, Çubuklu semtinin sırtlarında yer alıyor.

Aydos Ormanı Aydos Ormanı, İstanbul Anadolu Yakası için önemli oksijen kaynaklarından biridir. “B Tipi Mesire Yeri” kategorisinde bulunan ormana giriş için 6 farklı kapı vardır.

Mihrabat Korusu Şiirlere konu olmuş Mihrabat Korusu, Beykoz’un Kanlıca semti sırtlarında yer alıyor. Osmanlı döneminde Mısırlı Abbas Halim Paşa’nın kızı Rukiye Hanım’a yüz görümlüğü olarak hediye ettiği koru, tarih boyu türlü etkinliklerin yapıldığı bir alan olma özelliğini korumuş.

Nakkaştepe Millet Bahçesi Nakkaştepe Millet Bahçesi, Üsküdar’ın Kuzguncuk semtinde 90.000 hektarlık bir alan üzerine kurulu. 2018 yılında doğan “millet bahçeleri” fikri sonrası ilk açılan millet bahçelerinden biri de burası.

Sancaktepe 2008 yılında Sarıgazi, Samandıra ve Yenidoğan beldelerinin birleştirilmesi sonucunda ilçe statüsü kazanan Sancaktepe, İstanbul’un Anadolu Yakası’nın sınırları içinde yer alıyor.

Çekmeköy İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan on dört ilçesinden biri olan Çekmeköy; Beykoz, Şile, Sancaktepe ve Ümraniye ilçeleriyle komşu.

Pendik Bilinen en eski ismi Pantikapion ya da Pantikapeun olan Pendik, Marmara Denizi’nin kuzeydoğusunda ve İstanbul’un Anadolu Yakası sınırları içinde bulunuyor.

Kartal Kocaeli yarımadasının güneybatı tarafında ve İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan Kartal; Maltepe, Pendik, Sultanbeyli ve Sancaktepe ilçeleriyle çevrelenen bir yerleşim yeri.

Maltepe İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan ve Marmara Denizi’ne kıyısı olan ilçeleri arasında yer alan Maltepe; Kadıköy, Kartal, Sancaktepe ve Ataşehir ilçeleriyle çevreleniyor.

Ümraniye İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan ilçelerinden biri olan Ümraniye, aynı zamanda kentin en hızlı yapılaşan ve kentleşen yerleşim yerleri arasında da başı çekiyor.

Beykoz İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan ilçelerinden biri olan Beykoz, Küçüksu Deresi ve Anadolu Kavağı arasında kalan bir konuma sahip.

Üsküdar Kocaeli Yarımadası’nın ucunda ve Anadolu Yakası’nda bulunan Üsküdar, Marmara Denizi ve Boğaz’ın kesiştiği ayrıcalıklı bir konuma sahip.

Kadıköy İstanbul’un Anadolu Yakası’nda ve Kocaeli Yarımadası’nın üzerinde bulunan Kadıköy; sosyal yaşam, kültür sanat, genç nüfusun yoğunluğu ve gece hayatı gibi başlıklarda kentin en popüler ilçeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Polonezköy Tabiat Parkı Polonezköy Tabiat Parkı, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan Beykoz ilçesinde yer alıyor. Burayı İstanbul’daki diğer pek çok yeşil alandan ayıran özelliği, gerçekten bir köy içinde olması diyebiliriz.

İstanbul Oyuncak Müzesi İstanbul Oyuncak Müzesi, her çocuğun hatta her insanın hayatında çok önemli bir yeri olan oyuncakların tarihsel sürecini bir çırpıda izleyeceğiniz harika bir müze.

Aya Yorgi Uçurum Manastırı Prens Adaları’nın yüzölçümü bakımından en büyük ikinci üyesi olan Heybeliada’da bulunan Aya Yorgi Uçurum Manastırı’nın gerçek ismi “Hagios Georgios ton Kremnou”.

Saklıgöl Şile ilçe merkezine 8 km mesafede yer alan Saklıgöl, bazı günlerde şehir hayatının yoğun temposundan ve keşmekeşinden kaçarak doğaya sığınmak isteyenlerin uğrak noktalarından biri.

Yoros Kalesi İstanbul’un Beykoz ilçesinin Anadolu Kavağı semtinde yer alan Yoros Kalesi, yaygın kanının aksine bir Ceneviz yapısı değil.

Ataşehir İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan ilçelerinden biri olan Ataşehir, 2008 yılından beri ilçe statüsüne sahip.

Poyrazköy Plajı İstanbul’un Beykoz ilçesi sınırları içinde yer alan Poyrazköy Plajı, Anadolu yakasında denize girmek ve tatil atmosferini yaşamak için tercih edebileceğiniz plajlardan biri.

Aquapark Coliseum Beykoz Aquapark Coliesum, Beykoz Acarkent’te kurulmuş ve oldukça kaliteli içeriklere sahip olan bir tesis. Spor ve eğlence adına pek çok aktivite yapabileceğiniz entegre bir yapıya sahip.

Marina Aquapark Waterland İstanbul’da Tuzla Marina’da on beş bin metrekarelik bir alanda kurulmuş olan Marina Aquapark Waterland, Türkiye ve Avrupa’da bir marina ile entegre olarak inşa edilen ilk su parkı olması ile dikkat çekiyor.

Ters Dünya Ters Dünya İstanbul, İstanbul’un Ataşehir ilçesinde yer alan bir eğlence evi. Haftanın her günü 10:30 ile 18:30 saatlerinde ziyarete açık olan eve giriş ücretleri öğrenciler, yetişkinler ve yabancı misafirler için farklı fiyatlarla ücretlendiriliyor.

Ayazma Plajı (Şile Halk Plajı) Halk arasında Şile Halk Plajı ismiyle de bilinen Ayazma Plajı, İstanbul’un Şile ilçesinin giriş tarafında yer alıyor.

Yörükali Plajı İstanbul sınırlarından çıkmadan yaz tatili atmosferini yaşamanın ve biraz kafa dinlemenin en cazip adreslerinden biri, elbette ki Adalar.

Müze Gazhane İstanbul’un Kadıköy ilçesinin sınırları içinde yer alan Hasanpaşa Gazhanesi hem Anadolu yakasının ikinci hem de kentin son gazhanesi olma unvanına sahip.

Haydarpaşa Garı Eminönü ile Kadıköy arasında vapurla seyahat ederken tüm görkemiyle karşınıza çıkan Haydarpaşa Garı, İstanbul’un en önemli ve etkileyici tarihi yapılarından biri.

Anadolu Kavağı İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı bir semt olan Anadolu Kavağı, günümüzde hâlen huzurlu ve sakin sahil kasabası atmosferini korumayı başaran bir yer.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Günümüzde İstanbul’un Ümraniye ilçesinde yer alan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, 1995 yılında Ali Nihat ve Nezahat Gökyiğit çifti tarafından geleceğe bir hatıra parkı bırakmak amacıyla kurulmuş.

Noya Beach Kınalıada’da yer alan bir plaj işletmesi olan Noya Beach, özellikle son dönemlerde İstanbul sakinlerinin ilgisini çeken mekanlardan biri haline gelmiş durumda.

Kınalıada Kumluk Plajı Prens Adaları, kendine has sessiz, sakin ve doğal güzelliklerle bezeli atmosferleri sayesinde İstanbul sakinlerine harika doğa kaçamakları yapma olanağı tanıyor.

NakiBey Plajı Büyükada’da 1984 yılından beri hizmet veren bir aile işletmesi olan NakiBey Plaj Tesisleri, uzun yıllardan beri adanın en popüler plajlarından biri haline gelmiş durumda.

Alman Koyu Heybeliada’da denize girmek için tercih edebileceğiniz çok sayıda plaj ve koy alternatifi mevcut. Bunlardan biri de yıllardır birçok plaja kıyasla daha az bilinen ve bu sebeple nispeten bakir kalmış olan Alman Koyu.

Ağva Ağva, resmi ismiyle Yeşilçay, İstanbul’un Şile ilçesi sınırlarında yer alan ve ilçe merkezinin yaklaşık kırk kilometre doğusunda kalan popüler bir sahil beldesi.

Madam Martha Koyu Burgazada hem atmosferi hem de doğal güzellikleri bakımından Prens Adaları’nın en sakin ve huzurlu üyelerinde biri.

Değirmenburnu Plajı İstanbul’un Kabataş, Maltepe, Kartal, Bostancı, Avcılar ve Kadıköy gibi noktalarından vapur, motor ya da deniz otobüsü seferlerini kullanarak ulaşım sağlayabileceğiniz Heybeliada, içinde birçok doğal güzellik barındırıyor.

Fenerbahçe Parkı Hem İstanbul sakinlerinin hem de kenti gezmeye gelen turistlerin uğrak noktalarından biri olan Fenerbahçe Parkı, Kadıköy ilçesinin sınırları içinde bulunan yemyeşil bir alan.

Aya Yorgi Rum Manastırı Prens Adaları’nın en büyüğü olan Büyükada’da konumlanan Aya Yorgi Manastırı, adanın en ünlü ve turistik açıdan en popüler duraklarından biri.

İsmet İnönü Evi İstanbul’un Adalar ilçesine bağlı Heybeliada’da yer alan İsmet İnönü Evi, İsmet İnönü Vakfı tarafından restore edilmiş bir yapı.

Fatih Korusu (Otağtepe Parkı) Eski ismi Otağtepe Parkı olan Fatih Korusu TEMA Vehbi Koç Doğal Kültür Merkezi, İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı Kavacık semtinde yer alıyor.

Küçüksu Kasrı İstanbul’un Beykoz ilçesinde, kendisiyle aynı ismi taşıyan semtte yer alan Küçüksu Kasrı, eskiden Göksu Kasrı olarak adlandırılırmış.

Anadolu Hisarı İstanbul Boğazı’nın müthiş manzarasına en iyi şekilde hakim olan noktalardan biri olan Anadolu Hisarı, Yıldırım Bayezid’in emriyle 1391-1399 yılları arasında inşa ettirilmiş.

Kilimli Koyu İstanbul’un Şile ilçesine bağlı turistik bir semt olan Ağva, birbirinden ilgi çekici ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan durağa da ev sahipliği yapıyor.

Kumbaba Plajı İstanbul’un Şile ilçesinde yer alan en popüler ve önemli plajlardan biri olan Kumbaba Plajı’na, Şile’nin merkezine gelmeden sola doğru sapıp dere yolunu birkaç kilometre boyunca takip ettiğiniz takdirde ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

Ağva Plajı Şile’nin en popüler plajlarından biri olan Ağva Plajı, İstanbul’dan uzaklaşmadan denize girmek ya da deniz kıyısında keyifli vakit geçirmek isteyenler için ideal bir destinasyon seçeneği.

Ağlayankaya Beach İstanbul’un Şile ilçesi sınırlarında bulunan Ağlayankaya Plajı üzerinde yer alan Ağlayankaya Beach, bölgedeki en popüler beach club’lardan biri.

Uzunkum Plajı İstanbul sınırlarında bulunan iki mavi bayraklı plajdan biri olan Uzunkum Plajı, ziyaretçilerine kapılarını pandemi döneminde açtı.

Kabakoz Plajı İstanbul’un Şile ilçesi, kent sınırlarından çıkmadan tatil atmosferini yaşamak ve denize girmek isteyenler için oldukça çeşitli destinasyon seçeneklerini içinde barındırıyor.

İmrenli Plajı Şile, İstanbul ve çevresindeki illerde yaşayan kişilerin uzun yol yapmadan deniz kenarına ulaşmak için sıklıkla ziyaret ettiği bir ilçe.

Forestanbul Forestanbul, bol bol macera ve heyecanlı anlarla dolu bir gün yaşamak için ideal bir destinasyon. Türkiye’nin en büyük açık hava macera ve etkinlik parkı olan Forestanbul, 2014 yılı sonunda Kemerburgaz’da misafirlerine kapılarını açmış.

İlk ilçemiz Üsküdar ve ilk söylemem gereken yer elbette ki birçok efsaneye konu olmuş Kız Kulesi. Kulenin hemen karşısındaki noktadan kalkan teknelerle kuleye geçiş sağlanıyor. Kuleye çıktığınızda hem buranın konu olduğu efsaneleri öğrenebilir hem de İstanbul’a panoramik bir bakış atabilirsiniz. Üsküdar’daki vapur iskelesinin hemen karşısında yer alan Mimar Sinan eserleri Mihrimah Sultan Camii ve bu caminin az ilerisindeki Yeni Valide Camii merkezi konumuyla kolaylıkla ziyaret edilebilecek İstanbul Anadolu yakası gezilecek dini yerler arasında. Atik Valide Camii (ya da Valide-i Atik yahut Eski Valide Camii) yine Üsküdar sınırları içinde bulunan Osmanlı dönemi mimarisine sahip güzel bir cami. Üsküdar’ın çok içlerine girmeden ziyaret edebileceğiniz bir diğer yapı da Harem otogarı taraflarında bulunan Şakirin Camii. 2009 senesinde inşa edilen cami, mimarisiyle görülmeye değer bir eser. Anadolu Yakası gezilecek yerler deyince Üsküdar’da yok yok… Camisi, kulesi derken saraylar, müzeler, korular, parklar da eksik kalmıyor. Üsküdar sınırları içinde bulunan Beylerbeyi Sarayı, Adile Sultan Sarayı, Abdülmecid Efendi Köşkü, Büyük Çamlıca Tepesi, Küçük Çamlıca Korusu, Nakkaştepe Millet Bahçesi ve Fethipaşa Korusu mutlaka görmeniz gereken yerlerden. Çocuklu ailelerin keyifle vakit geçirebileceği Uçurtma Müzesi ve eğlence merkezi KidZania da Anadolu yakasında ziyaret için alternatif mekanlar arasında yer alıyor. Üsküdar’dan bahsedince iki eski ve bir o kadar güzel semtini de anmazsak olmaz: Kuzguncuk ve Çengelköy harika mimarideki evleri ve rengarenk sokaklarıyla ziyaret edilmeyi hak ediyor.

Gelelim Anadolu yakasının bir diğer çok bilinen ilçesi Kadıköy’e. Daha ziyade eğlence mekanları, Boğa Heykeli, Moda sahili, zengin semti Bağdat Caddesi gibi lokasyonlarla adını duyuran Kadıköy’de mutlaka görmelisiniz dediğim ilk yer İstanbul Oyuncak Müzesi. Anadolu yakasında gezilecek eğlenceli yerler arasında önemli bir yeri olan Belgin Akın ve Sunay Akın tarafından kurulmuş bu müze hem çocukların hem yetişkinlerin ilgisini çekecek yüzlerce oyuncak içeriyor. Moda’da bulunan Barış Manço Evi de Anadolu Yakası gezilecek yerler arasında sayabileceğimiz ve sanatçının vefalı dinleyenlerinin mutlaka görmesi gereken bir yer. Ev içinde Manço’nun kişisel eşyaları yer alıyor. “Bir tatlı huzur almaya geldik…” sözleriyle aklımıza kazınmış olan Kalamış nasıl bir yermiş, gerçekten öyle tatlı huzur bulabilir miyiz diye merak edenlerin bu semte yolunu düşürmelerini öneririm. Kadıköy’ün önemli bir hazinesi de deniz kenarında tüm heybetiyle gözleri üzerine çeken Haydarpaşa Garı. Bu yazıyı yazdığım tarihte gar hala kapalı, restorasyon tamamlanana kadar garın dışı ve içi görülemiyor.

Anadolu Yakası gezilecek yerler açısından zengin olan bir diğer ilçe Beykoz. Karadeniz ve Boğaz’a bir arada hakim olan ilçede doğal güzellikler bol, bilhassa tatil için tercih edilebilecek destinasyonlar İstanbulluların nefes almasına imkan sağlıyor. Buralardan ilki Riva. Riva’da Elmasburnu Plajı ve Riva Plajı gibi rahatlıkla denize girilebilecek noktalar mevcut. Bu yakada, Avrupa yakasındaki Rumeli Hisarı’nın muadili bulunuyor ki o da Anadolu Hisarı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Anadolu ayağına bulunan bu tarihi yapı Anadolu yakasında en çok ziyaretçi çeken noktalardan biri. Buralara kadar gelmişken bence Fatih Korusu TEMA Vehbi Koç Doğal Kültür Merkezi (Otağtepe Parkı) da ziyaret edilmeli. Anadolu Hisarı’na yakın mesafede bulunan ve Göksu Deresi ile Küçüksu Deresi arasına inşa edilmiş olan Küçüksu Kasrı Anadolu yakasında mutlaka görülmesi gereken yapılardan biri. Boğaz’da yapılan vapur yolculuklarında ya da köprüden geçerken hemen göreceğiniz kasır ihtişamıyla göz kamaştırıyor. Yine bu yakada, köprünü diğer tarafında da Kanlıca semti ile Hıdiv Kasrı ve Mihrabat Korusu yer alıyor. Kanlıca’da bir yoğurt yiyip ağzınızı tatlandırabilirsiniz. Yuşa Hazretleri Tepesi, Anadolu Kavağı ve Yoros Kalesi Beykoz’da aynı gün içinde peş peşe ziyaret edilebilecek yerler. Buradan 1,5 saat kadar mesafede de Anadolu Feneri bulunuyor. Burada deniz fenerini görebilir, Anadolufeneri Plajı veya az ötedeki Kabakoz’da denize girebilirsiniz. Beykoz için son olarak Polonezköy Tabiat Parkı’nı zikretmek gerekir. Anadolu yakası gezilecek yerler doğa ile iç içe olabileceğimiz yerler olsun diyenlerin kesinlikle listesine eklemesi gereken bir yer Polonezköy. Buradaki dükkanlardan el yapımı reçeller alıp tabiat parkında doğayı keşfedebilirsiniz.

Anadolu Yakası gezilecek yerler söyle bize ama şöyle farklı da bir havası olsun, diyenler için geliyor sıradaki ilçe: Adalar! Adalar hem İstanbul’da hem de İstanbul dışındaymışsınız hissi veren yerler. Vapurla günübirlik gidip tüm gün keyifle vakit geçirebileceğiniz gibi hafta sonu bir iki gecelik konaklama ayarlayarak tam bir tatil havasına da girebilirsiniz. Büyükada içinde yer alan Büyükada, Adalar Müzesi ve Aya Yorgi Rum Manastırı gezinize dâhil edebileceğiniz noktalar. İçinde bulunan Aya Yorgi Uçurum Manastırı ve İsmet İnönü Evi ile Heybeliada ve Sait Faik Abasıyanık Müzesi ile Burgazada da görülmeye değer yerler. Bunun yanı sıra Adalar arasında en küçüklerden olan Kınalıada da doğası ve vaat ettiği dinginlik ve huzurla keyifle vakit geçirebileceğiniz bir destinasyon.

Gelelim bir diğer doğa harikası Şile’ye. Şile, İstanbulluların tatil için sıklıkla tercih ettikleri yerlerden. Ağva denize girebileceğiniz, doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz pek çok rota içeriyor. Spesifik olarak belirtmek gerekirse Şile’de bulunan Saklı Göl, Şile Feneri, Ağlayan Kayalar ve Kilimli Koyu Anadolu Yakası gezilecek yerler listenize dahil edebileceğiniz yerler. Ağlayan Kayalar ve Kilimli Koyu’nda çok güzel fotoğraflar çekebilir, Saklı Göl’de gondol gezisi yapabilirsiniz.

Ümraniye, Anadolu Yakası gezilecek yerler listesindeki bir diğer durağımız. Ümraniye de Anadolu yakasının diğer noktaları gibi yeşilliğin bol olduğu ilçelerden. Trabzon Park, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, Dudullu Tepesi (ya da diğer adıyla Aşıklar Tepesi) ve Ümraniye Millet Bahçesi bu ilçe içinde temiz hava alıp deşarj olabileceğiniz lokasyonlar.

Ataşehir’de bulunan Ters Dünya çocukların olduğu kadar genç ve yetişkinlerin de keyifle vakit geçirdiği bir nokta. Eğlenceli bir aktivite yapmak isteyenler ve özellikle Anadolu yakası ailecek gezilecek yerler arayanlar burayı rotalarına dahil edebilir. Bunun yanı sıra Ataşehir – Maltepe arasında yer alan Kayış Dağı İstanbul Anadolu yakası içinde oksijeni bol bir yer arayanlar tarafından sıkça tercih ediliyor. Burada koşu, yürüyüş gibi sporları yapabileceğiniz gibi ailenizle gelip piknik de yapabilirsiniz.

Anadolu yakası gezilecek yerler arasında son olarak iki ilçedeki yerleri listeleyelim: Pendik ve Kartal. Pendik’te bulunan Güzelyalı Sosyal Tesisleri, Yenişehir Mesire Alanı, Gözdağı Sosyal Tesisi ile Kartal’daki Dragos Tepesi, Aydos Ormanı, Can Geyran Deniz Kabukları Müzesi ve Kartal Belediyesi Masal Müzesi Anadolu yakasında bebekle gidilecek yerler arayanlar için güzel alternatifler olabilir. Son iki müze Türkiye’de alanlarında bir ilk olma özelliğini taşıyor. Deniz Kabukları Müzesi Salı, çarşamba ve pazar günleri 11.00 – 17.00 saatleri arasında açık.

Anadolu Yakası'na Nasıl Gidilir?

Tamam, Anadolu yakası gezilecek yerler haritası çıkardık da bunlara nasıl gideceğiz diyenler için olsun bu bölüm. İstanbul’un toplu taşımı sistemi hayli gelişti, listemizde isimlerini saydığımız çoğu yere otobüs, tramvay, metro, Marmaray, metrobüs ve vapur kullanarak ulaşabilirsiniz. Öncelikle Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişler için en hızlı toplu taşıma araçlarının metrobüs ve Marmaray olduğunu belirtelim. Bunun yanı sıra Eminönü ve Beşiktaş başta olmak üzere çeşitli ilçelerden vapur ve motor seferleri yapılıyor. Avrupa yakasında bulunduğunuz noktaya göre bunları da kullanarak Anadolu yakası gezilecek yerler arasından gideceğiniz yere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Örneğin, Beykoz Anadolu yakası gezilecek yerler listesinde bulunan yerlerin çoğuna Üsküdar merkezden otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Büyükada’ya Beşiktaş, Eminönü, Kabataş, Kadıköy, Kartal, Yeşilköy, Avcılar, Bostancı ve Yalova’dan vapur, feribot, tekne ve motorlarla ulaşım bulunuyor.

Yalova’dan vapur demişken Anadolu yakasının Kocaeli, Bursa ve Sakarya’ya da hem özel araçla hem de otobüsle ulaşım açısından iyi bir noktada olduğunu söylemeden geçmeyelim. Bu illerde yaşayanlar İstanbul’a ulaşımda bazen İstanbul içindekilerden bile daha avantajlı olabiliyor…

Anadolu Yakası'na Ne Zaman Gidilir?

İstanbul hep güzel, hep cezbedici. Dolayısıyla Anadolu yakası gezilecek yerler 2022 yılında da 2030 yılında da hep bol ziyaretçi çeken yerler olacak. Ancak bazı günler ve saatlerde yoğunluğun daha fazla olduğu bir gerçek. Örneğin, hafta sonları, bayramların ikinci ve sonraki günleri, bahar ve yaz dönemleri park ve bahçe gibi açık alanlarda dahi yoğun bir kalabalıkla karşılaşabileceğiniz zamanlar. Şayet kalabalıktan hoşlanmıyorsanız ziyaretinizi buna göre planlamanızı, yoğunluğun daha az olduğu sabah saatlerini değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Yukarıda çok yoğun olur dedim ama İstanbul Anadolu yakası bayramda gezilecek yerler açısından da bilhassa çocuklu ailelerin yüzünü güldürecek birçok alternatif içeriyor. Bu gibi vakitlerde de yine özellikle sabah saatlerinde gezeceğiniz yerlere giderek yoğunluktan bir nebze kaçabilirsiniz.

Eğer çok üşüyen, yağmurdan çamurdan hoşlanmayan biriyseniz baştan söyleyelim: Anadolu yakası deniz kenarı gezilecek yerler arasında olan Ağva, Kanlıca, Riva, Anadolu Feneri gibi yerlere gitmeden önce hava durumunu kontrol edin. Bu Anadolu yakası gezilecek yerler ekşi bir suratla gezilecek yerler değil, keyifle gezebilmek için havanın size uygun olduğu bir zamanda ve doğru kıyafetlerle yola çıkmanız en doğrusu olur.

Anadolu yakasında gideceğiniz yerler kapalı mekanlarsa hava durumunu ve bayram, yaz vs. gibi yoğunluk dönemlerini çok kafanıza takmanıza gerek yok. Kasırlar, müzeler gibi kapalı ortamları gezmek için genellikle çok fazla vakit harcanmadığından bir insan sirkülasyonu olur ve fazla kalabalık olmaz, siz de rahatlıkla ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Anadolu Yakası'nda Nerede Kalınır?

Anadolu yakası konaklama seçenekleri açısından zengindir. Avrupa yakasından daha uygun fiyatlı daha fazla seçenek bulmak da mümkündür. Anadolu yakası gezilecek yerler daha yakın olsun, gezmek kolay olsun derseniz Üsküdar ya da Kadıköy’de bulunan otel, hostel, pansiyon, apart gibi konaklama alternatiflerini değerlendirmenizi öneririm zira görmeniz gereken lokasyonlar ağırlıkla burada yer alıyor. Bunun yanında Kadıköy ve Üsküdar ulaşım açısından da daha rahat etmenizi sağlar.

Şehir dışından yahut İstanbul’dan Adalar’da birkaç günlük bir tatil yapmak istiyorsanız burada bulunan otelleri tercih edebilirsiniz. Adalar arasında en çok otel Büyükada’da ancak Kınalıada, Heybeliada ve Burgazada’da da konaklayabileceğiniz oteller bulunuyor. Adalar’da ağırlık butik otellerdeyken pansiyon tarzı yerler bulmak da mümkün.

Benzer şekilde Ağva, Şile, Riva, Polonezköy gibi doğa – deniz tatili yapmak isteyenlerin burada bulunan otellerde konaklamaları daha makul olacaktır zira buralar örneğin Üsküdar ya da Kadıköy’den uzakta. Birkaç gün geçirmeyi düşünüyorsanız vaktin büyük bir kısmını yollarda harcamak istemezsiniz. Buralarda butik otel, pansiyon, apart ve hostel tarzı konaklama seçenekleri bulabilirsiniz.

Anadolu Yakası'nda Ne Yenir?

Anadolu yakasında Türk mutfağının çoğu yemeğini her ilçe ve semtte bulabilirsiniz. Dünya mutfağından gıdalar ise Kadıköy ve Üsküdar’da yoğunlaşıyor diyebiliriz. Döner, çiğköfte, lahmacun gibi daha hızlı tüketebileceğiniz gıdalar için Üsküdar ve Kadıköy’de yüzlerce alternatifle karşılaşırsınız. Bunlar dışında pastane, fırın, restoran ve lokantalarda sulu yemek ya da hamur işi tarzı yiyecekleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Anadolu yakasında Fethipaşa Korusu ya da Güzelyalı Sosyal Tesisleri gibi belediyenin sosyal tesislerinin olduğu yerleri ziyaret ederseniz burada uygun fiyata karnınızı doyabilirsiniz. Lezzetin orta seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Yine buralarda da fast food gıdaların yanı sıra et ve tavuk yemekleri çıkıyor.

Kanlıca’ya giderseniz Kanlıca yoğurdu yemeden dönmeyin demiştik ama tekrarlayalım. Çengelköy’e giderseniz Tarihi Çınaraltında Boğaz’a karşı çayınızı kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Kadıköy ve Çengelköy aynı zamanda Gaziantep mutfağının incilerinden lezzetli beyran çorbası içebileceğiniz yerler barındırıyor. Tezat olacak ama Kadıköy demişken ilçenin sakinleri dolayısıyla burada vegan gıdaya erişebileceğiniz pek çok kafe olduğunu söyleyelim.

Kadıköy ve Üsküdar’ın yanı sıra Riva, Şile, Ağva gibi deniz kenarı tatiliyle özdeşleşmiş noktalarda balık restoranları yaygın, omega 3’e doymak isteyenlerin dikkatine. Sözün özü, Anadolu yakasında her şey yenir… balık isteyene balık, et isteyene et, vegan olana vegan gıda.

Anadolu Yakası Kaç Günde Gezilir?

Anadolu yakası gezilecek yerler turistik amaçlı İstanbul ziyareti planlayanlar için aslında 1 – 2 günde tamamlanabilir ki bu da asıl görülmesi gereken yerler arasında biraz mesafe olması. Asıl görülmesi gereken yerler nerelerdir derseniz: Kız Kulesi, Küçüksu Kasrı, Beylerbeyi Kasrı, Oyuncak Müzesi ve Anadolu Kavağı tarafları. Buralar tarihi önemleri dolayısıyla kesinlikle görülmesi gereken yerler. Bunun dışında çoğu nokta yukarıda da bahsettiğimiz gibi yeşil alan ya da modern dönem eğlence yerleri. Şehir dışından geldiyseniz ve 1 – 2 gün kadar vaktiniz varsa Anadolu yakasının asli güzelliklerinin hakkını verebilirsiniz. Daha çok vaktiniz olursa ve Anadolu yakasında zaman geçirmek isterseniz listelediğimiz yerlerden ilginizi çekenleri seçebilirsiniz.

Anadolu Yakası’nda Alışveriş

Anadolu yakası gezilecek yerler içinden en çok mekanı ağırlayan Üsküdar ve Kadıköy’ün çarşıları aradığınız pek çok ürünü bulabilme imkanı sağlıyor. Buraların merkezleri, yani vapur iskelelerine yakın mesafede olan bölgeler aslında büyük bir çarşı diyebiliriz. Kadıköy’de Telalzade Sokak, Çilek Sokak, Bahariye Caddesi ve Bağdat Caddesi alışveriş için sıklıkla ziyaret edilen yerlerdir. Buralarda çeşit çeşit ürünün satıldığı dükkanlar alıcıları bekliyor. Aynı şekilde Ümraniye çarşı da kıyafet alışverişi için yoğun tercih edilen bir bölgedir.

İstanbul Anadolu yakası alışveriş merkezleri açısından tam bir cennet desek yanlış olmaz. Üsküdar’da Akasya AVM, Emaar Square Mall, Capitol; Kadıköy’de Tepe Nautilus AVM; Maltepe’de Piazza Maltepe AVM, Hilltown AVM, Maltepe Park; Ataşehir’de Kozzy AVM, Palladium AVM, Metropol İstanbul AVM, Watergarden AVM; Pendik’te Viaport Asia Outlet, Zeruj Mall Pendik; Tuzla’da Viaport Marina Tuzla; Ümraniye’de Akyaka Park AVM, Buyaka AVM, Canpark AVM; Kartal’da Anatolium Marmara AVM bu yakada bulunan AVM’lerden yalnızca bir kısmı.

  • Öncelikle Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişler için en hızlı toplu taşıma araçlarının metrobüs ve Marmaray olduğunu belirtelim. Bunun yanı sıra Eminönü ve Beşiktaş başta olmak üzere çeşitli ilçelerden vapur ve motor seferleri yapılıyor

  • İstanbul hep güzel, hep cezbedici. Dolayısıyla Anadolu yakası gezilecek yerler 2022 yılında da 2030 yılında da hep bol ziyaretçi çeken yerler olacak. Ancak bazı günler ve saatlerde yoğunluğun daha fazla olduğu bir gerçek.

  • Anadolu yakasında Türk mutfağının çoğu yemeğini her ilçe ve semtte bulabilirsiniz. Dünya mutfağından gıdalar ise Kadıköy ve Üsküdar’da yoğunlaşıyor diyebiliriz. Döner, çiğköfte, lahmacun gibi daha hızlı tüketebileceğiniz gıdalar için Üsküdar ve Kadıköy’de yüzlerce alternatifle karşılaşırsınız. Bunlar dışında pastane, fırın, restoran ve lokantalarda sulu yemek ya da hamur işi tarzı yiyecekleri kolaylıkla bulabilirsiniz.

İlgili İçerikler

Yahya Kemal’in “Sade bir semtini sevmek bile ömre değer.” dediği, Orhan Veli’nin gözleri kapalı dinlediği, Cahit Sıtkı’nın “gökyüzü mahallesi”, Sezai...

Büyük şehirlerde yaşamanın çok sayıda avantajı olduğu gibi, hayatımızı etkilediğinin bazen farkında bile olmadığımız dezavantajları da var. Özellikle söz konusu...

Her sene olduğu gibi bu sene de hevesle beklenen yarı yıl tatili geldi çattı. Her ne kadar Covid-19 pandemisi hâlâ...

Her anlamda metropol olmanın hakkını sonuna kadar veren İstanbul’da gezilecek yerler listesini tamamlamak için belki aylar yetmez. Hatta İstanbul’u baştan...

Dünyanın en büyüleyici, ilginç ve sıra dışı kentlerinden biri olan İstanbul, bildiğiniz üzere Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlıyor. Kentin...

Dünyanın turizm açısından en popüler şehirlerinden birisi olan İstanbul için, aylarca gezseniz bile bitiremeyeceğiniz kadar kalabalık bir keşif listesi oluşturmanız...

Ülkemizin istisnasız her bölgesi, kamp tutkunları için birbirinden etkileyici ve keyifli keşif rotalarına ev sahipliği yapıyor. Marmara Bölgesi’nde de doğayla...

Kentin boğucu atmosferinden uzaklaşmak, doğayla baş başa kalmak ve biraz kafa dinlemek için keyifli bir kamp tatiline çıkmaya ne dersiniz?...

Şehrin kaosu ve gürültüsünden kaçmak… yok yok, sizi klişelerle muhatap etmek değil niyetim. Yeşil alan görme isteğinizin şehrin gürültüsünden sıkılmanızla...

İstanbul, günlerce gezsek bile tamamını keşfedemeyeceğimiz, içinde nice medeniyetlerin izlerini ve gizli kalmış hazinelerini barındıran kadim bir şehir. Tarih boyunca...

İstanbul’da yaşamanın avantajları olduğu kadar, dezavantajları da var. Şehrin kalabalığı, gürültüsü ve keşmekeşi bazen gerçekten çok bunaltıcı noktalara gelebiliyor. Hele...

Daha Haziran ayının başından belli olduğu üzere yine çok sıcak bir yaz bizleri bekliyor. Bunaltıcı sıcaklar özellikle bolca bina ile...

Popüler İçerikler
En Güzel İstanbul Semtleri: İstanbul’un Mutlaka Görülmesi Gereken 20 Semti Gezilecek Yerler
En Güzel İstanbul Semtleri: İstanbul’un Mutlaka Görülmesi Gereken 20 Semti

Her anlamda metropol olmanın hakkını sonuna kadar veren İstanbul’da gezilecek...

Deniz Kenarı Kamp Alanları: Denize Sıfır En İyi 33 Çadır ve Karavan Kamping Alanı Kamp Alanları
Deniz Kenarı Kamp Alanları: Denize Sıfır En İyi 33 Çadır ve Karavan Kamping Alanı

Kentin boğucu atmosferinden uzaklaşmak, doğayla baş başa kalmak ve biraz...

En Büyük Aquaparklar: Türkiye’deki En Büyük 15 Aquapark Tema ve Milli Parklar
En Büyük Aquaparklar: Türkiye’deki En Büyük 15 Aquapark

Daha Haziran ayının başından belli olduğu üzere yine çok sıcak...