nerdeneredenerdenerede
Türkiye Meyhaneleri

Türkiye Meyhaneleri

Türkiye Meyhaneleri

Butik meyhane konseptini uygulayan Buzuki Meyhane, ilk olarak İzmir’in Bornova ilçesindeki şubesiyle ziyaretçilerine kapılarını açtı....

İzmir’de hem eski usul hem de yeni nesil meyhanelerin sayısı oldukça fazla. Özellikle Alsancak, Bornova,...

Eski usul meyhanelerin sakin, huzurlu, hafif efkarlı ve hem kafa dinlemeye hem de dost sohbetlerine...

Yeni nesil meyhaneler, geleneksel meyhanelerin vazgeçilmez lezzetleri eşliğinde vur patlasın çal oynasın tadında geçen, felekten...

Ahali Teşvikiye

Kendisini “mahallenin meze barı” olarak tanımlayan Ahali Teşvikiye, Şişli ilçesine bağlı Teşvikiye’nin son yıllardaki en...

Küçük Kulüp Meyhane

İstanbul’un Şişli ilçesinin en gözde semtlerinden biri olan Teşvikiye’de onlarca değişik konseptte sayısız farklı mekan...

Hadi Karaköy

2018 yılında Karaköy Rıhtım’da ziyaretçilerine kapılarını açan Hadi Karaköy, kısa sürede dikkatleri üzerine toplamayı ve...

BONN Karaköy

İstanbul’un gerek tarihi dokusu gerek cıvıl cıvıl atmosferiyle en keyifli ve turistik semtlerinden biri olan...

Avlu Ocakbaşı

Beyoğlu’nda yürürken İstiklal Caddesi’nin merkezi sayılan Galatasaray’a geldiğinizde kendinizi yokuş aşağı bırakın. Biraz ilerledikten sonra...

Sil Baştan Cihangir

Beyoğlu’nun kültürel ve sosyal anlamda en gözde duraklarından biri olan Cihangir’de konumlanan Sil Baştan Cihangir,...

Buselik Meyhane

Eskimeyen nefis lezzetleri yeni nesil meyhane anlayışıyla ortak bir noktada buluşturan Buselik Meyhane, günümüz meyhane...

Pera Adalı

İstanbul’un gözde semtlerinden Beyoğlu’nda, Pera’da konumlanan Pera Adalı; yeni nesil meyhane konseptini benimsemiş ve açıldığı...

Akbabalı Meyhane

İsmini zamanın en popüler dergilerinden biri olan Akbaba Dergisi’nden alan Akbabalı Meyhane, Allpoints Restaurant Group’un...

Sade Meyhane

İstanbul-Beyoğlu’nun en ünlü ve popüler meyhanelerinden biri olan Sade Meyhane, Hüseyinağa Mahallesi’nde konumlanıyor. Haftanın pazartesi...

Köprüaltı Meyhane

Aynı anda altmış kişiye hizmet verebilecek bir kapasiteye sahip olan Köprüaltı Meyhane, İstanbul-Sarıyer’de, Rumeli Hisarı’nın...

Fettan Meze Ocakbaşı

Yeniköy-Sarıyer’de konumlanan Fettan Meze Ocakbaşı, İstanbul’un en seçkin ve gözde meyhanelerinden biri haline gelmiş durumda....

Daha Fazla Göster

Türkiye'deki Meyhaneler

Türkiye'de meyhaneler Osmanlı İmparatorluğu döneminde ortaya çıkmıştır. 16. yüzyıldan itibaren İstanbul'da Rum ve Ermeni azınlıkların yoğun olduğu semtlerde meyhaneler açılmaya başlamıştır. Meyhaneler genellikle azınlıklara özgü mekanlar olarak görülse de, Osmanlı toplumunda yer alan farklı kesimler de meyhaneleri ziyaret ediyordu.

Cumhuriyet'in kurulmasının ardından meyhanelere yönelik tutum değişmiştir. 1920'lerde İzmir'deki meyhaneler kapatılmış, İstanbul'dakiler vergiye tabi tutulmuştur. Ancak meyhaneler varlığını sürdürmüştür. 1950'lerde Demokrat Parti iktidarıyla birlikte meyhanelere yönelik kısıtlamalar azalmıştır.

Ancak 1970'lerde artan gerilimler nedeniyle meyhaneler hedef haline gelmiştir. 1978 yılında alınan bir kararla Türkiye genelinde meyhaneler kapatılmıştır. Uzun yıllar meyhaneler yasaklı kalmıştır.

2000'li yıllarda meyhanelere yönelik yasaklar kaldırılmış ve meyhaneler yeniden açılmaya başlamıştır. Günümüzde İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok şehrinde meyhaneler faaliyet göstermektedir. Meyhane kültürü yeniden canlanmaya başlamıştır.

Türkiye'nin En İyi Meyhaneleri

Türkiye'de meyhaneler özellikle İstanbul ve Anadolu'nun bazı şehirlerinde oldukça ünlüdür. İstanbul, zengin meyhane kültürüyle tanınan bir şehirdir.

Kaya Koruğu Siz de katılır mısınız bilemiyoruz ama bizce sahil kasabalarının ve tatil beldelerinin kendine has bir ruhu var.

Beyhude Meyhane Dört dörtlük bir yaz tatili ya da bahar seyahati geçirmek isteyenler için, Antalya’nın Kaş ilçesi gerçekten de çok cazip bir destinasyon seçeneği.

Tzatziki Meyhane Eğer yolunuz bir sebeple Kaş’a düştüyse ve burada Kaş’ın kendine has ruhuna yakışır, dört dörtlük bir meyhane akşamı geçirmek isterseniz Tzatziki Meyhane tam da aradığınız adres olabilir.

Salkım Ocakbaşı Meyhane Antalya’nın Kaş ilçesi ülkemizin gelmiş geçmiş en popüler tatil beldelerinden biri. Hatta bu sevimli yerleşim yerinin özellikle geçtiğimiz son 10-15 yılda çok daha büyük bir popülerlik kazandığını söylemek mümkün.

Pirzula Meyhane Eğer rotanızı keyifli bir tatil yapmak amacıyla Kaş’a çevirdiyseniz, hem gurme lezzetlere hem de deniz, kum ve güneş üçlüsüne doyacaksınız demektir.

Meyhane Myra Antalya’nın turistik açıdan en gözde ve ünlü duraklarından biri, elbette Kaş ilçesi. Kaş yaz sezonu boyunca genel anlamda bir hayli kalabalık oluyor, ancak ilçe genelinde turistik açıdan daha da popüler olan noktalar da var elbette.

Demeti Kaş Sizce tertemiz plajlarla, berrak bir denizle, keyifli akşamüstü yürüyüşleriyle, bol bol güneşlenme seansıyla ve harika bir tatil beldesi atmosferiyle geçen bir tatili taçlandırmak için ne yapılabilir.

Voyn Meyhane Antalya’nın Kaş ilçesinin merkezini oluşturan Andifli Mahallesi’nin sınırları içinde yer alan Voyn Meyhane, Kaş’ta dört dörtlük bir meyhane keyfi yapmak için gönül rahatlığıyla ziyaret edebileceğiniz bir adres.

Maşuk Meyhane Kaş Antalya’nın Kaş ilçesi, ülkemiz sınırları içinde keyifli bir yaz tatili geçirmek için tercih edilebilecek en cazip adreslerden biri.

Ehlikeyf Meyhane Kaş Antalya’nın Kaş ilçesi muhtemelen birçoğumuz için ülkemiz sınırları içinde rotamızı çevirebileceğimiz en cazip tatil merkezlerinden biri.

Keyf-i Dem Restaurant Meyhane İçinde yaşadığımız coğrafya doğal güzellikler bakımından o kadar zengin ki, söz konusu yaz tatili destinasyonları olduğunda karşımıza birçok farklı rota seçeneği çıkıyor.

Helios Meyhane Keyifli bir yaz tatili yaparken hem lezzetleriyle hem de atmosferiyle ön plana çıkan bir meyhaneyi ziyaret edip burada dört dörtlük bir akşam geçirmek, birçoğumuz için çok keyifli bir eylem.

Bi’ Uğra Restaurant & Meyhane Ülkemizin açık ara en popüler tatil beldelerinden biri olan Kaş, tatilini gurme lezzetler eşliğinde geçirmenin hayalini kuran kişiler için de çok cazip bir adres.

Ruhi Bey Meyhanesi Antalya’nın doğal güzellikleri gerekse de yaz turizmi potansiyeli açısından göz bebeği olan Kaş ilçesi, aynı zamanda birbirinden başarılı ve ünlü çok sayıda yeme içme işletmesine de ev sahipliği yapıyor.

Perihan Meyhane İstanbul’un hem Anadolu hem de Avrupa yakalarında geleneksel meyhane kültürünü gelecek kuşaklara da aktarmayı amaçlayan, eski nesil meyhanelerin kendine has atmosferini taşıyan birçok farklı işletme alternatifi mevcut.

Maziden Meyhane İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı Bostancı semti hem sosyal yaşam olanakları hem de cıvıl cıvıl atmosferiyle kentin vakit geçirmesi en keyifli adresleri arasında.

Çakıl Meyhane İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı Bostancı semti birbirinden popüler yeme içme mekanları ve cıvıl cıvıl sosyal yaşamıyla hem kent sakinlerinin hem de yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir adres.

Safran Meyhane İstanbul’da sosyalleşmek, popüler yeme içme mekanlarını ziyaret etmek ve eğlenmek için birçok farklı semt seçeneğiniz var.

Yeni Meyhane İstanbul’un en renkli ve sosyal yaşam açısından hareketli ilçelerinden biri olan Kadıköy, her beklentiye ve bütçe aralığına hitap edebilecek çeşitlilikte geniş bir yeme içme mekanı yelpazesine ev sahipliği yapıyor.

Çıkmaz Meyhane Kadıköy’de hem farklı bütçe aralıklarına ve beklentilere hem de değişik damak zevklerine hitap eden envai çeşit meyhane seçeneğine rastlamak mümkün.

Veranda Yalıkavak Bildiğiniz gibi, son yıllarda yeni nesil meyhanelerin gördüğü ilgi gitgide artmakta. Geleneksel meyhane kültüründen farklı olarak eğlenceyi ve hareketli müziği daha ön planda tutan yeni nesil meyhaneler, bol bol dans etmek ve nefis lezzetlerin tadını çıkarmak isteyenlerin öncelikli tercihi oluyor.

5masa Yalıkavak İlginç konseptli yeme içme mekanlarında ve özellikle meyhanelerde vakit geçirmeyi seviyorsanız, ilginizi çekebileceğini ve beğeninizi kazanabileceğini düşündüğümüz bir mekan önerimiz var: 5masa Yalıkavak.

Miços Yalıkavak Restaurant Ülkemizin hem yerli hem de yabancı turistler için en popüler tatil merkezlerinden biri olan Bodrum, kendi içinde de farklı turistik destinasyonlara ayrılıyor.

Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi Adından da anlaşılabileceği üzere Türkiye’nin en eski meyhanelerinden biri olan Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi’nin tam olarak hangi yılda kurulduğu belirsiz.

Marina Balık Kuruçeşme Ahmet Güneş ve Ahmet Tokmakçı tarafından yirmi yılı aşkın süre önce kurulan ve bu tarihten beri ziyaretçilerini ağırlamayı sürdüren Marina Balık Kuruçeşme, İstanbul’un Avrupa yakasında Boğaz manzarası eşliğinde ziyafet çekmek için gönül rahatlığıyla ziyaret edebileceğiniz bir balık restoranı.

Villa Bosphorus İstanbul’un Anadolu yakasının en gözde ilçelerinden biri olan Üsküdar, Beylerbeyi gibi çok özel bir semte ev sahipliği yapıyor.

Kuleli Yakamoz Restaurant İstanbul’un Üsküdar ilçesine bağlı Çengelköy semtinin Kuleli Caddesi üzerinde bulunan Kuleli Yakamoz Restaurant, asırlık çınar ağaçlarının altına kurulmuş bir işletme.

Marangozhane Meyhane Bodrum’un görece yeni meyhanelerinden biri olan Marangoz Meyhane, klasikleşmiş salaş, samimi ve geleneksel meyhane kültürünü tercih edenler için oldukça cazip bir adres.

İki Sandal Meyhanesi Bodrum Kumbahçe’de yer alan İki Sandal, bir yandan gerçekten yaratıcı ve enfes lezzetler tatmak bir yandan da geleneksel meyhane kültürünün içinde vakit geçirmek isteyenler için son derece cazip bir adres.

Hababam Tahta Meyhane Ülkemiz sınırları içinde farklı konseptlere sahip birçok yeme içme ve eğlence mekanı var ama söz konusu meyhaneler olduğunda onları iki farklı kategoriye ayırmak mümkün.

Memleket Meyhanesi İstanbul’un hem sakinlerinin hem de ziyaretçilerinin en çok vakit geçirdiği ilçelerden biri olan Kadıköy, yeme içme mekanlarının çeşitliliği bakımından da neredeyse rakipsiz.

Memedof Balık Restoran Bodrum’un en popüler balık restoranları arasında yer alan Memedof’un ilk şubesi 2001 yılında Gölköy’de açılmıştı.

Lokanta Feriye İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı Ortaköy semtinde bulunan Feriye Sarayı, bir asırı aşkın süredir İstanbul’un kalbini oluşturan Boğaz’ın kıyısında yer alıyor.

Bebek Balıkçı İstanbul’un gerek yemyeşil atmosferi gerekse manzaraları bakımından en ayrıcalıklı semtlerinden biri olan Bebek’te, Boğaz manzarası eşliğinde ziyafet çekmeye hazır mısınız.

Barboon by Atlas Balık İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı Arnavutköy semtinin sınırları içinde bulunan ve Boğaz’ın kıyısında yer alan Barboon by Atlas Balık, Ertuğrul Pekgöz tarafından işletilen popüler bir balık restoranı.

Beylerbeyi Doğa Balık Restaurant İstanbul’un Üsküdar ilçesine bağlı Beylerbeyi semtinde, iki köprünün tam ortasında ve denize sıfır bir konumda bulunan Beylerbeyi Doğa Balık Restaurant, kent genelindeki en güzel manzaralı balık restoranlarından biri.

İsmet Baba Restaurant İstanbul Anadolu yakası sınırları içinde Boğaz manzarasına karşı nefis balıklar, mezeler ya da deniz ürünleri tatmanın tadını çıkarmak istiyorsanız; rotanızı çevirebileceğiniz en ünlü ve köklü restoranlardan biri İsmet Baba Restaurant olacaktır.

Kandilli Suna’nın Yeri Yolunuz İstanbul’un Üsküdar ilçesine düşer de Boğaz’ın manzarasının keyfini doyasıya çıkarmak, bir yandan da taptaze deniz ürünlerinin ve balıkların tadına bakmak isterseniz; Kandilli Suna’nın Yeri’ne davetlisiniz.

Balıkçı Vedat Usta İstanbul’un Anadolu yakasının en özel noktalarından birinde, Üsküdar’ın Beylerbeyi semtinde bulunan Balıkçı Vedat Usta, kendisini “yeni nesil balıkçı” olarak tanımlayan bir işletme.

Chacha Balık İstanbul gibi iki kıtayı buluşturan bir şehirde, dünyanın başka hiçbir yerinde rastlayamayacağımız kadar büyüleyici ve eşsiz manzaralarla karşılaşabiliyoruz.

Rigel Restaurant Söz konusu İstanbul gibi iki kıtayı birbirine bağlama görevini üstlenmiş büyüleyici bir kent olduğunda, bu kentte bulunan yeme içme işletmeleri de birbirinden ayrıcalıklı özellikler sunabiliyor.

Del Mare Restaurant Üsküdar’ın Çengelköy sahilinde, Boğaz’ın büyüleyici manzarasına karşı kurulmuş olan Del Mare Restaurant, bu bölgedeki en popüler balık restoranlarından biri.

Lacivert Restaurant İstanbul’da yaşamanın ya da bu kenti ziyaret etmenin en ayrıcalıklı yönlerinden biri, bazen bir vapur sefası bazen de bir kahve ya da yemek molası sırasında Boğaz’ın ihtişamlı manzaralarına tanıklık edebilme fırsatına sahip olmak.

Gümüş Yalı Balıkçısı İstanbul’un Anadolu yakası sınırları içinde bulunan Beykoz ilçesi, her biri birbirinden ünlü ve popüler çok sayıda balık restoranına ev sahipliği yapıyor.

Uskumru Restaurant İstanbul, insanlık tarihine binlerce yıl boyunca şahitlik etmiş, iki kıtayı birbirine bağlama görevini üstlenmiş kadim bir kent.

Rumeli Hisarı İskele Restaurant İstanbul’un Avrupa yakası sınırlarındaki Sarıyer ilçesinin Rumeli Hisarı semtinde bulunan Rumeli Hisarı İskele Restaurant, ziyaretçilerini tarihi bir yapının içinde ağırlıyor.

Revma Balık İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı bir semt olan Arnavutköy, uzun yıllardan beri tavernalarla, balık lokantalarıla ve kahvaltıcılarla dolup taşıyor.

Park Fora Fish İstanbul’da Boğaz manzarasının keyfini çıkarmak için Avrupa yakası sınırları içinde ziyaret edebileceğiniz en ideal adreslerden biri, Beşiktaş’ın Kuruçeşme ve Ortaköy arasında uzanan Muallim Naci Caddesi.

Ringa Sea Food Boğaz’a karşı nefis bir balık ve meze keyfi yapmak, arzu ederseniz iki kadeh tokuşturmak isterseniz; Ringa Sea Food’a davetlisiniz.

Mavi Balık İstanbul Avrupa yakasının en ünlü ve köklü Boğaz manzaralı restoranlarından biri olan Mavi Balık, ziyaretçilerini Beşiktaş Kuruçeşme sınırları içinde ağırlıyor.

Sait Restoran Bodrum’un hem köklü hem de ödüllü balık restoranı Sait Restoran, 2000 yılından bu yana misafirlerini ağırlıyor.

Komodor Meze Evi Komodor Meze Evi, Bodrum’un yerel kültürüne ve samimi atmosferine temas ederken bir yandan da nefis lezzetler tadabileceğiniz bir balık restoranı.

Mimoza Balık Restoran Bodrum’un hem ismiyle hem de lezzetiyle akıllara kazınan restoranı Mimoza Balık Restoran, adını eteklerine yayılmış olduğu dev mimoza ağacından alıyor.

İnciraltı Meyhanesi Yolunuz Beylerbeyi’ne düşer ve soluğu kültürünü yıllardır koruyabilmiş bir meyhanede almak isterseniz rotanızı İnciraltı Meyhanesi’ne çevirebilirsiniz.

Zübeyir Ocakbaşı 2023 yılı itibarıyla İstanbul’da biri Taksim Beyoğlu’nda, diğeri ise Barbaros Ataşehir’de olmak üzere iki şubesi bulunan Zübeyir Ocakbaşı’nın öyküsü aslında 1986 yılına kadar uzanıyor.

Karışma Sen Yolculuğuna 1938 yılında Nacar ailesi tarafından kurulduğunda Şenyuva Sahil Gazinosu ismiyle başlayan Karışma Sen, aslında ilk etapta bir kahvehane olarak hizmet vermeye başlamış.

Agora Meyhanesi 1890 Balat’ın en meşhur meyhanelerinden biri olan Agora Meyhanesi’ni Zeki Müren’in ve Müzeyyen Senar’ın seslendirdiği unutulmaz Türk Sanat Müziği eserinden de tanıyoruz.

Ali Haydar İkinci Bahar Türk televizyon tarihinin efsane dizileri dendiğinde aklına İkinci Bahar gelmeyecek kişi sayısı muhtemelen çok azdır.

Gemibaşı Restoran Gemibaşı Restoran, Bodrum'da balık lokantası denildiğinde açık ara ilk akla gelen seçeneklerden biri.

Orfoz Restoran Vedat Milor’un da Hürriyet’te yayınlanan bir köşe yazısında servis ve lezzet başarısı açısından tebrik ettiği Orfoz Restoran, 2006 yılından beri Bodrum’da hizmet veren şubesiyle balık yemek için tercih edebileceğiniz en popüler adreslerden biri.

Müdavim Bodrum Bodrum’un tam kalbinde, yani çarşısında yer alan Müdavim, deniz kıyısındaki masaları ve dillere destan manzarasıyla keyifli bir akşam yemeği için aradığınız adres olabilir.

Berk Balık Restoran Yalnızca Bodrum’un değil, aynı zamanda Ege kıyılarının da en ünlü balıkçılarından biri olan Berk Balık Restoran, yolunuz Kumbahçe’ye düştüğünde gönül rahatlığıyla ziyaret edebileceğiniz bir adres.

Astek Meyhane Şişli’nin Kurtuluş semtinde yer alan Astek Meyhane, otuz beş yılı aşkın süredir aynı noktada ziyaretçilerini ağırlayan ve onları geleneksel meyhane atmosferiyle buluşturan bir mekan.

Nuran Meyhane Nuran ve Anıl isminde bir anne oğul tarafından işletilen, ismini de anneden alan Nuran Meyhane; geleneksel mutfağı ve birbirinden nefis lezzetleriyle uzun zamandır Teşvikiye’nin en gözde mekanlarından biri haline gelmiş durumda.

Sandal Balık Sandal Balık, hem sevimli görüntüsü hem de lezzetleri ile ünlenmiş salaş balıkçılar arasında bulunuyor.

Kumkapı Tiryakii Restaurant İstanbul’un Tarihi Yarımada bölgesinde yer alan Kumkapı, kentin tarihi semtlerinden biri. Ev sahipliği yaptığı tarihi değerlerin yanı sıra, asırlardır koruduğu meyhane kültürüyle de ün salmış durumda.

Kumkapı Kırmızı Karides İstanbul’un köklü meyhane kültürüyle oldukça ünlü bir semti olan Kumkapı’da, hem birbirinden nefis lezzetlerin hem de keyifli bir atmosferin tadını çıkarabileceğiniz birçok farklı meyhane bulunuyor.

Kumkapı Hoş Seda Restaurant İstanbul’da dört dörtlük bir meyhane keyfi yapabileceğiniz birçok farklı semt var ve bunlardan biri de Fatih ilçesine bağlı Kumkapı.

Afrodit Restaurant Kumkapı Kumkapı’nın en sevilen restoranlarından ve meyhanelerinden biri olan Afrodit Restaurant Kumkapı, haftanın her günü 09:30 ile 02:00 saatleri arasında hizmetinizde.

Kumkapı Denizkızı Restaurant İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı olan Kumkapı, Tarihi Yarımada’nın silüeti ve deniz kokusuyla harmanlanan, köklü tarihçesi sayesinde ziyaretçilerine birbirinden ilgi çekici keşif durakları sunan bir semt.

Olimpiyat 2 Minas Restaurant İstanbul’un meyhaneleriyle ve balık restoranlarıyla ün salmış en önemli semtlerinden biri, Kumkapı. Fatih ilçesine bağlı olan bu köklü semt, yaklaşık 17.

Esnaf On The Beach Alaçatı’nın en keyifli mekanlarından bir tanesi olan Esnaf On The Beach 2016 yılından beri konuklarına hizmet veriyor.

Veranda Alaçatı Yeni nesil bir meyhane olan Veranda Alaçatı, İzmir’in en gözde tatil destinasyonlardan bir tanesi olan Çeşme’nin Alaçatı mahallesinde bulunan ve yaz günlerinin doyasıya tadını çıkarabileceğiniz bir mekan.

Eleos Yeşilköy Yeşilköy’ün Ümraniye Mahallesi sınırları içinde yer alan Eleos Yeşilköy, beyaz ve mavi renklerin ağırlıklı olarak kullanıldığı salaş dekorasyon stiliyle size hemen Ege’nin tatil kasabalarını hatırlatacak ve ilk bakışta göze çarpacak bir meyhane.

Güler Ocakbaşı 2023 yılı itibarıyla İstanbul’un Şişli ilçesi sınırları içinde iki farklı şubesi bulunan Güler Ocakbaşı’nın öyküsü 1981 yılına kadar uzanıyor.

Fiko Yeniköy Şef Fikret Aydoğdu’nun kardeşi Uğur Aydoğdu’yla birlikte 2017 yılında ilk şubesini açtığı Fiko Yeniköy, günümüzde İstanbul’un en popüler ocakbaşı mekanlarından birine dönüşmüş durumda.

Adana Ocakbaşı Adana Ocakbaşı ya da yaygın bilinen diğer ismiyle Kurtuluş Adana Ocakbaşı, İstanbul’un en ünlü ve köklü ocakbaşı mekanlarından biri.

Kuleli Meyhanesi (Ato’nun Yeri) Kırk yılı aşkın köklü geçmişiyle Samatya’nın en eski meyhaneleri arasında yer alan Kuleli Meyhanesi, Ato’nun Yeri ismiyle de biliniyor.

Kör Agop Restaurant İstanbul’un tarihi sokaklarıyla ve nostaljik atmosferiyle ön plana çıkan semtlerinden biri olan Kumkapı’da yer alan Kör Agop Restaurant, geçmişteki meyhane kültürünü hâlen koruyan mekanlar arasında.

Kapari Bahçe Alaçatı Türkiye’nin en gözde tatil destinasyonlarından bir tanesi olan Çeşme, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor.

Asmalı Cavit Asmalı Mescit’in en popüler meyhanelerinden biri olan Asmalı Cavit, ünlü gastronomi yazarı Vedat Milor’dan da tam puan almayı başarmış bir mekan.

Küçük Kulüp Meyhane İstanbul’un Şişli ilçesinin en gözde semtlerinden biri olan Teşvikiye’de onlarca değişik konseptte sayısız farklı mekan alternatifi var.

Hadi Karaköy 2018 yılında Karaköy Rıhtım’da ziyaretçilerine kapılarını açan Hadi Karaköy, kısa sürede dikkatleri üzerine toplamayı ve kemik müşteri kitlesini günden güne artırmayı başarmış bir meyhane.

BONN Karaköy İstanbul’un gerek tarihi dokusu gerek cıvıl cıvıl atmosferiyle en keyifli ve turistik semtlerinden biri olan Karaköy, birbirinden popüler ve ünlü çok sayıda meyhaneye de ev sahipliği yapıyor.

Adana İl Sınırı Bodrum ya da İstanbul sınırları içinde olsanız dahi, gerek atmosfer gerek nefis lezzetler açısından kendinizi Adana’da gibi hissetmek ister misiniz.

Avlu Ocakbaşı Beyoğlu’nda yürürken İstiklal Caddesi’nin merkezi sayılan Galatasaray’a geldiğinizde kendinizi yokuş aşağı bırakın.

Sil Baştan Cihangir Beyoğlu’nun kültürel ve sosyal anlamda en gözde duraklarından biri olan Cihangir’de konumlanan Sil Baştan Cihangir, haftanın her gününde ve her öğününde hizmet veren bir işletme.

Buselik Meyhane Eskimeyen nefis lezzetleri yeni nesil meyhane anlayışıyla ortak bir noktada buluşturan Buselik Meyhane, günümüz meyhane kültürünün öncü mekanlarından biri haline gelmiş durumda.

Pera Adalı İstanbul’un gözde semtlerinden Beyoğlu’nda, Pera’da konumlanan Pera Adalı; yeni nesil meyhane konseptini benimsemiş ve açıldığı günden bu yana gitgide daha geniş bir kemik müşteri kitlesine sahip olmayı başarmış bir işletme.

Akbabalı Meyhane İsmini zamanın en popüler dergilerinden biri olan Akbaba Dergisi’nden alan Akbabalı Meyhane, Allpoints Restaurant Group’un sahibi olduğu bir mekan.

Sade Meyhane İstanbul-Beyoğlu’nun en ünlü ve popüler meyhanelerinden biri olan Sade Meyhane, Hüseyinağa Mahallesi’nde konumlanıyor.

Köprüaltı Meyhane Aynı anda altmış kişiye hizmet verebilecek bir kapasiteye sahip olan Köprüaltı Meyhane, İstanbul-Sarıyer’de, Rumeli Hisarı’nın tam kalbinde konumlanıyor.

Hane Kadıköy İstanbul’da meyhane kültürü esas olarak Beyoğlu ve civarında yoğunlaşmış durumda. Ancak bu durum, elbette diğer gözde ilçelerin bu kültürden geri kalacağı anlamına gelmiyor.

Fettan Meze Ocakbaşı Yeniköy-Sarıyer’de konumlanan Fettan Meze Ocakbaşı, İstanbul’un en seçkin ve gözde meyhanelerinden biri haline gelmiş durumda.

Meylihane Meyhane “Yedi gün yedi gece Kadıköy” sloganıyla yola çıkan Meylihane Meyhane, Kadıköy’ün Osmanağa Mahallesi’nde yer alan ve yeni nesil meyhane konseptini uygulayan bir işletme.

Müsaade Meyhane Kadıköy’ün Caferağa Mahallesi’nde, çarşının içinde yer alan Müsaade Meyhane; yeni nesil meyhane konseptini uygulayan bir işletme.

Akl-ı Selim Ocakbaşı İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı Gayrettepe semtinin sınırları içinde yer alan Akl-ı Selim Ocakbaşı, bu bölgedeki en sevilen ocakbaşı mekanlarından biri.

70’lik Meyhane Armutlu’da yer alan 70’lik Meyhane’nin İstanbul’un son yıllardaki en popüler meyhanelerinden biri olduğunu söylemek mümkün.

Safa Meyhanesi Safa Meyhanesi’nin fotoğrafları, size bu köklü meyhaneyi hiç ziyaret etmemiş olmasanız da çok tanıdık gelebilir.

Madam Despina Meyhanesi Madam Despina tarafından 1946 yılında kurulan, böylece Madam’a da Türkiye’nin ilk kadın meyhanecisi olma unvanını kazandıran Despina Meyhanesi, buram buram nostalji kokan bir atmosfere sahip.

İstanbul'daki Ünlü Meyhaneler

İstanbul'da en ünlü meyhaneler genellikle Beyoğlu Meyhaneleri ve Tophane gibi bölgelerde yoğunlaşmıştır. Örneğin Asmalımescit'teki meyhaneler uzun yıllardır şehrin vazgeçilmez eğlence mekanlarındandır. Bunlardan Kumkapı'daki meyhaneler balıkçı kültürüyle, Tophane'dekiler sanatçı profiliyle öne çıkmaktadır. Ayrıca Sultanahmet ve Galata bölgelerindeki eski meyhaneler de oldukça meşhurdur.

Anadolu'daki Ünlü Meyhaneler

Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde de köklü bir meyhane kültürü vardır. Özellikle İzmir, Adana, Gaziantep gibi şehirlerdeki meyhaneler bölge mutfağı ve müziğiyle nam salmıştır. Bu meyhaneler yöreye has lezzetleri tadabileceğiniz otantik mekanlardır.

Eski ve Yeni Türk Meyhaneleri

İstanbul ve Anadolu'nun birçok şehrinde hem eski hem de yeni meyhaneler bulunmaktadır. 19. yüzyıldan kalma tarihi meyhaneler nostaljik bir atmosfere sahipken, son yıllarda açılan modern meyhaneler de farklı bir deneyim sunmaktadır. Her iki tarz meyhane de Türk kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Türkiye'de Meyhane Kültürü

Meyhaneler, Türk kültürünün ayrılmaz bir parçası olarak yüzyıllardır varlığını sürdürmektedir. Geleneksel Türk meyhaneleri, eğlence, sohbet ve arkadaşlık mekanları olarak bilinir.

Türk Meyhane Ortamı

Meyhaneler her zaman kalabalık ve neşeli bir ortama sahiptir. Masalar birbirine yakın dizilidir ve müşteriler bir arada oturup sohbet ederler. Duvarlarda ve tavanda renkli kağıtlar, lambalar ile Türk bayrağı asılıdır. Masa üzerinde meze tabakları, rakı bardakları ve su vardır. Arka planda canlı müzik çalmaktadır.

Türk Meyhane Müşterileri

Meyhanelere genellikle erkekler tek başına ya da gruplar halinde gelirler. Esnaf, tüccar, bürokrat, sanatçı, öğrenci gibi her kesimden insan meyhanelerde bir araya gelir. Kadınlar da artık tek başına ya da arkadaş gruplarıyla meyhanelere rahatlıkla gelebilmektedir.

Türk Meyhane Eğlencesi

Meyhanede eğlence ve neşe doruk noktadadır. Müşteriler yemek yer, içki içer, şarkı söyler, dans eder, birbirleriyle şakalaşır. Bazen masalarda halay çekilir. Ortam son derece sıcak ve samimidir. Meyhanede asıl olan dostluktur, kimse yalnız kalmaz.

Türkiye'de Meyhane Mutfağı

Meyhane mutfağı, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçasıdır. Meyhanelerde genellikle hafif yiyecekler ve içkiler tüketilir.

Türk Meyhane İçkileri

Meyhane denilince akla ilk gelen içki kuşkusuz rakıdır. Rakı, anason aromalı bir yemeklik içkidir ve balık ile deniz ürünleriyle çok iyi gider. Şarap ve bira da meyhanelerde sıklıkla tüketilen diğer içkilerdir. Özellikle yerli şarap çeşitleri, meyhane mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır.

Popüler Türk Meyhane Mezeleri

Meyhanelerde içkiye eşlik eden başlıca mezeler şunlardır:

  • Midye dolma
  • Barbunya
  • Semizotu
  • Haydari
  • Tarama
  • Ezme
  • Saksagan
  • Çerkez tavuğu
  • Patlıcan salatası

Bu mezelerin hemen hepsi zeytinyağlı yapılır ve meyhane içkileriyle çok iyi gider.

Türk Meyhane Yemekleri

Meyhane mutfağının başlıca yemekleri arasında şunlar yer alır:

  • Balık (çupra, levrek, somon vb.)
  • Kalamar
  • Karides güveç
  • İstakoz
  • Beyin salatası
  • Köfte
  • İnegöl köftesi
  • Patlıcan musakka
  • Falafel

Meyhane yemekleri genellikle hafif olup, uzun sohbetler eşliğinde yavaş yavaş yenir.

Türk Meyhane Müziği

Meyhanelerde müzik, atmosferin olmazsa olmaz bir parçasıdır. Klasik Türk müziği ile özdeşleşen canlı müzik geleneği meyhanelerde oldukça yaygındır. Geleneksel Türk çalgıları olan keman, ud, kanun eşliğinde seslendirilen şarkılar adeta meyhanenin ruhunu yansıtır.

Zamanında ünlü sanatçıların sıkça uğradığı meyhanelerde, onların seslendirdiği şarkılar zamanla klasikleşmiş ve meyhane müziğinin vazgeçilmezleri arasına girmiştir. Rakı masasının başında söylenen ve eğlenceye eşlik eden bu şarkılar, hem sözleri hem de müzikleriyle meyhane kültürüne özgüdür.

"Bülbülüm Altın Kafeste", "Karanfilin Moruna", "Leylim Ley", "Yine Bir Gülnihal", "Kırmızı Gül Demet Demet" gibi şarkılar, keman eşliğinde masalar arasında dolaşan meyhane ozanları tarafından seslendirilir. Bazı meyhanelerde kanun, ud, darbuka gibi geleneksel çalgılar için özel bir bölüm bulunur. Burada çalan sanatçılar eğlencenin ritmini belirler.

Kimi zaman hüzünlü, kimi zaman neşeli şarkılarıyla meyhane müziği, meyhane kültürünün olmazsa olmazıdır. Türk mutfağı ve içkileriyle bağdaşan bu müzik, meyhane deneyimine derinlik katar.

Ünlü Türk Meyhane Sanatçıları

Türk müziğinin en önemli isimleri arasında yer alan birçok sanatçı, kariyerlerinde meyhanelerin büyük etkisi olduğunu dile getirmiştir.

Eski Dönem Sanatçıları

  • Ünlü Türk sanat müziği sanatçısı ve besteci Münir Nurettin Selçuk, gençlik yıllarında İstanbul’un meyhanelerinde keman çalarak müzisyenlik hayatına başlamıştır.
  • Klasik Türk müziğinin duayen ismi Safiye Ayla'nın da ilk sahne deneyimleri İstanbul meyhanelerinde olmuştur. Sesi ve sahne performansıyla meyhane severlerin beğenisini kazanmıştır.
  • Zeki Müren, sanat hayatının başında İstanbul’un tanınmış meyhanelerinde sahne almış, buradaki performansıyla ünlenmeye başlamıştır. Meyhane kültürünü çok sevdiğini söyleyen Müren, hayatının sonuna kadar meyhanelere sık sık uğramıştır.

Günümüz Popüler İsimleri

  • Sertab Erener'in müzik kariyeri, 1990’larda İstanbul’daki çeşitli meyhanelerde sahne almasıyla şekillenmiştir. Hemen hemen her gece bir başka meyhanede şarkı söyleyen Erener, meyhanelerde edindiği tecrübeler sayesinde Türkiye’nin popüler şarkıcılarından biri olmuştur.
  • Hadise de henüz tanınmayan bir isimken İstanbul meyhanelerinde sahne almış, buradaki performansı sayesinde kariyerinde ilk adımı atmıştır. Hadise hala meyhane kültürüne ve atmosferine hayran olduğunu söylemektedir.
  • Son dönemin popüler rock müzik grubu Mor ve Ötesi'nin solisti Harun Tekin de gençlik yıllarında İstanbul'un ünlü meyhanelerinde sahne alarak müzik hayatına başlamıştır.

Meyhanelerin Sanatçıların Kariyerindeki Yeri

Türkiye’de birçok ünlü ismin kariyeri, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin değişik şehirlerindeki meyhanelerde sahne alarak başlamıştır. Meyhaneler hem sanatçı adayları için deneyim kazanabilecekleri bir okul niteliğindedir, hem de sanatçılar için yeni hayran kitlesi oluşturabilecekleri eğlence mekanlarıdır. Bu nedenle Türk müzik tarihinde meyhanelerin ayrı bir önemi ve yeri vardır.

Türk Meyhane Edebiyatı

Türk edebiyatında meyhaneler sıklıkla bir mekan olarak kullanılmış, özellikle Cumhuriyet dönemi edebiyatında yoğun bir şekilde işlenmiştir.

Meyhaneleri Konu Alan Romanlar

Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun Ankara romanında yer alan meyhane bölümleri, bu mekanın roman kurgusunda nasıl kullanıldığını göstermesi açısından önemlidir. Nurullah Ataç'ın Büyük Gözaltı romanında da İstanbul meyhaneleri önemli bir yer tutar.

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Oğuz Atay'ın Tehlikeli Oyunlar ve Tutunamayanlar gibi postmodern romanlarında da İstanbul meyhaneleri önemli mekanlardan biridir.

Meyhane Şiiri

Özellikle İkinci Yeni şairleri arasında Cemal Süreya, Turgut Uyar, Edip Cansever gibi isimlerin şiirlerinde meyhane önemli bir imgedir. Meyhane, kaybolan bir dünyanın nostaljisini yansıtır bu şairlerde.

Rıfat Ilgaz'ın Meyhanede Son Beş Dakika adlı uzun şiiri, bir bütün olarak meyhane ortamını anlatmasıyla ünlüdür.

Meyhane Hikayeleri

Sait Faik Abasıyanık, Aziz Nesin, Rıfat Ilgaz gibi yazarların öykülerinde sık sık meyhane karakterlerine ve meyhane yaşamına rastlanır. Meyhaneler bu anlatılarda hem sosyal gerçekçiliğin hem de mizahın malzemesi olarak kullanılır.

Ünlü Türk Meyhane Severler

Türkiye'de pek çok ünlü isim meyhane kültürüne düşkündür. Özellikle sanatçılar arasında meyhaneler popülerdir.

Tarihi Şahsiyetler

  • İsmet İnönü - Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı
  • Celal Bayar - Türkiye Cumhuriyeti'nin 3. Cumhurbaşkanı

Sanatçılar

  • Zeki Müren - Ünlü Türk sanatçı ve besteci
  • Müzeyyen Senar - Efsanevi Türk şarkıcı
  • Ajda Pekkan - Pop müzik sanatçısı

Siyasetçiler

  • Süleyman Demirel - Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı
  • Turgut Özal - Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı
  • Bülent Ecevit - Türkiye eski başbakanlarından

Türkiye'nin önemli isimleri arasında meyhane kültürüne düşkünlüğü ile bilinen pek çok ünlü bulunmaktadır. Hem tarihi şahsiyetler, hem sanat dünyasının yıldızları, hem de siyasetçiler arasında meyhanelere sıklıkla uğrayan isimler yer almıştır. Meyhane kültürü Türkiye'de her kesimden sevilen bir gelenek olmuştur.

Türkiye'de Meyhane Kültürünün Geleceği

Türk meyhane kültürünün geleceği ile ilgili çeşitli görüşler mevcuttur.

Geleneklerin devamı

Türkiye'de meyhane geleneği yüzyıllardır süregelen bir kültürdür. Meyhaneler halen Türk toplumunda önemli bir yere sahiptir ve bu geleneklerin gelecek nesillere aktarılması önemlidir. Meyhanede yenen yemekler, içilen içkiler, dinlenen müzikler kuşaktan kuşağa aktarılarak sürdürülmektedir.

Değişen alışkanlıklar

Ancak modern dünyada insanların alışkanlıkları değişmekte, meyhanelere gitme oranları azalmaktadır. Genç neslin ilgisini çekmek için meyhanelerin kendilerini yenilemeleri, müşterilerin beklentilerine cevap vermeleri gerekebilir. Meyhane kültürü çağa ayak uydurarak varlığını sürdürebilir.

Meyhanelerin turizmdeki yeri

Meyhaneler aynı zamanda Türkiye'ye gelen turistler için önemli bir çekim merkezidir. Turizmde gastronomi ön plana çıkmakta, yabancı turistler farklı kültürleri tanımak istemektedir. Bu nedenle meyhaneler geleneksel Türk mutfağı ve müziğini tanıtan, tarihi ve kültürel değeri olan mekanlar olarak turizmde önemli bir yere sahiptir.

Türkiye'de Meyhane Önerileri

Türkiye'de meyhaneler, yüzyıllardır Türk kültürünün ayrılmaz bir parçası olmuştur. Meyhaneler, sadece içki içilen yerler olmanın ötesinde, edebiyatçıların, sanatçıların ve aydınların bir araya gelip sohbet ettiği, fikir alışverişinde bulunduğu kültürel mekanlardır.

Türk edebiyatının en önemli isimleri, Yahya Kemal'den Abdülhak Hamit'e birçok ünlü şair ve yazar, eserlerinde meyhanelere geniş yer vermiştir. Meyhaneler aynı zamanda Türk müziğine de ilham vermiş, birçok ünlü Türk sanat müziği eseri meyhanelerde icra edilmiştir.

Ancak son yıllarda meyhane kültürünün etkisinin azaldığı gözlenmektedir. Eskiden İstanbul'un vazgeçilmez meyhaneleri olan Kumkapı, Çiçek Pasajı, Nevizade Sokağı artık eski popülaritelerini yitirmeye başlamıştır.

Bununla birlikte, son dönemde gençler arasında meyhane kültürüne ilginin yeniden arttığı gözlenmektedir. Yeni nesil meyhaneler açılmakta, gençler gruplar halinde bu mekanlarda eğlenmeye gelmektedir. Umarız ki gelecekte Türk kültürünün bu önemli yapı taşı olan meyhaneler, eski popülaritelerini yeniden kazanacaktır.

  • Türkiye'nin dört bir yanında, ziyaretçilerine eşsiz lezzetler ve samimi bir atmosfer sunan birçok popüler meyhane bulunmaktadır. İstanbul'da, Beyoğlu ve Kadıköy gibi semtler, tarihi meyhaneleri ve modern meyhaneleri ile ünlüdür. Ankara'da ise Kızılay ve Çankaya bölgeleri, lezzetli mezeleri ve canlı müzik performansları ile dikkat çeker. İzmir'in Alsancak ve Karşıyaka semtleri de, Ege mutfağının en güzel örneklerini sunan meyhaneleriyle tanınır. Bu meyhaneler, geleneksel Türk mezeleri, deniz ürünleri ve anason aromalı rakıları ile bilinir.

  • Türkiye meyhanelerinde servis edilen yemekler, geniş bir çeşitliliğe sahiptir. En yaygın olarak sunulanlar arasında mezeler, deniz ürünleri, ızgara et çeşitleri ve sebze yemekleri bulunur. Mezeler arasında; patlıcan salatası, haydari, acılı ezme, çiroz gibi seçenekler popülerdir. Deniz ürünlerinde; kalamar, karides, midye tava gibi deniz mahsulleri ön plana çıkar. Ayrıca, anason aromalı geleneksel içki rakı, bu lezzetli yemeklere eşlik eden başlıca içkidir.

  • Özellikle hafta sonları ve özel günlerde, Türkiye'deki popüler meyhanelerde yer bulmak zor olabilir. Bu nedenle, ziyaret etmeyi düşündüğünüz mekânda yer garantisi almak için önceden rezervasyon yapılması tavsiye edilir. Rezervasyon, özellikle büyük şehirlerdeki popüler mekanlar için önemlidir. Bazı meyhaneler, yürüyüş müşterilerini de kabul eder, ancak özellikle büyük gruplar için önceden arayıp yer ayırtmak en iyisidir. Rezervasyon politikaları mekândan mekâna değişiklik gösterebilir, bu yüzden planlarınızı yapmadan önce ilgili meyhaneyle iletişime geçmek en sağlıklısıdır.

İlgili İçerikler

Meyhanelerin, Osmanlı döneminden günümüz çağına dek uzanan süreçte kent kültürünü ve sosyal hayatı yansıtan başlıca faktörler arasında yer aldığını söyleyebiliriz....

Napolyon ne demiş? “Dünya tek bir devletten ibaret olsaydı, başkenti şüphesiz İstanbul olurdu.”Kaç farklı açıdan, kaç sefer izlerseniz izleyin...

İstanbul’un birbirinden güzel birçok semti var ama “Ah, nerede o eski İstanbul…” ile başlayan yakınmalara günümüzde verilecek en doğru cevaplardan...

Çeşme’nin artık Türkiye’nin en gözde tatil beldesi olduğunu hepimiz biliyoruz. Yapılan yatırımlara ve sürekli yenilenen mekanlara bakılırsa bu popülarite kısa...

Ege'ye ve hatta Bodrum'a gidip de akşam gün batımında leziz bir balık sofrası kurmadan dönmek olmaz. Balığın sayısız çeşidini ve...

Nice dost sohbetlerine ve keyifli anlara sahne olmuş olan ocakbaşı kültürü, aslında bize Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizden miras. Günümüzde...

Tıpkı meyhanelerin olduğu gibi, ocakbaşı mekanlarının da kendine has bir atmosferi ve adabı var. Tam kıvamında pişirilmiş terbiyeli etler, birbirinden...

Çok uzun süredir sevdiklerimize sarılabileceğimiz yılbaşı günlerinin gelmesini bekliyoruz. Tekrar ailemizle ve arkadaşlarımız ile birlikte upuzun ve keyifli masalarda oturmayı...

Ülkemizde her biri birbirinden popüler çok fazla tatil merkezi var ama Antalya’nın Kaş ilçesi birçoğumuz için ayrı bir yere sahip....

Avrupa ve Asya kıtalarını birbirinden ayıran İstanbul Boğazı, gerçekten de çok görkemli ve eşsiz bir manzara oluşturuyor. Bu sebeple, Boğaz’ın...

Dünyanın en büyülü ve etkileyici kentlerinden biri olarak kabul edilen İstanbul, güzelliğini katbekat artıran tarihi dokusu ve silüetiyle mutlaka görülmesi...

"Rakı içmenin bir adabı vardır…” diye başlayan tartışmalar artık hepimizi bir hayli sıktı. Ancak meyhanelerin kendine has bir atmosferinin, deyim...

Fonda çalan müzikleriyle kulaklarımızın pasını silen, kendine has atmosferiyle ruhumuzu dinlendiren ve nefis lezzetleriyle bize bir ziyafet çekme imkanı sunan...

Ocakbaşı kültürüne onlarca yıldır sahip çıkan ve bu kültürü birbirinden ünlü mekanlarla sürdüren İstanbul’da dört dörtlük bir ocakbaşı mekanı mı...

Fonda Türk sanat müziği ezgileri, salaş bir dekorasyon tarzı, loş ışıklar, çilingir sofrası, mutfaktan gelen mis gibi meze ve balık...

Dört dörtlük bir balık ziyafeti çekmek isteyenler için, İstanbul adeta bir cennet. Kentin birçok farklı ilçesinde ve semtinde, rüştünü çoktan...

Popüler İçerikler
İstanbul Salaş Meyhaneler: İstanbul’un En İyi 13 Salaş Meyhanesi Meyhaneler
İstanbul Salaş Meyhaneler: İstanbul’un En İyi 13 Salaş Meyhanesi

Fonda Türk sanat müziği ezgileri, salaş bir dekorasyon tarzı, loş...