nerdeneredenerdenerede
İstanbul Meyhaneleri

İstanbul Meyhaneleri

İstanbul Meyhaneleri

Chef Mezze

Meze, müzik, manzara… İçeri girdiğiniz anda sizi saran şık fakat samimi dekoru ve harika manzarasıyla...

Livar Balık Evi

Arnavutköy sahilinin eşsiz manzarasında, lezzetli ve taze balık arayışındaysanız Livar Balık Evi’ne bir göz gezdirmenizi...

Ringa Sea Food

Boğaz’a karşı nefis bir balık ve meze keyfi yapmak, arzu ederseniz iki kadeh tokuşturmak isterseniz;...

Park Fora Fish

İstanbul’da Boğaz manzarasının keyfini çıkarmak için Avrupa yakası sınırları içinde ziyaret edebileceğiniz en ideal adreslerden...

Revma Balık

İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı bir semt olan Arnavutköy, uzun yıllardan beri tavernalarla, balık lokantalarıla ve...

Barboon by Atlas Balık

İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı Arnavutköy semtinin sınırları içinde bulunan ve Boğaz’ın kıyısında yer alan Barboon...

Bebek Balıkçı

İstanbul’un gerek yemyeşil atmosferi gerekse manzaraları bakımından en ayrıcalıklı semtlerinden biri olan Bebek’te, Boğaz manzarası...

Marina Balık Kuruçeşme

Ahmet Güneş ve Ahmet Tokmakçı tarafından yirmi yılı aşkın süre önce kurulan ve bu tarihten...

Ahali Teşvikiye

Kendisini “mahallenin meze barı” olarak tanımlayan Ahali Teşvikiye, Şişli ilçesine bağlı Teşvikiye’nin son yıllardaki en...

Küçük Kulüp Meyhane

İstanbul’un Şişli ilçesinin en gözde semtlerinden biri olan Teşvikiye’de onlarca değişik konseptte sayısız farklı mekan...

Hadi Karaköy

2018 yılında Karaköy Rıhtım’da ziyaretçilerine kapılarını açan Hadi Karaköy, kısa sürede dikkatleri üzerine toplamayı ve...

BONN Karaköy

İstanbul’un gerek tarihi dokusu gerek cıvıl cıvıl atmosferiyle en keyifli ve turistik semtlerinden biri olan...

Avlu Ocakbaşı

Beyoğlu’nda yürürken İstiklal Caddesi’nin merkezi sayılan Galatasaray’a geldiğinizde kendinizi yokuş aşağı bırakın. Biraz ilerledikten sonra...

Sil Baştan Cihangir

Beyoğlu’nun kültürel ve sosyal anlamda en gözde duraklarından biri olan Cihangir’de konumlanan Sil Baştan Cihangir,...

Buselik Meyhane

Eskimeyen nefis lezzetleri yeni nesil meyhane anlayışıyla ortak bir noktada buluşturan Buselik Meyhane, günümüz meyhane...

Pera Adalı

İstanbul’un gözde semtlerinden Beyoğlu’nda, Pera’da konumlanan Pera Adalı; yeni nesil meyhane konseptini benimsemiş ve açıldığı...

Daha Fazla Göster

İstanbul'daki Meyhaneler

İstanbul’da iş çıkışında stres atmak, tatillerde keyif yapmak ve dost buluşmalarını eğlenceli hale getirmek için pek çok farklı aktiviteye ulaşmak mümkün. Bunlardan biri de, ülkemizin topraklarında doğan bir kültür olan rakı içmeye gitme alışkanlığı veya rakı sofrası kurma tutkusu.

Rakı içme planı yapmadan önce ise insanın aklına tek bir soru geliyor, “İstanbul’da rakı nerede içilir?” Genellikle, rakı içme kültürü meyhaneler ile özdeşleşmiş durumda. Farklı konseptte mekanlarda rakı içiliyor olsa da, hiçbiri meyhanenin yerini tam olarak tutamıyor. Zaten İstanbul, meyhaneleri ile ünlü bir şehir. Geçmişten gelen ve Rumların İstanbul’a armağanı olan meyhane kültürü, zaman içerisinde belli değişikliklere uğramış olsa da halen özünü korumaya devam ediyor. Türk insanı da bu özel kültürü yaşatmaya ve yabancılara tanıtmaya elinden geldiğince çaba sarf ediyor. Hal böyle olunca hem bizim insanımız hem yabancı turistler İstanbul’a geldiklerinde, eğlenmek için İstanbul meyhaneleri seçeneğini akıllarının bir kenarına yazıyorlar. Yine, İstanbul’un yerli halkı da meyhaneye gitmeyi oldukça seviyor.

İstanbul meyhaneleri tarihi Bizans’a kadar dayanıyor. Bizans İmparatorluğu döneminde, şehrin çeşitli yerlerine meyhanelerin kurulduğu ve şarap içilen meyhanelerin sayısının zaman içinde giderek çoğaldığı anlatılıyor. Meyhane kültürü Osmanlı İmparatorluğu döneminde ise en şaşalı dönemlerini yaşamış diyebiliriz. Padişahların zaman zaman koyduğu yasaklara rağmen meyhaneler, ayakta kalmaya ve bu eşsiz kültürü yaşatmaya devam ettiler.

Eski İstanbul meyhaneleri, intizam bakımından oldukça etkileyiciydi. Meyhanelerin temizliğine çok dikkat edilir, her malzeme gıcır gıcır olmadan temizlik bitmezdi. Yine, aynı şekilde dükkanın temizliği de kusursuz şekilde yapılırdı. Böylece müşteriye verilen kıymet belli edilir ve keyifli bir ortamın temeli atılırdı.

İstanbul meyhaneleri, Osmanlı döneminden bu yana kültürümüzün değişmez bir parçası oldu. Meyhaneler, dönemin dinamikleri ve zamanın değişimleriyle, günümüzde biraz farklı bir yöne evrilmiş olsa da, o günlerden bu günlere uzanan bu kültür kalıcı olmaya devam ediyor. Meyhaneler, başta İstanbul olmak üzere ülkemizde yaşayan ve üreten bir kültür olmaya devam ediyor. İnsanlar, ne zaman olursa olsun meyhanelere yoğun ilgi gösteriyorlar ve bu konsept mekanlarda vakit geçirmeyi seviyorlar.

İstanbul’un En İyi Meyhaneleri

Pek çok kez bahsettiğimiz üzere İstanbul, uzun tarihi boyunca, meyhaneleri ile ünlü bir şehir olarak biliniyor. Haliyle, Türk kültürünün ayrılmaz bir parçası haline gelen meyhanelerin, en iyi örneklerinden pek çoğuna İstanbul’da rastlamak çok şaşırtıcı olmuyor. İstanbul’un en iyi meyhaneleri kıyasını yapmak ve böyle bir liste oluşturmak için çok fazla kriteri değerlendirmek gerekiyor. Malzeme kalitesi, ortam ve meyhane kültürü, en iyiler belirlenirken başvurulan ana kriterlerden bazıları. Bunların dışında, insanlar zevklerine ve modlarına göre “kendi” en iyilerini seçmekte özgürler. Birinin beğendiği bir mekanı bir başka insanın da beğenmesi gibi bir zorunluluk yok; ancak iyi mekan da belli başlı bazı kriterleri taşıyor olmalı diye düşünüyoruz.

İstanbul’un en iyi meyhaneleri, şehrin pek çok farklı noktasına dağılmış durumda. İstanbul’un çeşitli semtlerinde bu mekanları görmek mümkün. Bunun yanı sıra öne çıkan bazı lokasyonlar da yok değil. Meyhane kültürü geçmişe dayanan veya manzarası ile ön plana çıkan semtler, İstanbul’un en iyi meyhaneleri listelerine fazla sayıda mekan ile katkıda bulunuyorlar.

İstanbul Avrupa Yakası'ndaki En İyi Meyhaneler

Tarihi yarımada İstanbul’un her iki yakasında da köklü ve kaliteli meyhaneler bulmak hiç zor değil. Meyhane kültürünün yoğun olduğu şehirde iyi bir mekan tercihi yapmak için kısa bir araştırma yapmak yeterli oluyor. İstanbul Avrupa yakası meyhaneleri, geçmişten gelen liman ve Rum kültürünün getirisiyle birlikte Anadolu Yakası'na göre daha çok biliniyor. Aynı zamanda, Avrupa Yakası'nda sayıca daha çok meyhane var. Bu bilinirlikte mekan sayısının fazla olması da etkili.

Karışma Sen Yolculuğuna 1938 yılında Nacar ailesi tarafından kurulduğunda Şenyuva Sahil Gazinosu ismiyle başlayan Karışma Sen, aslında ilk etapta bir kahvehane olarak hizmet vermeye başlamış.

Agora Meyhanesi 1890 Balat’ın en meşhur meyhanelerinden biri olan Agora Meyhanesi’ni Zeki Müren’in ve Müzeyyen Senar’ın seslendirdiği unutulmaz Türk Sanat Müziği eserinden de tanıyoruz.

Ali Haydar İkinci Bahar Türk televizyon tarihinin efsane dizileri dendiğinde aklına İkinci Bahar gelmeyecek kişi sayısı muhtemelen çok azdır.

Astek Meyhane Şişli’nin Kurtuluş semtinde yer alan Astek Meyhane, otuz beş yılı aşkın süredir aynı noktada ziyaretçilerini ağırlayan ve onları geleneksel meyhane atmosferiyle buluşturan bir mekan.

Nuran Meyhane Nuran ve Anıl isminde bir anne oğul tarafından işletilen, ismini de anneden alan Nuran Meyhane; geleneksel mutfağı ve birbirinden nefis lezzetleriyle uzun zamandır Teşvikiye’nin en gözde mekanlarından biri haline gelmiş durumda.

Sandal Balık Sandal Balık, hem sevimli görüntüsü hem de lezzetleri ile ünlenmiş salaş balıkçılar arasında bulunuyor.

Kumkapı Tiryakii Restaurant İstanbul’un Tarihi Yarımada bölgesinde yer alan Kumkapı, kentin tarihi semtlerinden biri. Ev sahipliği yaptığı tarihi değerlerin yanı sıra, asırlardır koruduğu meyhane kültürüyle de ün salmış durumda.

Kumkapı Kırmızı Karides İstanbul’un köklü meyhane kültürüyle oldukça ünlü bir semti olan Kumkapı’da, hem birbirinden nefis lezzetlerin hem de keyifli bir atmosferin tadını çıkarabileceğiniz birçok farklı meyhane bulunuyor.

Kumkapı Hoş Seda Restaurant İstanbul’da dört dörtlük bir meyhane keyfi yapabileceğiniz birçok farklı semt var ve bunlardan biri de Fatih ilçesine bağlı Kumkapı.

Afrodit Restaurant Kumkapı Kumkapı’nın en sevilen restoranlarından ve meyhanelerinden biri olan Afrodit Restaurant Kumkapı, haftanın her günü 09:30 ile 02:00 saatleri arasında hizmetinizde.

Kumkapı Denizkızı Restaurant İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı olan Kumkapı, Tarihi Yarımada’nın silüeti ve deniz kokusuyla harmanlanan, köklü tarihçesi sayesinde ziyaretçilerine birbirinden ilgi çekici keşif durakları sunan bir semt.

Olimpiyat 2 Minas Restaurant İstanbul’un meyhaneleriyle ve balık restoranlarıyla ün salmış en önemli semtlerinden biri, Kumkapı. Fatih ilçesine bağlı olan bu köklü semt, yaklaşık 17.

Eleos Yeşilköy Yeşilköy’ün Ümraniye Mahallesi sınırları içinde yer alan Eleos Yeşilköy, beyaz ve mavi renklerin ağırlıklı olarak kullanıldığı salaş dekorasyon stiliyle size hemen Ege’nin tatil kasabalarını hatırlatacak ve ilk bakışta göze çarpacak bir meyhane.

Güler Ocakbaşı 2023 yılı itibarıyla İstanbul’un Şişli ilçesi sınırları içinde iki farklı şubesi bulunan Güler Ocakbaşı’nın öyküsü 1981 yılına kadar uzanıyor.

Fiko Yeniköy Şef Fikret Aydoğdu’nun kardeşi Uğur Aydoğdu’yla birlikte 2017 yılında ilk şubesini açtığı Fiko Yeniköy, günümüzde İstanbul’un en popüler ocakbaşı mekanlarından birine dönüşmüş durumda.

Adana Ocakbaşı Adana Ocakbaşı ya da yaygın bilinen diğer ismiyle Kurtuluş Adana Ocakbaşı, İstanbul’un en ünlü ve köklü ocakbaşı mekanlarından biri.

Kuleli Meyhanesi (Ato’nun Yeri) Kırk yılı aşkın köklü geçmişiyle Samatya’nın en eski meyhaneleri arasında yer alan Kuleli Meyhanesi, Ato’nun Yeri ismiyle de biliniyor.

Kör Agop Restaurant İstanbul’un tarihi sokaklarıyla ve nostaljik atmosferiyle ön plana çıkan semtlerinden biri olan Kumkapı’da yer alan Kör Agop Restaurant, geçmişteki meyhane kültürünü hâlen koruyan mekanlar arasında.

Asmalı Cavit Asmalı Mescit’in en popüler meyhanelerinden biri olan Asmalı Cavit, ünlü gastronomi yazarı Vedat Milor’dan da tam puan almayı başarmış bir mekan.

Küçük Kulüp Meyhane İstanbul’un Şişli ilçesinin en gözde semtlerinden biri olan Teşvikiye’de onlarca değişik konseptte sayısız farklı mekan alternatifi var.

Hadi Karaköy 2018 yılında Karaköy Rıhtım’da ziyaretçilerine kapılarını açan Hadi Karaköy, kısa sürede dikkatleri üzerine toplamayı ve kemik müşteri kitlesini günden güne artırmayı başarmış bir meyhane.

BONN Karaköy İstanbul’un gerek tarihi dokusu gerek cıvıl cıvıl atmosferiyle en keyifli ve turistik semtlerinden biri olan Karaköy, birbirinden popüler ve ünlü çok sayıda meyhaneye de ev sahipliği yapıyor.

Adana İl Sınırı Bodrum ya da İstanbul sınırları içinde olsanız dahi, gerek atmosfer gerek nefis lezzetler açısından kendinizi Adana’da gibi hissetmek ister misiniz.

Avlu Ocakbaşı Beyoğlu’nda yürürken İstiklal Caddesi’nin merkezi sayılan Galatasaray’a geldiğinizde kendinizi yokuş aşağı bırakın.

Sil Baştan Cihangir Beyoğlu’nun kültürel ve sosyal anlamda en gözde duraklarından biri olan Cihangir’de konumlanan Sil Baştan Cihangir, haftanın her gününde ve her öğününde hizmet veren bir işletme.

Buselik Meyhane Eskimeyen nefis lezzetleri yeni nesil meyhane anlayışıyla ortak bir noktada buluşturan Buselik Meyhane, günümüz meyhane kültürünün öncü mekanlarından biri haline gelmiş durumda.

Pera Adalı İstanbul’un gözde semtlerinden Beyoğlu’nda, Pera’da konumlanan Pera Adalı; yeni nesil meyhane konseptini benimsemiş ve açıldığı günden bu yana gitgide daha geniş bir kemik müşteri kitlesine sahip olmayı başarmış bir işletme.

Akbabalı Meyhane İsmini zamanın en popüler dergilerinden biri olan Akbaba Dergisi’nden alan Akbabalı Meyhane, Allpoints Restaurant Group’un sahibi olduğu bir mekan.

Sade Meyhane İstanbul-Beyoğlu’nun en ünlü ve popüler meyhanelerinden biri olan Sade Meyhane, Hüseyinağa Mahallesi’nde konumlanıyor.

Köprüaltı Meyhane Aynı anda altmış kişiye hizmet verebilecek bir kapasiteye sahip olan Köprüaltı Meyhane, İstanbul-Sarıyer’de, Rumeli Hisarı’nın tam kalbinde konumlanıyor.

Fettan Meze Ocakbaşı Yeniköy-Sarıyer’de konumlanan Fettan Meze Ocakbaşı, İstanbul’un en seçkin ve gözde meyhanelerinden biri haline gelmiş durumda.

Rumeli Hisarı İskele Restaurant İstanbul’un Avrupa yakası sınırlarındaki Sarıyer ilçesinin Rumeli Hisarı semtinde bulunan Rumeli Hisarı İskele Restaurant, ziyaretçilerini tarihi bir yapının içinde ağırlıyor.

Akl-ı Selim Ocakbaşı İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı Gayrettepe semtinin sınırları içinde yer alan Akl-ı Selim Ocakbaşı, bu bölgedeki en sevilen ocakbaşı mekanlarından biri.

Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi Adından da anlaşılabileceği üzere Türkiye’nin en eski meyhanelerinden biri olan Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi’nin tam olarak hangi yılda kurulduğu belirsiz.

70’lik Meyhane Armutlu’da yer alan 70’lik Meyhane’nin İstanbul’un son yıllardaki en popüler meyhanelerinden biri olduğunu söylemek mümkün.

Safa Meyhanesi Safa Meyhanesi’nin fotoğrafları, size bu köklü meyhaneyi hiç ziyaret etmemiş olmasanız da çok tanıdık gelebilir.

Madam Despina Meyhanesi Madam Despina tarafından 1946 yılında kurulan, böylece Madam’a da Türkiye’nin ilk kadın meyhanecisi olma unvanını kazandıran Despina Meyhanesi, buram buram nostalji kokan bir atmosfere sahip.

Ringa Sea Food Boğaz’a karşı nefis bir balık ve meze keyfi yapmak, arzu ederseniz iki kadeh tokuşturmak isterseniz; Ringa Sea Food’a davetlisiniz.

Park Fora Fish İstanbul’da Boğaz manzarasının keyfini çıkarmak için Avrupa yakası sınırları içinde ziyaret edebileceğiniz en ideal adreslerden biri, Beşiktaş’ın Kuruçeşme ve Ortaköy arasında uzanan Muallim Naci Caddesi.

O Maestros Beşiktaş’ın Arnavutköy Mahallesi’nde yer alan O Maestros; Roma, Osmanlı, Rum ve Türk mutfaklarını harmanlayarak oluşturduğu lezzet kültürünü ziyaretçileriyle buluşturan gözde bir meyhane.

Livar Balık Evi Arnavutköy sahilinin eşsiz manzarasında, lezzetli ve taze balık arayışındaysanız Livar Balık Evi’ne bir göz gezdirmenizi tavsiye ediyorum.

Akın Balık İstanbul’un simgesi hâline gelmiş, ihtişamıyla göz dolduran yerlerden bir tanesi olan Galata Köprüsü’nü herkes bilir.

Umut Ocakbaşı İstanbul’un ocakbaşı kültürüyle henüz tanışmaya başladığı yıllar olan 1970’lerden beri varlığını koruyan Umut Ocakbaşı, tahmin edebileceğiniz üzere kentin en köklü ve popüler ocakbaşı mekanlarından biri.

Peymane Kendilerini “geçmişte restorancılıkla hiç işi olmayan” şeklinde tanımlayan iki ortak tarafından 2003 yılında kurulan Peymane, günümüzde İstanbul’a beyaz örtülü ocakbaşı konseptini kazandıran işletme olarak biliniyor.

Elit Ocakbaşı 1970’lerden beri İstanbul’da varlığını sürdüren ocakbaşı kültürü, günümüzde hâlen bize birbirinden keyifli mekanlar ve nefis lezzetler armağan etmeye devam ediyor.

Çukur Meyhane Taksim’in merkezinde bulunan, Beyoğlu’nun ve klasikleşmiş meyhane kültürünün yarattığı ruhu koruyan Çukur Meyhane, ara sokağa atılmış küçük ve sevimli masalarıyla salaş atmosferi sevenler için harika bir seçenek.

Sur Ocakbaşı İstanbul’a 1970’li yıllardan itibaren hakim olmaya başlayan ocakbaşı kültürü, günümüzde aradan yaklaşık yarım asır geçmiş olmasına rağmen hız kesmeden devam ediyor.

4’ten 4’e Ocakbaşı İstanbul’un Beyoğlu ilçesinin Tomtom Mahallesi sınırları içinde yer alan 4’ten 4’e Ocakbaşı, ülkemizde bir ilke imza atarak “nöbetçi ocakbaşı” kavramını sektöre kazandırmış.

Moise Karaköy İstanbul’un Beyoğlu ilçesinin en popüler ve tarihi semtlerinden biri olan Moise Karaköy, birden fazla konsepti aynı çatı altında buluşturan bir restoran.

Latife Hanım Meyhanesi Latife Hanım Meyhanesi, hem dekorasyonu hem de sıcak atmosferiyle sizi günümüzden alıp cumhuriyetin ilk yıllarına dek götürecek bir işletme.

Balıkçı Kemal’in Yeri Şüphesiz ki Karaköy, İstanbul’un en turistik ve popüler semtlerinden bir tanesi. Bu semtte en sevilen, en çok tercih edilen salaş balıkçılardan bir tanesi de Balıkçı Kemal’in Yeri.

Feriye Sarayı Eşsiz boğaz manzarası, denize sıfır konumu ve kaliteli sunumu ile göz dolduran Feriye Sarayı, kendini biraz şımartmak isteyenlere birbirinden güzel lezzetlerinin yanı sıra muhteşem bir manzara da sunuyor.

Marina Balık Kuruçeşme Ahmet Güneş ve Ahmet Tokmakçı tarafından yirmi yılı aşkın süre önce kurulan ve bu tarihten beri ziyaretçilerini ağırlamayı sürdüren Marina Balık Kuruçeşme, İstanbul’un Avrupa yakasında Boğaz manzarası eşliğinde bir balık restoranı; ziyafet çekmek için gönül rahatlığıyla ziyaret edebileceğiniz bir mekan.

Bebek Balıkçı İstanbul’un gerek yemyeşil atmosferi gerekse manzaraları bakımından en ayrıcalıklı semtlerinden biri olan Bebek’te, Boğaz manzarası eşliğinde ziyafet çekmeye hazır mısınız.

Revma Balık İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı bir semt olan Arnavutköy, uzun yıllardan beri tavernalarla, balık lokantalarıyla ve kahvaltıcılarla dolup taşıyor.

Barboon by Atlas Balık İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı Arnavutköy semtinin sınırları içinde bulunan ve Boğaz’ın kıyısında yer alan Barboon by Atlas Balık, Ertuğrul Pekgöz tarafından işletilen popüler bir balık restoranı.

Mavi Balık İstanbul Avrupa yakasının en ünlü ve köklü Boğaz manzaralı restoranlarından biri olan Mavi Balık, ziyaretçilerini Beşiktaş Kuruçeşme sınırları içinde ağırlıyor.

Barba Vasilis Rum Meyhanesi 2013 yılından beri Balat’ta hizmet veren Barba Vasilis Rum Meyhanesi, sıcacık atmosferi ve leziz yemekleriyle ziyaretçilerin beğenisini kazanmayı başarmış.

Balat Sahil Restoran Vedat Milor’un Lezzet Rehberi’nde İstanbul’un en iyi meyhanelerinden biri olarak tanımladığı ve tüm mezelerinin lezzetli olduğunu belirttiği Balat Sahil Restoran, dört dörtlük bir ziyafet çekmek ve bu esnada da geleneksel meyhane kültürünün salaş atmosferinde vakit geçirmek için gönül rahatlığıyla ziyaret edebileceğiniz bir adres.

Yakup 2 Restoran İşletmenin sitesinde yazan tabirle “Asmalımescit’in en afili abisi” Yakup Arslan tarafından 1977 yılında kurulan Yakup 2 Restoran, Beyoğlu’nun en köklü ve gözde meyhanelerinden biri.

Aret’in Yeri İşletmecilerinin sektörde yaklaşık on yıl boyunca tecrübe kazandıktan sonra açtığı Aret’in Yeri, Beyoğlu’nun, daha da nokta atışı bir ifadeyle Nevizade’nin en sevilen meyhanelerinden biri haline gelmiş durumda.

Ney’le Mey’le İstanbul Beyoğlu Balık Pazarı’nda, Nevizade’nin tam kalbinde yer alan Ney’le Mey’le İstanbul, ismini usta şair Can Yücel’in bir diğer ustamız olan Neyzen Tevfik için yazdığı bir şiirden alıyor.

Lokanta Feriye İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı Ortaköy semtinde bulunan Feriye Sarayı, bir asırı aşkın süredir İstanbul’un kalbini oluşturan Boğaz’ın kıyısında yer alıyor.

Hamdi Restoran Enteresan bir yer Eminönü… Her köşesinde ayrı bir olay, ayrı bir hikâye saklı. Orta sınıf bir ailede büyüyen her çocuk en az bir defa Eminönü’nde annesini takip ederken kaybolmuştur herhalde.

Chef Mezze Meze, müzik, manzara… İçeri girdiğiniz anda sizi saran şık fakat samimi dekoru ve harika manzarasıyla listemizde olmazsa olmaz bir modern meyhane Chef Mezze.

Ahali Teşvikiye Kendisini “mahallenin meze barı” olarak tanımlayan Ahali Teşvikiye, Şişli ilçesine bağlı Teşvikiye’nin son yıllardaki en popüler mekanlarından biri.

İstanbul’un meyhaneleri ile ünlü semtleri popülerliklerini her daim koruyor. Bu semtlerden başlıcaları Kumkapı, Beyoğlu, Karaköy, Eminönü, Beşiktaş ve Samatya diyebiliriz. İstanbul Avrupa yakası meyhaneleri, bu güzide semtlerin yanında boğazda da son derece yaygın şekilde bulunuyor. Boğaz manzaralı meyhaneler, fiyat olarak üst skalada yer alsa da kendine has müşteri kitlesini her daim korumayı başarıyor. Boğazda yapılan rakı keyfinin tadı bir başka oluyor.

Kumkapı Meyhaneleri

İstanbul’da rakı, fasıl ve oryantal kelimeleri yan yana gelince, insanda otomatik olarak Kumkapı’ya gidelim deme ihtiyacı beliriyor. Günümüzde büyük ölçüde turistik mekanlara dönüşen Kumkapı meyhaneleri, geleneksel İstanbul meyhane kültürünü yaşatmaya devam ediyorlar.

Kumkapı, İstanbul’un tarihi yarımadası içerisinde yer alan ve Marmara Denizi kıyısında bir semt. Hal böyle olunca, Kumkapı’da geçmişten beri liman ve meyhane kültürü çok yaygın. Hatta Kumkapı meyhaneleri ilk olarak balıkçıların kurduğu salaş mekanlardan köken alıyor.

Kumkapı, deniziyle, deniz ürünleriyle, fasılıyla ve meyhane kültürüyle İstanbul’un en gözde eğlence semtlerinden biri konumunda yer alıyor.

Karaköy Meyhaneleri

İstanbul meyhaneleri denince akla ilk gelen lokasyonlardan biri de Karaköy oluyor. Karaköy’ün meyhane kültürüne ve mekan çeşitliliğine diyecek söz yok. Şehrin içinde, farklı konseptlerde ve her bütçeye uygun meyhaneler Karaköy’de mevcut. Karaköy meyhaneleri, son dönemde yakaladığı popülerliği kolay kaybetmeyecek gibi görünüyor. Her zaman dolup taşan Karaköy meyhaneleri, cıvıl cıvıl bir ortam isteyen misafirlerin uğrak mekanları oluyor. Karaköy’ü ziyaret eden misafirlerin kendi damak tatlarına ve tarzlarına uygun bir mekan bulmaları oldukça kolay ve bu mekanların müdavimi olmamak elde değil.

Beşiktaş Meyhaneleri

Avrupa yakasının en güzel lokasyonlarından biri olan Beşiktaş’ta, çarşı içinde meyhaneye gitmek ve rakı içmek uzun yıllardır süregelen bir kültür. Beşiktaş meyhaneleri, hem turistlerin hem de o bölgenin insanlarının uğrak duraklarının başında geliyor. Kendine özgü bir havası olan Beşiktaş meyhaneleri, sunduğu farklı lezzetler ile ve kaliteli hizmet anlayışları ile her zaman misafirlerini memnun etmeyi başarıyor.

Kalitenin yanına bir de Beşiktaş’ın büyülü atmosferi ve Dolmabahçe’den esen meltem eklenince, değmeyin keyfimize. Beşiktaş’ta her bütçeye uygun ve her kesime hitap eden mekanların olduğunu da hatırlatmadan geçmeyelim.

Beyoğlu Meyhaneleri

İstanbul’da meyhane kültürünün doğduğu muhitlerden biri olan Beyoğlu, eğlence sektörünün atardamarlarından biri demek hiç yanlış olmaz. Nevizade meyhaneleri ve bu mekanların eğlenceli atmosferi tüm Türkiye’de ünlü. Hatta, ülke sınırlarının dışına çıkan bir üne sahip olduğunu da biliyoruz.

Beyoğlu meyhaneleri, tabii ki sadece Nevizade’deki mekanlar ile sınırlı değil. İstanbul’un tarihi ilçelerinden olan Beyoğlu’nun her köşesinde çok özel mekanlar bulunuyor. Şarkılara konu olan Galata, son dönemin yükselen yıldızı Asmalımescit ve müdavimlerin tercihi Kemankeş semtleri, Beyoğlu’nun simge lokasyonları olarak ön plana çıkıyor.

Samatya Meyhaneleri

Eski dönemlerde bir balıkçı kasabası olan Samatya, halen bu özelliğini korumaya çalışıyor. Balıkçıları, sahili, meyhaneleri ve İstanbul kokan atmosferi ile Samatya, gerçekten eşine benzerine zor rastlanır bir güzelliğe sahip. Eski İstanbul’da gayrimüslimlerin yaşadığı semtlerden biri olan Samatya, tüm güzelliklerinin yanında meyhaneleri ile de ün yapmış bir ilçe. Samatya’ya gelip rakı içmeden ve deniz ürünü tüketmeden dönmek olmaz. Malum olduğu üzere, İstanbul’daki meyhane kültürünü gayrimüslimlerin başlattı. Samatya meyhaneleri, ayakta kalmaya çalışan eski usul meyhane geleneğine yakın tarzları ile fark yaratıyor diyebiliriz.

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki En İyi Meyhaneler

İstanbul’un en iyi meyhaneleri bir bir sıralandığında, akla ilk olarak Avrupa yakası meyhanelerinin geldiği bir gerçek. Ancak İstanbul’un Anadolu yakasında, karşıya taş çıkartacak kalitede ve nitelikte pek çok işletme bulunuyor. İstanbul Anadolu yakası meyhaneleri, özel konseptleriyle, taptaze lezzetleriyle ve harika ortamları ile rekabette biz de varız diyor. Son yıllarda İstanbul Anadolu yakası meyhaneleri popülerliklerini artırıyor.

İnciraltı Meyhanesi Yolunuz Beylerbeyi’ne düşer ve soluğu kültürünü yıllardır koruyabilmiş bir meyhanede almak isterseniz rotanızı İnciraltı Meyhanesi’ne çevirebilirsiniz.

Kuleli Yakamoz Restaurant İstanbul’un Üsküdar ilçesine bağlı Çengelköy semtinin Kuleli Caddesi üzerinde bulunan Kuleli Yakamoz Restaurant, asırlık çınar ağaçlarının altına kurulmuş bir işletme.

Zübeyir Ocakbaşı 2023 yılı itibarıyla İstanbul’da biri Taksim Beyoğlu’nda, diğeri ise Barbaros Ataşehir’de olmak üzere iki şubesi bulunan Zübeyir Ocakbaşı’nın öyküsü aslında 1986 yılına kadar uzanıyor.

Uskumru Restaurant İstanbul, insanlık tarihine binlerce yıl boyunca şahitlik etmiş, iki kıtayı birbirine bağlama görevini üstlenmiş kadim bir kent.

Gümüş Yalı Balıkçısı İstanbul’un Anadolu yakası sınırları içinde bulunan Beykoz ilçesi, her biri birbirinden ünlü ve popüler çok sayıda balık restoranına ev sahipliği yapıyor.

Lacivert Restaurant İstanbul’da yaşamanın ya da bu kenti ziyaret etmenin en ayrıcalıklı yönlerinden biri, bazen bir vapur sefası bazen de bir kahve ya da yemek molası sırasında Boğaz’ın ihtişamlı manzaralarına tanıklık edebilme fırsatına sahip olmak.

Hane Kadıköy İstanbul’da meyhane kültürü esas olarak Beyoğlu ve civarında yoğunlaşmış durumda. Ancak bu durum, elbette diğer gözde ilçelerin bu kültürden geri kalacağı anlamına gelmiyor.

Meylihane Meyhane “Yedi gün yedi gece Kadıköy” sloganıyla yola çıkan Meylihane Meyhane, Kadıköy’ün Osmanağa Mahallesi’nde yer alan ve yeni nesil meyhane konseptini uygulayan bir işletme.

Müsaade Meyhane Kadıköy’ün Caferağa Mahallesi’nde, çarşının içinde yer alan Müsaade Meyhane; yeni nesil meyhane konseptini uygulayan bir işletme.

Beylerbeyi Doğa Balık Restaurant İstanbul’un Üsküdar ilçesine bağlı Beylerbeyi semtinde, iki köprünün tam ortasında ve denize sıfır bir konumda bulunan Beylerbeyi Doğa Balık Restaurant, kent genelindeki en güzel manzaralı balık restoranlarından biri.

Chacha Balık İstanbul gibi iki kıtayı buluşturan bir şehirde, dünyanın başka hiçbir yerinde rastlayamayacağımız kadar büyüleyici ve eşsiz manzaralarla karşılaşabiliyoruz.

Balıkçı Mustafa Tuzla sahilinde, denizin esintisini ve balık kokusunu içinize çeke çeke bir balık keyfi yapmak isterseniz Balıkçı Mustafa bunun için mükemmel bir alternatif.

Balıkçı Vedat Usta İstanbul’un Anadolu yakasının en özel noktalarından birinde, Üsküdar’ın Beylerbeyi semtinde bulunan Balıkçı Vedat Usta, kendisini “yeni nesil balıkçı” olarak tanımlayan bir işletme.

İsmet Baba Restaurant İstanbul Anadolu yakası sınırları içinde Boğaz manzarasına karşı nefis balıklar, mezeler ya da deniz ürünleri tatmanın tadını çıkarmak istiyorsanız; rotanızı çevirebileceğiniz en ünlü ve köklü restoranlardan biri İsmet Baba Restaurant olacaktır.

Kandilli Suna’nın Yeri Yolunuz İstanbul’un Üsküdar ilçesine düşer de Boğaz’ın manzarasının keyfini doyasıya çıkarmak, bir yandan da taptaze deniz ürünleri ve balıkların tadına bakmak isterseniz; Kandilli Suna’nın Yeri’ne davetlisiniz.

Villa Bosphorus İstanbul’un Anadolu yakasının en gözde ilçelerinden biri olan Üsküdar, Beylerbeyi gibi çok özel bir semte ev sahipliği yapıyor.

Rigel Restaurant Söz konusu İstanbul gibi iki kıtayı birbirine bağlama görevini üstlenmiş büyüleyici bir kent olduğunda, bu kentte bulunan yeme içme işletmeleri de birbirinden ayrıcalıklı özellikler sunabiliyor.

Del Mare Restaurant Üsküdar’ın Çengelköy sahilinde, Boğaz’ın büyüleyici manzarasına karşı kurulmuş olan Del Mare Restaurant, bu bölgedeki en popüler balık restoranlarından biri.

Barba Yani Burgazada Ziyaretçilerine kapılarını 1982 yılında açan Barba Yani Burgazada, Burgazada’nın ilk ve en köklü meyhanesi.

Todori Meyhanesi Kadıköy-Fenerbahçe’de, Kalamış Fener Caddesi’nin vapur iskelesine doğru inen kısmının sol tarafında yer alan Todori Meyhanesi, Cumhuriyet’in ilk yıllarından beri varlığını koruyan ve bu tarihten günümüze dek popülerliğini yitirmemiş bir meyhane.

Koço Restaurant İstanbul’un en köklü meyhanelerinden biri olan Koço Restaurant, 1928 yılında Mühürdar’da bir taverna olarak kurulmuş.

Piraye Taş Plak Meyhanesi Ziyaretçilerine kapılarını 2011 yılının Temmuz ayında açan Piraye Taş Plak Meyhanesi, günümüzde Kadıköy’ün tartışmasız en ünlü ve en sevilen meyhanelerinden biri haline gelmiş durumda.

Ustam Ocakbaşı Erenköy 2023 yılı itibarıyla İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki iki şubesiyle hizmet vermeyi sürdüren Ustam Ocakbaşı, Kadıköy’ün en popüler ocakbaşı mekanları arasında yer alıyor.

Pişşti Mangalbaşı İstanbul’un Maltepe ilçesine bağlı İdealtepe semtinin sınırları içinde yer alan Pişşti Mangalbaşı, Anadolu yakasının en gözde ve popüler ocakbaşı mekanlarından biri.

Çınaraltı Mangalbaşı İstanbul’da neredeyse çeyrek asırdır varlığını koruyan ocakbaşı kültürüne, her geçen yıl yeni ve birbirinden başarılı mekanlar ile çeşitli konseptler eklendi.

Ali Ocakbaşı İstanbul’un en iyi ocakbaşı mekanları arasında birçok listede ismi geçen Ali Ocakbaşı, Ocakbaşı deneyimini yeniden tasarlamak ve yorumlamak amacıyla yola çıkmış.

Köşebaşı Göztepe Kendisini İstanbul’u kebap kültürüyle tanıştıran bir marka olarak tanımlayan Köşebaşı, günümüzde kentin birçok farklı noktasında çeşitli şubeleri bulunan bir ocakbaşı mekanı.

Selimiye Birtat Meyhanesi Selimiye Birtat Meyhanesi, Birtat Ocakbaşı ismiyle 1956 yılında kurulmuş. Aslında ilk kurulduğu yer de Üsküdar’ın sevimli mahallelerinden biri olan Selimiye’ymiş.

Güneşin Sofrası Meyhane Kadıköy’ün en popüler duraklarından biri olan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin hemen yanında yer alan Güneşin Sofrası Meyhane, içinde vakit geçirmeye doyamayacağınız bir bahçeye sahip.

Anadolu yakasında Avrupa yakasına göre sayıca az meyhane olmasına rağmen, son yıllarda pek çok semt kendine has mekanlarıyla anılır oldu. İstanbul Anadolu yakası meyhaneleri genellikle Kadıköy, Bostancı, Üsküdar ve Beylerbeyi civarlarına konuşlanmış durumda. Daha çok İstanbul’un yerli halkına ve yerli turistlere hizmet eden işletmelere ise pek çok yerde rastlamak mümkün. Ataşehir ve Kartal, bu bağlamda öne çıkan lokasyonlar olarak göze çarpıyor.

Kadıköy Meyhaneleri

İstanbul Anadolu yakası meyhaneleri bakımından en popüler ilçelerin başında kesinlikle Kadıköy geliyor. Kadıköy meyhaneleri, İstanbul’un farklı mozaiklerini misafirlerine yansıtan mekanlar olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul’un en kalabalık ve canlı ilçelerinden olan Kadıköy’de pek çok farklı konseptte meyhane bulunuyor.

Avrupa yakasının karmaşasından biraz olsun uzaklaşmak isteyenlerin ve Anadolu yakasında ikamet edenlerin uğrak noktalarından olan Kadıköy, Ege meyhaneleri gibi klasik konseptlerin yanı sıra yeni nesil meyhaneler ile de bölgenin en çok tercih edilen lokasyonları arasında yer alıyor.

Kadıköy konu olunca akla yalnızca ilçenin merkezi gelmesin. Kadıköy meyhaneleri Caferağa, Moda, Tarihi Balıkçılar Çarşısı, Osmanağa, Caddebostan, Fenerbahçe, Feneryolu, Suadiye tabii ki Bostancı gibi ilçenin güzide semtlerinin kendine has dokusunu süslüyor. Özellikle Bostancı meyhaneleri ile ün yapan lokasyonların başını çekiyor. Bostancı’da farklı konseptlerde çok kaliteli meyhaneler bulunduğunu söylemeden geçmeyelim.

Üsküdar Meyhaneleri

Anadolu yakasının en büyük semtlerinden ve tarih kokan lokasyonlarından Üsküdar, meyhane kültürü anlamında da şehrin en nitelikli yerlerinden bir tanesi. Üsküdar meyhaneleri, komşusu Kadıköy’e nispet yaparcasına bir güzellikte ve kalitede diyebiliriz.

Çok büyük bir ilçe olan Üsküdar’ın farklı semtlerine dağılan işletmeler, her gün binlerce misafiri ağırlayabilecek kapasiteye sahip. Selimiye, Çengelköy, Kuzguncuk ve Küçük Çamlıca gibi Üsküdar semtleri, geçmişten beri meyhaneleri ile ünlü yerler diyebiliriz. Pek tabii ki, Beylerbeyi’ni bu semtler arsında baş köşeye koymak gerekiyor.

Beylerbeyi Meyhaneleri

Anadolu yakasında meyhane araştırmasına girince Beylerbeyi’ni es geçmek hiç doğru olmaz. Özellikle iskele civarında bulunan Beylerbeyi meyhaneleri, unutulmaz bir yeme – içme deneyimi yaşamak için en doğru yerler arasında bulunuyor.

Beylerbeyi her ne kadar Üsküdar’a bağlı bir semt olsa da, meyhane kültürü açısından başlı başına değerlendirilmesi gereken bir lokasyon. Kuzguncuk ile Çengelköy arasında yer alan İstanbul’un en güzel semtlerinden olan Beylerbeyi meyhaneleri, misafirlerini ağırlamaktan büyük keyif alıyor gibi görünüyor.

İstanbul Meyhane Fırsatları

Globalleşen ve hızlanan dünyada, internetin de hayatımıza kattığı ekstra kolaylık, kampanyaların ve fırsatların bizlere ulaşmasını da çok basit hale getirdi. Bu kolaylık, pek çok sektörde olduğu gibi, yeme içme sektöründe de bazı yenilikleri beraberinde getirdi. Özellikle, online kampanya ve fırsatlar sunan uygulamalar ve internet siteleri, piyasada büyük bir yer edinmeyi başardı. Yine online veya “manuel” kampanyaları kendi imkanları ile sürdüren işletmeler de çeşitliliğin devamlılığını sağlıyorlar.

İstanbul meyhaneleri de bu fırsat ve kampanyalardan nasibini en çok alan işletmeler arasında yerini alıyor. Malum olduğu üzere, son yıllarda çok fazla artan içki fiyatları, insanları kampanya ve fırsatları takip etmeye teşvik ediyor. İstanbul meyhaneleri fırsatları internet ve sosyal medyada insanlar tarafından sıkça aranıyor.

 Fırsat ve kampanyalara en kolay ulaşmanın yolu şüphesiz internetten geçiyor. İnternet sitesi tabanlı aracı şirketler, interneti aktif kullanan restoranlar ve mobil uygulamalar, müşterilerine çeşitli alanlarda kampanya ve fırsatları uygun fiyatlara sunuyor. Böylelikle restoranların müşteri sayısı artarken, müşterilerin de harcadıkları miktarlar bir nebze de olsa azalmış oluyor. Kampanya ve fırsatlardan verimli şekilde yararlanmak için, bu kampanyaları ve fırsatları iyi takip etmek gerekiyor. Nitekim, bu tarz uygulamalar dönemsel veya günün belli zamanları için geçerli olabiliyor. Büyük oranda, her kampanyanın kendine özgün şartları oluyor.

İstanbul’da uygun fiyata meyhane deneyimi yaşamak isteyenler için, İstanbul meyhaneleri fırsatları büyük bir avantaj. Tarihi şehir İstanbul’un meyhane kültürünün başkenti olması ve ülkenin meyhane sayısının büyük bölümünün burada bulunması, haliyle fırsat ve kampanyaların sayısını ve çeşidini de artırıyor.

İstanbul meyhaneleri fırsatları ile dostlarla yapılan bir eğlenceyi, iş toplantılarını, sevdiklerinizle yapılan eğlenceleri keyifli işletmelerde yaparak, yeme – içme hazzını doruğa çıkarmak mümkün.

İstanbul Meyhaneleri Fix Menü Fiyatları

Meyhaneler, grup olarak eğlenmenin geçmişten günümüze en çok öne çıkan mekanları arasında yer alıyor. Arkadaş grupları, iş toplantıları veya özel partilerin pek çoğu meyhanelerde yapılıyor. Bu kültür, ülkemizin eğlence anlayışında büyük yer etmiş durumda.

Bilindiği üzere meyhane kültürü yalnızca içme üzerine değil, yeme üzerine de kurulu. Yeme – içme bir araya gelince de bu eğlenceden keyif almamak pek mümkün değil. Birkaç kişilik gruplarla, yakınlarla veya tek başına yapılan meyhane ziyaretlerinde kimin ne yiyip içeceği pek önemli olmuyor. Çünkü kimin ne ödeyeceği veya ne yiyip içmeyi arzu ettiği nispeten belli oluyor. İş kalabalık gruplara gelince ise, fix menüler devreye giriyor.

İstanbul’da meyhane nasıl başlı başına bir kültürse İstanbul meyhanelerinin çoğunda da fix menü seçeneği bir kültür haline gelmiş durumda. İstanbul meyhaneleri fix menü fiyatları belirleyerek misafirlerin ve aslında kendi işletmelerinin de işini kolaylaştırmış oluyorlar. Tabii ki sadece fix menüler ve fix menü fiyatları kalabalık gruplar için geçerli değil, kalabalık olmayan masalara da bu seçenekler sunuluyor. Bazı işletmeler, tek kişi için fix menü seçeneğini uygulamayabiliyorlar, bunu da hatırlatmakta fayda var.

İstanbul meyhaneleri fix menü fiyatları, menünün içeriğine ve genişliğine, mekanın kalitesine, lokasyona ve ek birçok detaya göre değişkenlik gösterebiliyor. Bu nedenle, gidilmek istenen mekanda rezervasyon yaptırmadan önce fiyatları sormak ve bütçeye göre bir rota çizmek en doğru yol gibi görünüyor.

İstanbul Meyhane Önerileri

İstanbul meyhaneleri kökenleri çok eskiye dayanan işletmelerin oluşturduğu bir kültürün mirası olarak yoluna devam ediyor. Fakat değişen ve gelişen dünyanın etkisiyle, ister istemez, birbirinden farklı meyhaneler ve meyhane konseptleri ortaya çıkıyor.

Günümüzde İstanbul meyhaneleri, genellikle eski İstanbul meyhaneleri ve yeni nesil İstanbul meyhaneleri olarak iki ana başlıkta değerlendiriliyor. İstanbul’un geçmişi olan Bizans ve Osmanlı döneminin dokusunu yansıtan, liman kültürünün son temsilcisi olan eski İstanbul meyhaneleri, sayıları azalmış olsa da meyhane kültüründe önemli yer tutuyor. Eski İstanbul meyhaneleri, bu kültürü bilen ve merak eden kişilerin yoğun ilgi ve talebine maruz kalıyorlar. Klasikleşen mezeler, anayasa gibi riayet edilen rakı içme düsturu, tertemiz ortam ve meyhane kokusu eski İstanbul meyhanelerinin genel özellikleri olarak göze çarpıyor. Eski usul meyhaneler, nostaljik ortamları, klasik Türk müziğinin fonda çaldığı, mütevazı lokasyonlarda, geleneksel tatların sergilendiği yerler olarak da tanımlanabilir. Pek tabii ki işletmeden işletmeye bazı şeylerin değiştiğini de söylemek gerek. Bu tarz meyhaneler çoğunlukla müdavimlerine hizmet ettikleri için, o meyhaneyi seçenler ne ile karşılaşacağını genellikle henüz mekana gitmeden biliyorlar. Eski İstanbul meyhaneleri, turistlerin de ilgisini çekiyor. Pek çok yerli ve yabancı turist bu mekanları sıklıkla ziyaret ediyor.

Yeni nesil meyhaneler ise adı üzerinde tarihi kültürün modern dünyadaki yansımaları olarak kabul edilebilir. Yeni nesil İstanbul meyhaneleri son dönemde oldukça rağbet gören mekanlar olarak biliniyor. Yeni nesil meyhaneler, şehir hayatının en etkin yeme – içme ve eğlence konsepti olarak ön plana çıkıyor. Eğlence kültürümüzün yeni parçalarından olan bu mekanlar genel olarak eski usul meyhanelere hiç benzemiyorlar. Rengarenk ışıkların duvarları aydınlattığı ve sazlı sözlü eğlencenin bolca görüldüğü bu mekanlar, şehrin en gözde lokasyonlarına yayılmış durumdalar. Boğaz ya da Haliç’te bu tarz mekanlara sıklıkla rastlamak mümkün. İçerideki konsept lüks ve ihtişamı çağrıştırıyor ve sizi özel hissettiriyor. Haliyle yiyecek - içecek menüleri de klasik konseptin dışına çıkıyor ve genellikle inovatif seçenekler müşterilere sunuluyor.

Yeni nesil meyhaneler ve eski usul meyhaneler olarak iki ana artere ayrılan İstanbul meyhaneleri, bu ana konseptler dışında,  fasıl meyhaneleri, canlı müzik meyhaneleri, ocakbaşı meyhaneleri, salaş meyhaneler gibi alt konseptlere ayrılıyorlar.

Tam bir meyhane cenneti olan tarihi şehir İstanbul, ziyaretçilerin zevklerine uygun bir konsepti ve mekanı seçmesine imkan sağlıyor ve bu şansı onlara sunuyor.

  • İstanbul'un en popüler meyhaneleri, tarihi yarımadadan Anadolu Yakası'na, boğazın büyüleyici manzaralarından ara sokakların gizli kalmış köşelerine kadar şehrin dört bir yanında bulunmaktadır. Beyoğlu, Balat, Kadıköy ve Üsküdar gibi semtler, geleneksel Türk mutfağını ve canlı müzik performanslarını sunan mekanlarıyla ünlüdür. Asmalımescit ve Nevizade sokakları, tarihi mekanları ve geniş meze seçenekleriyle bilinirken, Kadıköy Balık Pazarı çevresindeki meyhaneler de özellikle balık ve deniz ürünleri severler için idealdir. Bu meyhaneler, otantik atmosferleri ve kaliteli hizmetleri ile hem yerel halkın hem de turistlerin uğrak yerlerindendir.

  • İstanbul meyhaneleri, zengin Türk mutfağının çeşitli örneklerini sunar. Meyhanelerin vazgeçilmezi olan mezeler, aralarında zeytinyağlılar, deniz ürünleri, ızgaralar ve soğuk et yemekleri gibi birçok çeşidi barındırır. Rakı, meyhane kültürünün olmazsa olmaz içeceği olarak ön plana çıkarken, şarap ve bira gibi alternatifler de geniş bir yelpazede sunulur. Ayrıca, mevsimine göre taze balık ve deniz ürünleri, meyhane menülerinin en gözde seçenekleri arasında yer alır. Geleneksel Türk tatlıları ve meyve tabakları, yemeğinizi tatlı bir notayla tamamlamanız için ideal seçeneklerdendir.

  • İstanbul'daki popüler meyhanelerde özellikle hafta sonları ve özel günlerde yer bulmak zorlaşabilir, bu nedenle rezervasyon yapmak tavsiye edilir. Özellikle gruplar halinde gidilecekse veya belirli bir mekanda yer garantisi isteniyorsa, önceden arayıp rezervasyon yaptırmak en iyisidir. Bazı meyhaneler yürüme mesafesindeki konuklar için ayakta içki içme alanları sunsa da, oturarak yemek ve içmek isteyenler için rezervasyon önemlidir. Rezervasyon politikaları mekandan mekana değişiklik gösterebileceği için, plan yapmadan önce ilgili meyhanenin iletişim bilgileri üzerinden bilgi almak en doğrusudur.

İlgili İçerikler

Meyhanelerin, Osmanlı döneminden günümüz çağına dek uzanan süreçte kent kültürünü ve sosyal hayatı yansıtan başlıca faktörler arasında yer aldığını söyleyebiliriz....

Napolyon ne demiş? “Dünya tek bir devletten ibaret olsaydı, başkenti şüphesiz İstanbul olurdu.”Kaç farklı açıdan, kaç sefer izlerseniz izleyin...

İstanbul’un birbirinden güzel birçok semti var ama “Ah, nerede o eski İstanbul…” ile başlayan yakınmalara günümüzde verilecek en doğru cevaplardan...

Nice dost sohbetlerine ve keyifli anlara sahne olmuş olan ocakbaşı kültürü, aslında bize Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizden miras. Günümüzde...

Tıpkı meyhanelerin olduğu gibi, ocakbaşı mekanlarının da kendine has bir atmosferi ve adabı var. Tam kıvamında pişirilmiş terbiyeli etler, birbirinden...

Avrupa ve Asya kıtalarını birbirinden ayıran İstanbul Boğazı, gerçekten de çok görkemli ve eşsiz bir manzara oluşturuyor. Bu sebeple, Boğaz’ın...

Dünyanın en büyülü ve etkileyici kentlerinden biri olarak kabul edilen İstanbul, güzelliğini katbekat artıran tarihi dokusu ve silüetiyle mutlaka görülmesi...

"Rakı içmenin bir adabı vardır…” diye başlayan tartışmalar artık hepimizi bir hayli sıktı. Ancak meyhanelerin kendine has bir atmosferinin, deyim...

Fonda çalan müzikleriyle kulaklarımızın pasını silen, kendine has atmosferiyle ruhumuzu dinlendiren ve nefis lezzetleriyle bize bir ziyafet çekme imkanı sunan...

Ocakbaşı kültürüne onlarca yıldır sahip çıkan ve bu kültürü birbirinden ünlü mekanlarla sürdüren İstanbul’da dört dörtlük bir ocakbaşı mekanı mı...

Fonda Türk sanat müziği ezgileri, salaş bir dekorasyon tarzı, loş ışıklar, çilingir sofrası, mutfaktan gelen mis gibi meze ve balık...

Dört dörtlük bir balık ziyafeti çekmek isteyenler için, İstanbul adeta bir cennet. Kentin birçok farklı ilçesinde ve semtinde, rüştünü çoktan...

Boğaz semtleri, kendine has atmosferi ve hem her bütçeye hem de farklı damak zevklerine hitap edebilen restoranlarıyla İstanbul; dört dörtlük...

Bodrum, ülkemizin turistik açıdan en popüler destinasyonlarından biri. Her yaz yerli ve yabancı turist akınına uğruyor olması sayesinde de eğlence...

İstanbul’un Tarihi Yarımada bölgesinde bulunan ve Marmara Denizi’ne kıyısı olan semtlerden biri olan Kumkapı, oldukça köklü bir tarihi geçmişe sahip....

İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı tarihi bir semt olan Ortaköy, kentin turistik açıdan en çok ilgi gören duraklarından biri. Kentin her...

Popüler İçerikler
İstanbul Salaş Meyhaneler: İstanbul’un En İyi 13 Salaş Meyhanesi Meyhaneler
İstanbul Salaş Meyhaneler: İstanbul’un En İyi 13 Salaş Meyhanesi

Fonda Türk sanat müziği ezgileri, salaş bir dekorasyon tarzı, loş...